Ali Atay Etkisiyle Harika 5 Film ve Dizi

Ali Atay Etkisiyle Harika 5 Film ve Dizi
  • 1
    0
    0
    0
  • Leyla ile Mecnun dizisindeki Mecnun rolüyle yakından tanıdığımız Ali Atay, birçok projede karşımıza çıkan ve büyük kesimler tarafından sevgiyle takip edilen başarılı bir oyuncu. Fakat kendisine artık yalnızca oyuncu demek pek yeterli olmuyor. Çünkü kendisi aynı zamanda yönetmen, senarist ve müzisyen. Yani resmen 10 parmağında 10 marifet. Dolayısıyla yer aldığı her çalışma ayrı bir değere sahip. Peki bunlar nelerdir? İşte Ali Atay'ın yer aldığı 5 enfes iş.

    1- Leyla ile Mecnun

    Son yıllarda Türkiye’de en çok yankı uyandıran dizilerden biri olan Leyla ile Mecnun’un IMDB puanı 9,2. Yönetmenliğini Onur Ünlü’nün yaptığı, senaryosunu Burak Aksak’ın yazdığı absürt komedi türündeki dizi, Leyla ile Mecnun aşkı etrafında geçiyor ve dizide Ali Atay’ı Mecnun Çınar karakteriyle başrolde izliyoruz. Ona İskender Çınar karakteriyle Ahmet Mümtaz Taylan, İsmail karakteriyle Serkan Keskin, Hırsız Yavuz karakteriyle Osman Sonant, Erdal Bakkal karakteriyle Cengiz Bozkurt ve Aksakallı Dede karakteriyle Köksal Engür gibi isimler eşlik ediyor. Türk komedisinde ciddi farklılık yaratan dizi yalnızca Türkiye’de değil yurt dışında da hatrı sayılır bir takipçi kitlesine sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Dizi 2014’te çeşitli sebeplerle yayından kaldırıldı fakat bir efsane olarak Türk dizi tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

    2- Sen Aydınlatırsın Geceyi

    Yine Onur Ünlü’nün yönetmen koltuğuna oturduğu bu filmde Ali Atay “Cemal” karakteriyle tekrar başrolde karşımıza çıkıyor. Cemal Manisa’nın Akhisar ilçesinde babasıyla beraber yaşayan bir berberdir ve yaşadığı kasabada herkesin olağanüstü güçleri vardır. Ahmet Mümtaz Taylan, Damla Sönmez, Serkan Keskin, Nadir Sarıbacak, Cengiz Bozkurt, Demet Evgar, Ercan Kesal ve Tansu Biçer gibi ünlü oyuncuların da rol aldığı bu film siyah-beyaz olmasıyla büyük dikkat çeken absürt ve fantastik başarılı bir kara sinema örneği. Otoritelerin takdirini kazanan ve çokça ödül alan filmin IMDB puanı ise 8.0

    3- Limonata

    [caption id="attachment_44486" align="alignnone" width="620"] Limonata filmi setinden yönetmen Ali Atay'la başrol Serkan Keskin[/caption] Limonata filminde Ali Atay bu sefer kariyerinde ilk kez yönetmenliğe soyunuyor. Kendisi bu filmi çekerkenki hayalinin film çekmek olmadığını, kendisine yol açmak olduğunu belirtiyor ve daha sonra gelen son filmi Ölümlü Dünya ile de kendisine yol açtığı kanısına varabiliyoruz. Atay, bu ilk filminde başrolde iki yakın arkadaşı Serkan Keskin’le Ertan Saban’a yer veriyor. Filmde farkı kültürlerden gelen ve birbirini tanımayan iki kardeşin yol hikâyesini izliyoruz. IMDB puanı 7.6 olan filmin ilk denemesi olmasına rağmen Atay’ın ortaya çok güzel bir iş çıkardığını söyleyebiliriz.

    4- Masum

    [caption id="attachment_44490" align="alignnone" width="620"] Ali Atay ve Haluk Bilginer[/caption] Türkiye’nin ilk online dizisi unvanıyla çekilen “Masum” sekiz bölümden oluşuyor ve 9,1 IMDB puanıyla dikkat çekiyor. Yusuf karakteriyle yine harika bir oyunculuk sergileyen Atay’a Haluk Bilginer, Nur Sürer, Okan Yalabık, Serkan Keskin, Tülin Özen ve Bartu Küçükçağlayan gibi oyuncular eşlik ediyor. Dizide emekli baş komiser Cevdet (Haluk Bilginer), eşi Nermin (Nur Sürer) ve oğlu Tarık (Okan Yalabık) ile beraber bir kıyı kasabasında yaşamaktadır. Ailenin büyük oğlu Taner (Serkan Keskin), bir trafik kazasında kardeşinin eşi Emel (Tülin Özen) ile ölmüştür. Cevdet’in eski öğrencisi Yusuf komiser ise yakın arkadaşı Taner’in esrarengiz ölümünü aydınlatmak amacıyla kasabaya gönderilir fakat olaylar onun tahmin ettiğinden daha farklı gelişecektir. Senaryosunu Berkun Oya’nın yazdığı dizinin yönetmen koltuğunda ise Seren Yüce oturuyor.

    5- Ölümlü Dünya

    [caption id="attachment_44494" align="alignnone" width="1280"] Film afişi[/caption] 2018 yılında vizyona giren "Ölümlü Dünya" filmi Ali Atay’ın yönetmen olarak görev aldığı ikinci film ve bu filmde de Ali Atay farklılığını hissediyoruz. Film Haydarpaşa Garı’nda Anadolu Tat Lokantası’nı işleten sekiz kişilik “Mermer” ailesinin sıra dışı hikâyesini konu alıyor. Aile-suç komedisi tadında çekilen film Türk komedi sinemasına yeni bir bakış getirmesi açısından çok önemli. Uzun süredir sıkıldığımız klasikleşmiş komedi unsurlarından arınmış olan film, şive-yöre komedisi veya küfür olmadan güldürmeyi başarıyor. IMDB puanı 8,1 olan filmde Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Sarp Apak, İrem Sak gibi tanıdık isimlerin yanında Feyyaz Yiğit ve Doğu Demirkol gibi beyazperdede daha önce karşılaşmadığımız yeni simaları da görüyoruz.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.