Yılların Tecrübeli Oyuncularından Yıllanmış Şarap Tadında Filmler

Yılların Tecrübeli Oyuncularından Yıllanmış Şarap Tadında Filmler
  • 0
    0
    0
    0
  • Yıllardır film sektörünün içinde olmak, yeri geldiğinde kameranın önünde yeri geldiğinde kameranın arka tarafına geçmek göründüğünden zor bir iş olsa gerek. Zaman geçtikçe güzelleştiğine inandığımız bu oyuncuların geç yaşlarında eşlik ettikleri filmlerini derledik. İyi okumalar!

    1. The Mule (2018)

    Earl Stone 80'li yaşlarında yalnız yaşayan bir adamdır. Genel olarak onun perspektifinden izlediğimiz filmde Earl, beş parasız ve aynı zamanda işini kaybetmek üzeredir. Tam o sırada yalnızca araba sürmesi gerektiren bir iş teklif edilir. İşi kabul eden Earl, farkında olmadan Meksika karteli için uyuşturucu taşımaya başlamıştır. Hırslı narkotik ajanı Colin Bates'in radarına girmesi de çok uzun sürmez. Parasal sorunları ortadan kalkınca geçmişteki hatalarını düşünmeye başlar. Polisler onu yakalamadan önce hatalarını düzeltmesi için çok zaman yoktur. Usta oyuncu Clint Eastwood başrolün yanı sıra yönetmen koltuğunda da oturmaktadır. Aynı zaman Bradley CooperDianne WeistAlison EastwoodMichael Pena kadroda bulunan diğer isimlerdir. Yaşın sadece bir sayıdan ibaret olduğunu bize kanıtlayan Clint Eastwood, mükemmel oyunculuğunu konuşturduğu bu filmde tam tamına 87 yaşındadır.

    2. You Don't Know Jack (2010)

    HBO tarafından hazırlanan filmde gerçek bir hikâye anlatılmaktadır. Dr. Jack Kevorkian namı diğer Doktor Ölüm, 1990'larda iyileşme umudu kalmayan hastaların ölmesine yardım ederek, adeta Michigan eyaletinin kanunlarına meydan okuyarak kamuoyunun gündemine oturmuştur. Kendisinin etkileyici çalışmalarını ve hayatını göreceğimiz film aynı zamanda ötenazi kavramının nasıl hayatımıza girdiğini anlatmaktadır. Doktor Jack Kevorkian rolünde, filmde ne kadar yaşlandığını görünce içimiz burkulan ki film çekildiği sırada 70 yaşında olan, sinema tarihinin önde gelen isimlerinden Al Pacino vardır. Yönetmen koltuğunda Barry Levinson oturmaktadır. Kadroda bulunan diğer oyuncular ise John Goodman, Brenda Vaccaro, Susan Sarandon gibi isimlerdir.

    3. Cold Pursuit (2019)

    Sessiz bir aile babası olan Nels, beyaz örtüyle kaplı Rocky Dağları'nda kar temizleyiciliği yaparak hayatını sürdürmektedir. İnsanların kardan etkilenmemesini, yolları daima açık olmasını sağlar. Sakin ve huzurlu hayatı, oğlunun bir uyuşturucu baronu tarafından öldürüldüğünü öğrenince değişecektir. Vakit kaybetmeden oğluna bunu yapanı bulup cezalandırmak için harekete geçer. Avcılık yeteneklerini kullanarak bir katile dönüşmesi an meselesidir. Tabi ki bunları yaptığında 2 kartel arasında bölge savaşı çıkması da kaçınılmaz olacaktır. Filmin başrolünde, yaş almanın getirdiği karizmayla aksiyon filmlerinin vazgeçilmez ismi 67 yaşındaki oyuncu Liam Neeson vardır. Kendisine Tom Bateman, Shameless dizisinden tanıdığımız Emmy Rossum ve Laura Dern gibi isimler eşlik etmektedir.

    4. Darkest Hour (2017)

    2. Dünya Savaşı'nın başlangıcı ve Nazi Almayası'nın korkunç bir tehditle bütün Avrupayı ele geçirmesi sırasında İngiltere'de korku hakimdir. Yeni göreve gelen İngiltere Başbakanı Winston Churchill'i önünde vermesi gereken zor kararlar vardır. Adolf Hitler'le barış yapıp Nazi Almanyası'na boyun eğmek, ya da karşılarda dimdik bir duruş sergileyip korkmadıklarını göstermek. Film bu döneme, Winston Churchill perspektifinden bakmaktadır. Dönemin İngiltere Başbakanı Winston Churchill'i, aynı zamanda bu rolü ile 60 yaşında En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı kazanan Gary Oldman canlandırmaktadır. Filmin yönetmenliğini Joe Wright, senaristliğini ise Anthony McCarten yapmaktadır.

    5. The Hitman's Bodyguard (2017)

    Dünyanın sayılı yakın korumalarından olan Michael Bryce, daha öncekilere hiç benzemeyen bir iş teklifi alır; Kendisine çok benzer isim olan tetikçi, aynı zamanda eski düşmanı Darius Kincaid'i Londra'dan alıp Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'na kadar sağ salim götürmektir. Ancak yan yana gelen işlerinde çok iyi olan 2 tetikçi için bile bu yolculuk kolay geçmeyecektir. Çünkü tetikçiyi susturmak isteyen çok tehlikeli bir diktatör, yol boyunca onlarca adamıyla peşlerinden ayrılmayacaktır. Filmin başrollerinde Deadpool serisinden tanıdığımız sempatik isim Ryan Reynolds ve 71 yaşında olmasına rağmen hiç göstermeyen, Hollywood dünyasının renkli isimlerinden Samuel L. Jackson vardır. Filmde kötü adamımız Gary Oldman'dır. Aynı zamanda Salma Hayek, Élodie Yung kadroda bulunan diğer isimlerdir.

    6. Going In Style (2017)

    80'li yaşlarına gelmiş 3 emekli arkadaşın hikâyesi anlatılmaktadır. Willie, Joe ve Albert emekli maaşları ve sosyal desteklerle zar zor ayakta durmaktadırlar. Bunun üstüne emekli maaşlarının kesilmesiyle iyice çıkmaza girerler. Son derece çaresiz kalan yaşlı adamlar, sadece kendi hakları kadar parayı almak için banka soymaya karar verirler. Ancak hem yaşları hem de soygun yapmak hakkındaki tecrübesizlikleri başlarına enterasan olaylar gelmesine yol açacaktır. Başroller de 3 yakın arkadaşı canlandıran isimler Morgan Freeman, Michael Caine ve Alan Arkin'dir. Aktörler bu film çekildiği esnada sırasıyla Freeman 80, Caine 84 ve Arkin 83 yaşındadır. Yaşlarına rağmen sergiledikleri oyunculuklar şapka çıkarılır cinstendir. Yönetmen koltuğunda ise Zach Braff oturmaktadır.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.