İç İçe Geçen Senaryoların Adamı: Edward Norton

İç İçe Geçen Senaryoların Adamı: Edward Norton
  • 0
    0
    0
    0
  • Edward Norton, birçoğumuzun Fight Club veya American History X ile tanıdığı bir isim. Çocukluk yıllarında tiyatroyla başlayan yolculuğuna daha sonra aktörlük ile devam eden oyuncu, rol aldığı ilk film Primal Fear ile aslında kariyerinin ipucunu vermişti bizlere. Bu filmdeki başarısı ile Altın Küre Ödülü'nü kazanan Norton, daha sonra bir çok önemli filmde yer aldı. Filmleri kadar, doğaya ve insancıl işlere çok önem veren bir aktivist olduğunu da unutmamak gerekir. Biz de böyle yetenekli bir ismin, dikkat çekici senaryolarla buluştuğu filmleri listeledik.

    The Score (2001)

    Senaryosunu, Daniel E. Taylor ve Emmy ödüllü Kario Salem'in kaleme aldığı The Score; Edward Norton, Robert de Niro ve Marlon Brando'yu bir araya getirmesiyle bile heyecanlanmamızı sağlayan bir yapım. NYC adlı bir caz bara sahip ve aynı zamanda hırsızlık konusunda üstün yetenekleri olan Nick Wells, artık pis işleri bırakıp sevgilisiyle evlenerek hayatına yeni bir sayfa açmak istemektedir. Ancak iş ortağı Max'ten reddedemeyeceği bir teklif alan Nick, son bir soyguna daha karışmayı kabul eder. Gümrük ofisinde tutulan son derece değerli antik bir asayı ele geçirmeye çalışacaklardır. Daha önce hiç tanışmadıkları gümrük çalışanı Jackie Teller'dan yardım almaya karar verirler.

    Italian Job (2003)

    ABD yapımı filmin başrollerini; Mark Wahlberg, Charlize Theron, Edward Norton ve Jason Statam paylaşıyor. Başrolde Michael Caine'nin yer aldığı aynı adlı filmin yeniden çekimi olan Italian Job, orijinali ile pek fazla benzerlik taşımıyor. Nitelikli bir suçlu olan Charlie Croker'ın liderliğindeki ekip, Los Angeles tarihinin en büyük trafik sıkışıklığını yaratarak, altın soygunu yapmak için zaman kazanmak isterler. Karışıklıktan kurtulabilmek için kaldırımdan gidebilecek kadar küçük bir Mini Cooper kullanırlar. Amaçları trafiği atlatıp ortadan kaybolmaktır.

    The Illusionist (2006)

    2006 yapımı ABD-Çek Cumhuriyeti ortak yapımı filmin başrollerini Edward Norton ve Jessica Biel paylaşıyor. Filmin, En İyi Görüntü Yönetimi Oscar'ı dahil olmak üzere 4 adaylığı bulunuyor. Aristokrat bir ailenin kızı olan Sophie, veliaht prens Leopad ile evlenmek üzeredir. Çocukluğunda, marangoz bir ailenin çocuğu olan Eisenheim’a olan sevgisini hiç unutmamıştır. Hisler karşılıklıdır ama ailesi tarafından desteklenmediği için birlikte olamamışlardır. Eisenheim yıllar sonra ülkesine bir illüzyonist olarak geri döner. Sophie ile karşılaşırlar ve olaylar gelişmeye başlar. Tekrar alevlenen aşkı ile birlikte Eisenheim, farkında olmadan istemediği bir savaşa girecektir.

    The Painted Veil (2007)

    Yönetmen koltuğunda John Curran'ın oturduğu 2006 yapımı film, 1925'te W. Somerset Maugham'ın çıkardığı aynı isimli romandan uyarlanmıştır. Filmin başrollerini Edward Norton ve Naomi Watts paylaşmaktadır. Film Bağımsız Ruh En İyi Erkek Oyuncu ve Bağımsız Ruh En İyi Senaryo Ödülü'nü kazanmıştır. Dr. Walter'ın uzmanlık alanı enfeksiyona neden olan hastalıklardır. İşine fazlasıyla bağlı olması karısı Kitty ile arasını açmaktadır. Ancak Dr. Walter bunu aldatıldığını öğrenene kadar farkedemez. Bu olayın ardından Dr. Walter, Çin'in kolera salgınıyla mücadele edilen bir köyünde hekimlik yapmayı kabul eder. Köye giden Dr. Walter ve eşi Kitty için artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır.

    Pride and Glory (2009)

    2009 yapımı dram-polisiye türündeki filmin başrolleri Edward Norton ve Colin Farrell ikilisi paylaşıyor. New York'ta bir gecede 4 polis memuru pusuya düşürülerek öldürülür. Departman hemen harekete geçer. Şehrin en iyi detektifi Ray Tierney davaya bakacaktır. Başta öldürülen polislerin ailesiyle de ilişkisi olduğu için davadan çekinen Ray, daha sonra davayı kabul etmek zorunda kalır. Ancak her soru başka soruyu doğurur. Dürüstlük, onur, sadakat, aile... Hangisinden vazgeçerdiniz? Kaynak : 1

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.