Rahatınızı Bozmaya Yönelik 5 Psikolojik Gerilim Filmi

Rahatınızı Bozmaya Yönelik 5 Psikolojik Gerilim Filmi
  • 1
    0
    0
    0
  • Gerilim filmi izlerken hepimiz tahmin yürütmeyi severiz. Havadaki belirsizlik kokusunu dağıtmak isteriz. Bunu her ne kadar yapsanız da, rahatsız olmaktan kurtulamayacağınız 5 film önerisinde bulunduk. İyi okumalar. 1- Enemy (2013) Üniversitede tarih dersleri veren Adam, monoton hayatına en azından bir kız arkadaş sığdırmayı başarmıştır. Bir gün bir arkadaşının tavsiyesi üzerine bir film izler ve o filmde kendisine çok benzeyen birisini görerek, bu oyuncunun peşine düşer. Kendisine ikizi kadar benzeyen bu adamın hikayesini çözmeye çalışan Adam'ın hayatı, monotonluktan tamamen çıkmak üzeredir. Kadroda Jake Gyllenhaal, Mélanie Laurent ve Sarah Gadon gibi isimlere yer veren filmin, yönetmenliğini Denis Villeneuve üstleniyor. 2- The Perfection (2019) Çello dahisi olan Charlotte, ölümcül hastalığı olan annesine bakabilmek için kendi hayallerinden vazgeçen genç bir kadındır. Aradan geçen yıllar ve hayallerinden vazgeçmenin verdiği üzüntü, Charlotte'ta büyük yaralar açar. Bir süre sonra, eski eğitmenlerinin yeni yıldızı Lizzie'yi izlemeye giden genç kadın, onu daha yakından tanımaya karar verir. Kısa bir süre sonra arkadaşlıkları başlar ancak Charlotte'un farklı planları vardır.
    3- Contratiempo (2016)
    Adrian Doria kariyerinde hızla yükselen bir iş adamıdır. Evli bir adam olan Adrian, fotoğrafçı olan sevgilisi Laura’yı öldürmekle suçlanmaktadır. Adrian, kendisine güvenilir bir savunma yaratmak için tanık hazırlama ve adli bildirimlerde uzman ve deneyimli bir avukat olan Virginia Goodman ile tanışır. Adrian, Virgina’ya yaşanan olayları en başından anlatmaya başlar. Fakat hikayesindeki tutarsızlıklar deneyimli avukatın dikkatinden kaçmaz. Küçük bir odada, avukat ile başarılı iş adamı arasında doğru yanlış savaşı başlar.
    4- The Orphanage (2007)
    Laura, çocukluğuna dair en mutlu günlerini deniz kenarındaki bir yetimhanede geçirmiştir. Yetimhanenin çalışanları ve Laura'nın birlikte büyüdüğü arkadaşları, ona her zaman ilgi ve sevgi göstermişlerdir. 30 yıl sonra Laura, kocası Carlos ve 7 yaşındaki oğlu Simon'la, çok güzel yıllar geçirdiği yetimhaneye geri döner. Hayali, uzun süredir kapalı olan yetimhaneyi restore ettirip, engelli ve hasta çocuklar için bir yaşam alanı haline getirmektir. Zaman ilerledikçe Simon, hayali hikâyeler canlandırmaya başlar. Bu hikâyeler,  Laura'nın çocuklukta bırakıp unutmak istediği korkunç ve rahatsız edici anıları gün yüzüne çıkarır. Pek çok festivalden, 29 farklı dalda ödül kazanan İspanya-Meksika ortak yapımı film, es geçilmemesi gereken, önemli bir psikolojik-gerilim filmidir.
    5- Identity (2003)
    Birbirini daha önce görmemiş olan 10 yabancı, karanlık ve sağanak yağışlı bir gecede, bir otelde farklı sebeplerden dolayı karşılaşırlar. İçlerinde bir limuzin şoförü, bir tele kız, bir katili nakleden bir polis, 80'li yılların bir televizyon yıldızı, yeni evli bir çift ve kriz içinde olan bir aile bulunmaktadır. Sığınacak bir yer bulmanın getirdiği rahatlama, yolcuların teker teker ölmeye başlamasıyla, yerini korkuya bırakır. Yaşamak istiyorlarsa, kendilerini huzursuzluk çökmüş, sağanak yağışlı gecede bu otele getiren sırrı çözmek zorundadırlar. John Cusack, Ray Liotta, Alfred Molina gibi önemli oyuncuları kadrosunda bulunduran filmin yönetmenliğini, James Mangold üstleniyor. Çıktığı yıl Kill Bill Volume 1, The Lord of the Rings: Two Towers gibi yapıtların arkasında kalsa da, psikolojik-gerilim türünde önde gelen filmlerden bir tanesi. Kaynak: 1      

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.