Kar Yağışını Beklerken Bizlere Eşlik Edecek 5 Film Önerisi

Kar Yağışını Beklerken Bizlere Eşlik Edecek 5 Film Önerisi
  • 2
    0
    0
    0
  • Yavaş yavaş 2019 yılını da geride bırakırken ondan son isteğimiz, bize kar ile veda etmesi. Bu, şuan için gerçekleşir mi bilemiyoruz; bekleyip göreceğiz. Ancak bu beklediğimiz zaman diliminde, gözünüz gönlünüz kara doyarken; yanında da şöyle güzel filmler olsa tadından yenmez dediğinizi duyar gibiyim. O zaman sizleri, yazının devamında önerdiğimiz filmlerle baş başa bırakıyoruz. İyi okumalar!

    1. Dreamcatcher (2003)

    4 yakın arkadaş, küçüklükten beri sıkı bir şekilde birbirlerine bağlıdır. Çocukken küçük bir çocuğu zorbalıktan kurtarmışlardır. Bu olay sonrasında hepsi, garip bir şekilde zihin okuma yeteneği kazanmıştır. Büyüdükleri zaman; hayat hepsini başka yollara, başka iş hayatlarına sokmuştur. Bu farklı hayatlara rağmen nadirde olsa; bir araya gelip kış evlerinde tatil yapmaya vakit bulurlar. Yine kış evlerinde yapacakları bir tatilde; insanların, hayvanların hatta bitkilerin hayatlarını kaybettiği garip olaylar yaşanırken 4 yakın arkadaş, kendilerini karantina bölgesinin tam ortasında kendilerini bulurlar. 2003 yapımı filmin yönetmen koltuğunda, Lawrence Kasdan bulunmaktadır. Filmin senaristi, gerilim tarzı öykülerin öncüsü Stephen King'dir. Başrollerde ise; Morgan Freeman, Thomas Jane, Jason Lee, ve Damian Lewis vardır.

    2. In Bruges (2008)

    İki kiralık katil olan Ken ve Ray, hallettikleri zor bir işin ardından tatili hak etmişlerdir. Patronları Harry Waters, bu gözde kiralık katillerini; Brugge'a, tatil niyetinde kafalarını dağıtmaları için gönderir. Gittiği ilk dakikadan itibaren şehirden nefret eden Ray'ı, birçok sürpriz beklemektedir. Brugge şehrinin bütün güzelliğini, gözler önüne; gözünüzün içine sokmadan seren filmin, komedi ve aksiyon tarafları öne çıksa da son derece dramatik bir hikâye de barındırıyor. Yönetmen, Martin McDonagh'dır. Başrollerde ise; Colin Farrell ve Brendan Gleeson bulunmaktadır. BAFTA En İyi Özgün Senaryo ödülü başta olmak üzere, 3 tane en iyi senaryo ödülü kazanmıştır. Ayrıca Colin Farrell, bu filmdeki performansı ile Altın Küre Komedi Dalında En İyi Erkek Sinema Oyuncusu ödülünü kazanmıştır.

    3. The Christmas Chronicles (2018)

    En büyük hayalleri Noel Baba'yı görmek olan 2 kardeş; Kate ve Teddy, bu yılbaşı harekete geçmeye karar verirler. Kendileri gibi tüm çocukların heyecanla beklediği yılbaşı arefesinde, gizlice Noel Baba'nın kızağına binmeyi başarırlar. Bunu sonucunda kaza yapıp bütün yılbaşını tehlikeye sokarlar; ama hala Noel Baba'nın yılbaşını kurtarması için gereken zaman vardır. Eğlence temalı yılbaşı filminde; aynı zamanda özlem duyduğumuz çocukluğumuza da gitmemiz mümkündür. Netflix yapımı olan filmin yönetmen koltuğunda, Clay Kaytis oturmaktadır. Başrollerde ise; Kurt Russell, Judah Lewis, Darby Camp vardır.

    4. Fargo (1996)

    Jerry Lundegaard, tam anlamıyla borca batmış bir sahtekardır. Jerry, borçlarından kurtulmak için şeytani bir plan hazırlar. Karısının babası çok varlıklı bir adamdır ancak Jerry'ye yardım etmesi pek muhtemel değildir. Bu nedenle karısını kaçırması için 2 adam tutan Jerry, daha sonra kayınpederinden fidye isteyecektir. Tabii ki hiç bir şey, planladığı gibi gitmeyecektir. Coen Kardeşlerin yönetmenliği yaptığı film, aynı zamanda onlara büyük bir şöhret kazandırmıştır. Nitekim film, 2 Oscar kazanmıştır. Bunlar, En İyi Senaryo Ödülü ve En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'dür. Başroller de; Shameless dizisinden tanıdığımız William H. Macy, filmdeki oyunculuğu ile Oscar kazanan Frances McDormand, Peter Stormare ve Steve Buscemi vardır.

    5. Snowpiercer (2013)

    Yakın bir gelecekte, insanların küresel ısınma için yaptığı deneyler sonrası; dünya tekrar buzul çağına geri dönmüştür. İnsanlık için umut taşıyan tek şey; dünya etrafında, karların üstünde durmaksızın dönüp duran bir trendir. Fakat hayatta kalmayı başaran trendeki insanlar için bile; sınıf ayrılıkları, hala en tehlikeli silahtır. Yönetmen koltuğunda, Kore sinemasından tanıdığımız Bong Joon-ho vardır. Başroller de ise; Marvel dünyasındaki Kaptan Amerika Chris Evans, aykırı filmlerin kadını Tilda Swinton, John Hurt ve Ed Harris gibi ünlü isimler vardır. Ayrıca film, farklı film festivallerinden de ödüllerle dönmüştür.  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.