Biraz Suç, Biraz İngiliz Aksanı, Biraz İroni: Guy Ritchie

Biraz Suç, Biraz İngiliz Aksanı, Biraz İroni: Guy Ritchie
  • 1
    0
    0
    0
  • Kral 1. Edward'ın soyundan gelen Guy Ritchie, 1968 yılında İngiltere'de doğmuştur. Disleksi (öğrenme bozukluğu) hastalığına sahiptir. Bu konuda ülkenin en iyi okullarından birinde eğitim görürken atılmıştır. Sonrasında şansını farklı okulda denese de sonuç aynı olmuştur. O günden beri klip yönetmenliği, film senaristliği ve yönetmenliği yapmaktadır. Ayrıca Madonna ile 8 yıl süren bir evlilik yapan Guy Ritchie, bu evlilikten bir çocuk sahibi olmuştur. Geldiği soyun aksine küçük yaşından itibaren Londra varoşunu yakından görmüş ve yaşamıştır. Özellikle filmlerinde, küfürlü İngiliz aksanını görmek mümkündür. Bolca ironiler, trajikomik ve arap saçına dönmüş hikâyeler barındıran filmlerini sizler için derledik. İyi okumalar!

    1. Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

    Çocukluğundan beri hilekâr olarak bilinen Eddy, 3 arkadaşı ile birlikte bir plan hazırlar. Plan, aralarında topladıkları 100 bin pound ile kumar konusunda yetenekli Eddy'yi oyun masasına göndermektir. Ancak her şey masada ki mafya babası Hatchet Harry'nin kontrolü altındadır ve bunun sonucunda Eddy mafyaya yarım milyon pound borçlanarak masadan kalkar. Şimdi Eddy, arkadaşları ile birlikte, kısa süre içinde mafyaya ödenmesi gereken yarım milyon poundu bulmak zorundadır. Kara komedi olarak da söyleyebileceğimiz filmin başrolünde Jason Statham, Nick Moran vardır. Jason Statham'ın bir nevi dünyaya ününün yayıldığı filmdir. Ayrıca eski bir futbolcu olan Vinnie Jones'un, bu film ile sinema kariyerinin önünü açmıştır. Eleştirmenler tarafından tam not alan film, aynı zamanda film festivallerinde bir çok ödül kazanmıştır.

    2. Rock'n Rolla (2008)

    Guy Ritchie bu filminde, Londra sokaklarında geçen alengirli bir hikâyeyle karşımıza çıkmaktadır. Emlak piyasası hakimiyetini yavaş yavaş kurmaktadır. Rus bir gangster bu pazara girişim yapmak istemektedir. O dahil, Londra'da herkesin onay alması gereken isim Lenny Cole'dur. Ancak her yerde olduğu gibi, burada da zaman değişmek üzeredir. Küçük sokak dolandırıcılarından, bürokratlara kadar herkes pastadan bir dilim alma peşindedir. Gangster Lenny Cole'un, Rockstar olan üvey evladı Johnny Quid de dahil. Bu dolambaçlı hikâyeden, acaba küçük oyuncular mı yoksa büyük oyuncular mı kârlı çıkacaktır? Adeta yıldızlar geçidi olan filmin oyuncu kadrosunda; Gerard Butler, Tom Hardy, Toby Kebbell, Mark Strong, Idris Elba, Thandie Newton ve Ludacris bulunmaktadır.

    3. King Arthur : Legend of the Sword (2017)

    Arthur çocukken, babası öldürülmüştür. Bunun sonucunda da amcası Vortigern tahta çıkmıştır. Londra sokaklarında büyüyen ve ekmeğini taştan çıkaran Arthur, kral soyundan olduğunu bilmemektedir. Saplandığı yerden, efsanevi kılıç Excalibur'u çıkarınca hayatı sonsuza dek değişecektir. Ancak iş burada başlamaktadır. Önemli olan kılıcı doğru yolda kullanabilmektir. Uzun süredir uzak kaldığı mirasına sahip olmak da bunun bir yoludur. Yönetmenliği ve yapımcılığı Guy Ritchie'nin üstlendiği filmde, başrolde Charlie Hunnam vardır. Aynı zamanda Jude Law, Eric Bana da oyuncu kadrosundadır. Ayrıca filmde ünlü futbolcu David Beckham'da küçük bir rol almaktadır.

    4. Sherlock Holmes (2009) - Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)

    Arthur Conan tarafından yaratılan ve dünyanın en çok bilinen dedektifi Sherlock Holmes'u anlatan filmdir. Birbirine inanılmaz uyumuyla birlikte Robert Downey Jr. ve Jude Law, Sherlock Holmes'un yeni maceralarına hayat vermektedir. Mark Strong, Rachel McAdams ve Kelly Reilley de, bu güçlü kadroda bulunan diğer isimlerdir. Çok beğenilen filmin ikincisi çekilmiştir. Yönetmen, ilk filmde olduğu gibi Guy Ritchie'dir. İlk filmdeki rolleriyle kadroya tekrar dahil olan oyuncular Robert Downey Jr., Jude Law, Eddie Marsan, Rachel McAdams ve Kelly Reilley'dir. Ayrıca ikinci filmde James Moriarty rolünde Jared Harris bulunmaktadır.

    5. Aladdin (2019)

    Disney'in sevilen karakteri Aladdin, Guy Ritchie yönetmenliğinde yeniden uyarlandı. Aladdin, Agrabah pazarında yiyecek çalıp, geceleri sürekli farklı yerlerde uyuyarak geçiren bir gençtir. Harikalar Mağarası'nda bulduğu sihirli bir lamba, 3 dilek hakkı ve lamba cini; Aladdin'in hayatını tamamen değiştirmek üzeredir. Babası tarafından zorla evlendirilmeye çalışan Prenses Jasmine'ye kavuşmak için yola koyulur. Başrollerinde Will Smith, Mena Massoud ve Naomi Scott bulunmaktadır.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.