Bir İngiliz Beyefendisinin Filmografisi: Tom Hardy

Bir İngiliz Beyefendisinin Filmografisi: Tom Hardy
  • 0
    0
    0
    0
  • 1977 yılında, ressam bir anne ile yazar bir babanın çocuğu olarak Londra'da dünyaya geldi. Küçük yaşından itibaren tiyatro eğitimi almaya başladı. Diğer yandan da modellik yaptı ve 1998'de Find Me A Supermodel adlı yarışmayı kazandı. Sonraki yıllarda alkol bağımlılığı sorunuyla uğraştı. Bağımlılıklarla mücadele eden insanlara destek vermek amacıyla bir çok kampanya da yer aldı. Hikâyesini dürüstçe paylaştı. Dünya insanı görüşü altında İngiliz Beyefendisi kimliğine sahip olan Tom Hardy, aynı zamanda hayvanlara da çok önem vermektedir. Sürekli barınaklara bağış yapmaktadır. Bazen sırf köpeklere masal okumak için barınaklara gittiği bile söyleniyor. Hem size kısaca tanıttıktan, hem de bilinmeyen yönlerinden bahsettikten sonra, etkileyici performanslarını sizler için derledik. İyi okumalar!

    1. Legend (2015)

    1960'lı yıllarda Londra'nın doğu yakasının yeraltı dünyasına hakim olan ünlü çete liderleri, ikiz kardeşler Ronald ve Reginald Kray'ın gerçek hikâyesini anlatmaktadır. Her geçen gün güçlerine güç katan, deyim yerindeyse adeta terör estiren gangster ikizler, hep daha fazla bölge daha fazla para istemektedir. Bu isteklerini de bir bir gerçekleştirmektedirler. Ancak bu yükseliş Reggie'nin karısı Frances'in ortaya çıkmasıyla tehlikeye girmek üzeredir. Tek amacı kocasının işi bırakmasını sağlamaktadır. The Firm imparatorluğu yıkılmanın eşiğine gelmiştir. Filmin başrolünde Kray ikizlerinin ikisini de canlandıran Tom Hardy bulunmaktadır. Emily Browning, Paul Bettany ise kadroda bulunan diğer isimlerdir. Yönetmen koltuğunda ise Brian Helgeland oturmaktadır.

    2. Venom (2018)

    Araştırmacı gazeteci Eddie Brock, büyük yankı uyandıracak bir haber peşindedir. Sevgilisinin de çalıştığı yenilikçi araştırma firmasının, medyadan sakladıklarını kötü niyetli çalışmaları olduğunu düşünmektedir. Haberini oluşturmak için bu hikâyenin ardından koşan Eddie, tam o sırada simbiyoz isimli adrenalinle beslenen uzaylı bir organizmanın araştırmaların merkezinde olduğunu öğrenir. Talihsiz bir olay sonucu Venom adlı bu organizmanın sıradaki taşıyıcısı olacağından habersizdir. O an geldiğinde vücudunu ve zihnini kontrol eden bu organizmayla bir iç savaş vermek zorunda kalır. Tabi ki önündeki tek engel bu değildir. Marvel Comics'in aynı adlı süper kahraman filmi Venom'un yönetmen koltuğunda Ruben Fleischer vardır. Başrolde ise Tom Hardy vardır. Michelle Williams, Riz Ahmed kadroda bulunan diğer isimlerdir. Bu rol için haftada 5 gün karışık dövüş sanatları eğitimi alan Tom Hardy, Total Film Magazine’e verdiği röportajda, Sony Pictures ile tam 3 Venom filmi için anlaştıklarını açıklamıştır.

    3. Inception (2010)

    Dom Cobb çok yetenekli bir hırsızdır. Uzmanlık alanı, zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb’un bu ender mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Ancak, aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği her şeye mal olmuştur. Cobb’a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş. Mükemmel soygun yerine, Cobb ve takımındaki profesyoneller bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır. Ama ne dikkatle yapılan planlamalar, ne de uzmanlıkları, onları, her hareketlerini önceden tahmin ettiği anlaşılan tehlikeli düşmanlarına karşı hazırlıklı kılabilir. Bu, gelişini sadece Cobb’un görebildiği bir düşmandır. Yönetmen koltuğunda, her filminde çıtayı sadece kendisinin geçebileceği bir noktaya çıkaran Christopher Nolan vardır. İddialı yapımın kadrosunda da Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard, Tom Hardy, Cillian MurphyJoseph Gordon-Levitt, Michael Caine gibi yıldız isimler bulunmaktadır. Film yayınlanmasından kısa bir süre sonra son 25 yılın en iyi filmleri arasında gösterilmiştir. Tom Hardy ise bu filmdeki rolü ile BAFTA Rising Star ödülünü kazanmıştır.

    4. Bronson (2008)

    1980'lerde İngiltere'de şiddet dolu tavırlarıyla dikkat çeken, dönemin en ünlü mahkumlarından Michael Peterson'ın gerçek yaşam öyküsü anlatılmaktadır. Dünya üzerinde isminin kalıcı olmasını isteyen Michael'in aklına bir gün postane soymak fikri gelir. Silahıyla birlikte bunu 2. kez düşünmeden eyleme döker ve 7 yıl ceza alır. İçinde bulunan şiddet duygusunu hapishanede de kontrol edemeyen Michael'in cezası daha sonra 34 yıl olur. Tüm bu seneler boyunca Michael'in aklı, kendi yarattığı Charles Bronson karakterinin kontrolündedir. Yönetmen koltuğunda Nicolas Winding Refn oturmaktadır. Başrolde ise Tom Hardy bulunmaktadır. Bu filmdeki rolüyle adından çokça söz ettirmiştir. Matt King ve James Lance ise kadroda bulunan diğer isimlerdir.

    5. The Dark Knight Rises (2012)

    Christopher Nolan ses getiren Batman üçlemesinin son filmidir. Terorist lider Bane, geçmişinde Batman'le benzer güçlükler yaşamış ama bunun sonucunda sisteme inancını kaybetmiştir. Gotham şehrini bulunduğu çukurdan çıkaracağını söyleyen Bane, aynı zamanda halkı büyük bir tehdit ile karşı karşıya bırakacaktır. Gizli planlarına Catwoman'ı da dahil etmesiyle birlikte, Batman'a karşı bütün kozları elinde bulundurmaktadır. Ne yerel kuvvetler, ne kahraman Jim Gordon, ne de ordu olacakların önüne geçemez. Batman ilk defa kendisinden çok daha güçlü bir rakibe karşı ölümüne savaşmak zorundadır. Christopher Nolan yorumlu Batman efsanesinin son filminde, Batman rolünde yine Christian Bale vardır. Terorist lider Bane rolünde Tom Hardy (bu film ile büyük bir ün kazanmıştır), Catwoman rolünde Anne Hathaway, komiser Jim Gordon rolünde ise Gary Oldman vardır. Martin Cotillard, Morgan Freeman ve Joseph Gordon-Levitt ise kadroda bulunan diğer önemli isimlerdir. Filmin müzikleri ise Oscar ödüllü müzisyen Hans Zimmer'a aittir.

    6. The Revenant (2015)

    1823 yılında kürk avcısı Hugh Glass sefer aramasındadır. Sonradan Dakota Territory olacak olan yerde ayılar tarafından vahşice saldırıya uğrar ve ağır yaralanır. Bu sırada yol arkadaşlarından olan John Fitzgerald, Glass'ın yarı Kızılderili oğlunu öldürerek, kendisini de soyar ve o hâlde ölüme terk eder. Ağır yaralarının üstüne bir de evlat acısı eklenen Glass, intikam yemini etmiştir. Hayatta kalması için çok güçlü sebepleri vardır. Kağnı ile 200 mil yol giderek kendisine ihanet eden ve oğlunu öldüren adamdan intikam almak için arayışa başlar. 1780-1833 yıllarında yaşamış sınır sakini Hugh Glass'ın hayatından esinlenen filmde, Hugh rolünde Leonarda DiCaprio karşımıza çıkmaktadır. Yoldaşı John Fitzgerald rolünde ise Tom Hardy oynamaktadır. Yönetmen koltuğunda Alejandro G. Iñárritu oturmaktadır. 88. Akademi Ödülleri'nde 12 adaylıkla en fazla adaylık elde eden film olan The Revenant, bu adaylıklardan En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerini kazandı. Bu sayede DiCaprio, kariyerinde ki ilk ve tek Oscar En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmış oldu. 73. Altın Küre Ödülleri'nde kazandığı Drama Dalında En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleriyle en fazla ödül kazanan film olurken, 69. BAFTA Ödülleri'nde kazandığı 5 ödülle yine en fazla ödül kazanan film oldu. Filmin vizyona girmesinin ardından yakın arkadaşlar DiCaprio ve Tom Hardy, DiCaprio'nun ilk Oscar'ını kazanıp kazanamacağı hakkında iddia girdiler. Bunun gerçekleşmesi üzerine Tom Hardy koluna Leo dövmesi yaptırmak zorunda kaldı.

    7. Mad Max: Fury Road (2015)

    Dünyada gerçekleşen nükleer savaşın ardından susuzluk problemi baş göstermiş, çöller yaygınlaşmıştır. Medeniyetler çöküşün eşiğine gelmiştir. Hayatta kalma içgüdüsü had safhada olan Max, eşini ve çocuğunu kaybetmenin acısını unutmaya çalışmaktadır. Tam o sırada Savaş Çocukları tarafından esir alınır. Bölgenin hükümdarı Ölümsüz Joe'nun elinde kan torbası olarak tutulan Max, her an kaçış için fırsat kollamaktadır. Joe'nun emrindeki İmparatoriçe Furiosa, belirlenen rotasından çıkınca bir terslik olduğu anlaşılır. Emrine çalıştığı adamın, eşlerini kaçırdığı ortaya çıkar. Joe, Savaş Çocukları ile birlikte Furiosa'nın peşine düşer. Kan torbası olarak bir aracın önünde bağlı duran Max, ister istemez kovalamacaya katılmıştır. Filmin yönetmen koltuğunda George Miller vardır. Başroller de Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Holt, Hugh Keays-Byrne vardır. Geleceğin dünyasında futuristik çizgisiyle dikkat çeken film Oscar, BAFTA ve film festivalleri başta olmak üzere 15'in üzerinde ödül kazanmıştır.

    8. Taboo (2017-...)

    James Delaney, Doğu Hindistan Şirketi gibi kraliyetten bağımsız ve kendi ordusu olan, kural tanımaz tüccarların oluşturduğu bir finansal yapılanmada çalıştığı dönemde geçirdiği bir gemi kazasından tek sağ kalan olmuştur. Daha sonra Afrika'ya gidip ortadan kaybolmuştur. On iki yıl sonra, çalıntı 14 adet elmas ile birlikte Afrika'dan Londra'ya döner. Öldüğü düşünülen Delaney, miras olarak kalan bir araziyi şimdiden satma planları yapan üvey kız kardeş ve onun kocasının planlarını bozar. Babasının gizemli ölümünün nedenini ortaya çıkarmak ve suçlaları bulup cezasını vermek için harekete geçmeye karar verir. Hikâyeyi senaryolaştıran ve aynı zamanda yönetmen koltuğunda oturan isim Steven Knight'dır. Başrol de ise Tom Hardy bulunmaktadır. Oona ChaplinJessie BuckleyJonathan Pryce kadroda bulunan diğer isimlerdir. Dizinin 2. sezonu ise yapım aşamasındadır.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.