Sevilen Moda Akımları

Sevilen Moda Akımları
  • 0
    0
    0
    0
  • Moda akımları moda tutkunları için vazgeçilmez bir hale gelebiliyor. Herkesin kendi yarattığı bir modası ve giyim tarzı vardır. Moda akımları ve giyim tarzlarımız aslında bizim kendi kişiliğimizi de yansıtmaktadır. Herkesten farklı olmak ve aynı giyinmemek adına moda akımlarını destekleriz. Moda aslında hayatımızın her alanında yer alan bir akımdır. Evimizdeki halılardan tutun perdenize kadar her şey moda akımına ayak uydurur. Yani bir nevi tüketim anlayışı olarak tanımlanabilir. Herkes kendi modasını tarzına göre yaratmaktadır. Bu konuda moda pek çok şeyden etkilenmektedir.

    Moda, herkese göre değişiklik gösteren bir trenddir. Kimi rahat giyinmeyi seviyorken kimi daha şık ve daha gösterişli giyim tarzından yanadır. Herkesin zevkine ve karakterine uygun farklı moda akımları vardır. Bizler de bu içeriğimiz de sizler için sevilen ve geçmişten bugüne tercih edilen moda akımları hakkında bilgiler vereceğiz. Geçmişten bugüne moda akımları çok fazla değişiklik göstermekte olup neredeyse her sene farklı moda akımları eklenmektedir. Özellikle de 20. yüzyıldan sonra gelişme gösteren moda akımları devamlı takip edilen bir sektör haline gelmiştir. Moda tutkunları ve modayı takip etmeyi sevenler için bu yazımız oldukça faydalı olacaktır. Moda denilince kimi zaman eskiler kimi zaman ise yeniler gözümüzde canlanır.

    Yeri gelir eski zamanların modası günümüzde yeniden canlanır ve kıyafetlerde veya eşyalarda bunu rahatlıkla görebiliriz. Moda yaşam alanımızın her yerinde olan bir kavramdır. Sadece kıyafet olarak değerlendirmemek gerekir. Kullandığımız bir çay bardağı bile yeri geldiği zaman moda akımına uyar. Bu bağlamda moda hayatımızın ta kendisidir diyebiliriz. Modayı yakından takip etmeyi sevenler için özellikle moda akımları vazgeçilmezdir. Her senenin modası değişmekte olup moda akımlarına ayak uydurmayı sevenler için hazırladığımız bu yazımızda modaya dair pek çok şey bulabilirsiniz. Gelin hep birlikte sevilen ve tercih edilen moda akımlarını inceleyelim.

    Giyim Tarzlarına Göre Moda Akımları

     


    Retro Giyim Tarzı
    Özellikle son zamanlarda oldukça popüler olan Retro giyim tarzı pek çok kişinin odak noktası haline gelmiştir. Retro giyim tarzı birçok kişinin dikkatini çekmekte olup moda dünyasında yerini hiçbir zaman kaybetmemiştir. Yüksek bel pantolonlar, fırfırlı elbiseler ve siyah ten çoraplar Retro moda akımının vazgeçilmez kıyafetleri arasında yerini almaktadır.

     

    Vintage Giyim Tarzı
    Özellikle bu moda akımı oldukça geçmişe dayanır. Neredeyse 19. Yüz yıl da ortaya çıkan vintage giyim tarzı farklı zamanlara ait stil ve kombinleri yaratır. 20. Yüz yıl ve öncesinden kalan kıyafetler vintage tarzını yaratmaktadır. Bu tarz giyimi de günümüzde tercih eden pek çok kişi mevcuttur.

     

    Barok Giyim Tarzı
    Bu giyim tarzı neredeyse 17. Yüz yıla kadar dayanmaktadır. Yine günümüzde de bu giyim tarzını benimseyen kişiler mevcuttur. Detaylı ve ince süslemelere dikkat çeken barok giyim tarzı kıyafetler korseler ile desteklenmektedir. Günümüzde hala bu giyim tarzına rastlayabilirsiniz. Bu giyim tarzında daha çok dantel detayları ön plana çıkmaktadır.

     

    Bohem Giyim Tarzı
    Hem moda akımına uyum sağlamak isteyip hem de rahat kıyafetler seçmek isteyenler için bohem tarzı moda akımı uygun olacaktır. Yaşam alanı içinde daha çok rahatlığa önem veren fakat bunun yanında şıklığı da elden bırakmak istemeyen kişiler için bu tarz karşımıza çıkmaktadır. Günümüzde de oldukça sık rastlayabileceğimiz bohem giyim tarzını pek çok kişi tercih etmektedir. Salaş ve geleneksel kıyafetler tercih edenlerin tarzı bohemdir.

     

    Pin-Up Giyim Tarzı
    Bu moda akımı daha çok eskilere dayanmaktadır. Özellikle puantiye sevenler için bu moda akımı vazgeçilmezdir diyebiliriz. Eteklerde ve bluzlerde puantiyenin ön planda olduğu ve günümüzde de yaygın olarak kullanılan bir moda akımıdır. Bir nevi Marilyn Monroe sitili de diyebiliriz. Eğer sizlerde bu moda akımını seviyorsanız puantiye vazgeçilmezlerinizin arasında olacaktır.

     

    Grunge Giyim Tarzı
    Yine eskiye dayanan moda akımlarından bir tanesi de grunge giyim tarzıdır. Yaklaşık olarak 1970’li yılların akımlarına dayanan bu moda gömlek ve etekler ile kombinlerini sürdürmektedir. Günümüzde de oldukça tercih edilen rahat ve salaş gömlekler bu akım içerisinde yerini almaktadır. Salaş bir gömlek ve altına tercih edebileceğiniz pantolonlar veya etekler günümüzde de oldukça tercih edilen giyim tarzları arasındadır.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.