Netflix Yapımları ve Öneriler

Netflix Yapımları ve Öneriler
  • 2
    1
    0
    0
  • Dizi veya film izlemek deyince ilk aklımıza gelen platformlardan biri Netflix’tir. Milyonlarca kullanıcısı olan Netflix kullanıcılarına birbirinden farklı dram, komedi, korku, macera gibi pek çok kategoride içerik sunmaktadır. Netflix içerikleri ilgi çekici ve özgün yapımlardır. Bu nedenle milyonlarca kişi bu platformu tercih etmektedir. Dilerseniz sizlere önereceğimiz Netflix yapımlarını izleyebilirsiniz.

     

    La Casa De Papel
    Netflix yapımları arasında en çok izlenmeye sahip dizilerden biri La Casa De Papel’dir. Dizide Profesör isimli karakterin liderliğinde olan bir soygun ekibinin Kraliyet Darphanesi’ne ve Merkez Bankasına karşı gerçekleştirdikleri bir soyma girişimi anlatılmaktadır. Bir plana bağlı kalarak kendilerinin içeride tutarak soygunu gerçekleştirmeleri diğer sıradan soygun dizilerinden farklı bir tat vermesini sağlamıştır. Ayrıca soygun ekibinin her birinin Tokyo, Nairobi, Rio, Moskova, Oslo, Denver, Helsinki gibi farklı şehir isimlerine sahip olmaları dikkat çekmektedir. 

     

    13 Reasons Why
    Okulda uğradığı baskılar neticesinde özgüveni kırılan Hannah Baker intihar etmiştir. Ölmeden önce ise bir kutuya intihar nedenlerini açıklayan 13 nedeni kaydettiği kasetleri koymuştur. Bu kasetleri eline geçiren Hannah’ın bir arkadaşı özgüven kırılmasına ve intihara neden olan kişilere bu kasetleri ulaştırmaktadır. Gizem dolu bir hikâyeyi anlatan 13 Reasons Why en beğenilen Netflix dizilerindendir.

     

    The Breaking Bad
    Gelmiş geçmiş en iyi suç ve dram türündeki Netflix dizileri arasında en üst sıralarda The Breaking Bad yer almaktadır. Walter White 50 yaşında lisede kimya öğretmenidir. Ancak ailesini geçim sıkıntısından kurtarmak için New Mexico’nun en ünlü uyuşturucu elebaşına dönüşmüştür. Ortalama 50 dakika uzunluğa sahip olan dizi sürükleyici bir olay örgüsüne sahip. Toplamda 5 sezon süren diziyi akıcı olması sebebiyle bir solukta bitirebilirsiniz.

     

    Sherlock
    Sherlock aynı isimde romandan uyarlanarak ekranlara yansımış gizem, macera türünde bir dizidir. Mini dizi şeklindeki dizide her bölümde farklı bir suç işlenmekte ve dedektif Sherlock Holmes bu suçlar altındaki gizemi çözmektedir. Aynı zamanda Sherlock’un en arkadaşı Dr. Watson da bu sır perdelerinin aralanmasında Sherlock’la birlikte hareket etmektedir. Dedektif konulu diziler izlemeyi sevenlerin kesinlikle hayran kalacağı bir dizidir.

     

    Stranger Things 
    Gizem dolu dizilerden bir diğeri de Stranger Things’tir. İçerisinde korku, fantastik ögeler ve gerilim barındıran dizi Hawkins kasabasında bir çocuğun kaybolmasıyla başlar. Kaybolan çocuğu arayan arkadaşları ve ailelerinin başından geçenler dizinin konusunu oluşturmaktadır. Oldukça sürükleyici ve akıcı bir olay hikâyesine sahip olması bir gecede bir sezon bitirmenize neden olabilir.

     

    The Crown
    Bu dizi en pahalı Netflix yapımları arasında yer almaktadır. Dizinin konusunu uzun yıllar boyunca tahtta kalan 2. Elizabeth’in hayatı ve İngiliz yönetimindeki sır dolu olaylar oluşturmaktadır. Geçen günlerde vefat eden Elizabeth’in hayatını merak eden ve İngiltere tarihine ilgi duyanların izlemesini tavsiye ettiğimiz dizilerdendir.

     

    Sex Education
    Klasik gençlik dizilerinden ayrılan yönü isminden de anlaşılacağı gibi cinselliği konu alan Netflix dizilerinden biridir. Dizi annesi seks terapisti olan Otis’in öğrendiklerini okuldaki arkadaşlarına para karşılığında öğretmesini konu edinmektedir. Cinsellik, aşk, dostluk, farklı yönelimler gibi temaları ele alan dizi en çok izlenen Netflix dizileri arasında yer almaktadır.

     

    Dark
    Alman yapım bu Netflix dizisinde zaman olgusu oldukça karışıktır. 33 yılda bir zamanın tekrarlanması ve Winden kasabasında yaşayan insanların üç farklı zamanda yaşadıkları dizinin konusunu oluşturmaktadır. Widen’da iki çocuğun kaybolması üzerine seyreden olayları anlatmaktadır. Bu süreçte endişeli bir zaman yolculuğunu çözen dört ailenin sırlarını radyoaktif sızıntılar ile zaman makineleri teması etrafında sunmaktadır.

     

    Riverdale
    Riverdale herkesin huzur dolu olduğunu sandığı ve burada yaşamaya imrendiği bir kasabadır. Ancak sanıldığının aksine hiç de sakin olmayan bu kasaba esrarengiz olaylara şahit olmuştur. Jason adında bir gencin nehirde boğulması ve cesedinin aramalara rağmen hiçbir şekilde bulunmaması bu esrarengiz olaylardan yalnızca birisidir. Ayrıca Veronica Lodge isminde bir genç kızın eğitim amaçlı Riverdale kasabasına gitmesi ailesinin bir suçlamayla karşılaşması gibi olaylar beraberinde getirmiştir. Daha önce nehirde boğulan Jason’ın arkadaşları Logde’yi aralarına alır ve bu arkadaş grubu birtakım olaylara karışırlar. Macera dolu ve gizemli bir hikâyesi olan bu Netflix yapımı dizi keyifle izleyebileceğiniz diziler arasında yer almaktadır.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.