İstanbul’un Bilinmeyen Yerleri

İstanbul’un Bilinmeyen Yerleri
  • 3
    0
    0
    1
  • İstanbul gezilip görülecek yerleri ile herkesi kendine büyüleyen şehirlerden biri. Yolunuz bir gün İstanbul’a düşerse bu harika şehrin herkesin bildiği yerler dışında kıyıda köşede gizli yerlerde saklanmış bilinmeyen yerlerini keşfetmenizi tavsiye ederiz. Sizlerle paylaşacağımız İstanbul’un bilinmeyen yerleri listemize göz atarak sakin vakitler geçireceğiniz gezi rotanızı oluşturabilirsiniz. 

     

    İnceğiz Köyü
    İnceğiz Köyü, İstanbul’un merkezi yerlerine nazar uzak bir yerde olan Çatalca ilçesinde bulunmaktadır. Bu yerleşim alanı tarihi dokusunu günümüze kadar korumuş geçmişten izler taşıyan bir alandır. Özellikle buradaki mağaralar köye asıl ihtişamını kazandıran ve ziyaret edilme nedeni olan yapılardır. Kemal Sunal filmlerinden Tarkan filmlerine birçok dizi ve filme ev sahipliği yapmış İnceğiz Köyü doğa ve tarihi iç içe sunan bir yer olduğundan ziyaretçilerin uğraması gereken yerlerden biridir.

     

    Aydos Tepesi
    İstanbul’un bilinmeyen yerleri genellikle doğal alanlardır. Aydos Tepesi de bunlardan biridir. Kartal tepesi de olarak bilinen Aydos Tepesi’nden İstanbul’u seyretmek oldukça keyifli olacaktır. Çünkü bu tepe tam 537 metre yükseklikle İstanbul'un e’ yüksek tepesidir. Pendik, Kartal, Sultanbeyli ve Sancaktepe gibi ilçelerde sınırı bulunan tepe yemyeşil doğal ortamıyla kafa dinlemek ve aynı zamanda yeni yerler keşfetmek için en güzel yerlerden birisidir.

     

    Çilingöz
    İstanbul’un Çatalca ilçesinde yer alan bir diğer doğa harikası yer Çilingöz’dür. 2011 yılında doğal tabiat parkı olarak ilan edilen bu yer hala çoğu insan tarafından keşfedilmemiştir. 17.75 hektarlık alana sahip Çilingöz kamp yapmak isteyenlerin uğraması gereken yerlerden biridir. Yeşil bitki örtüsü ve önündeki masmavi dere ile insanları adeta büyüleyen bir yerdir. Aynı zamanda burada bulunan sazlıklar güzel bir manzara oluşturmaktadır.

     

    Kaymakdonduran
    Beykoz’da bulunan Kaymakdonduran ahşap masalardan oluşan bir mesire alanıdır. İçerisinde piknik yapmak için oldukça geniş alanlar mevcuttur. Mesire alanında bulunan anıt ağaçlar ve sincaplar ziyaretçilerin buraya hayran kalmasını sağlamaktadır. Ayrıca burada bulunan ve Osmanlı komutanlarından Kanije Beylerbeyi Ahmet Paşa’nın yaptırdığı çeşmeden akan buz gibi su Kaymakdonduran’ı meşhur kılan eserlerdendir.

     

    Elmasburnu
    Elmasburnu Karadeniz kıyısında bulunan bir koydur. Kumsal alanları, ormanları ve sakinliği ile huzur verici ortamlardandır. Çoğunlukla maki türünden bitkilere rastladığınız Elmasburnu’nda bitki meraklılarına çeşitli bitkileri inceleme fırsatı sunmaktadır. Ayrıca koyun karşısında yer alan Martı Adası’ndaki deniz kuşlarını görebilirsiniz.

     

    Garipçe Köyü
    Garipçe Köyü Rumelifeneri ve Rumelikavağı arasında yer alan Sarıyer’e bağlı köylerden biridir. Tarihi havayı, sakinliği, huzuru hissedeceğiniz keyifli vakit geçirilebilecek yerler arasında yer almaktadır. Köyde gezintinizi devam ettirirken Ağlayan Kayalar, Büyükliman Burnu ve Hamsi Limanı sizlere eşlik etmektedir. Köyün ilerisinde bulunan Büyükliman kalabalıktan uzak yerlerde yüzmek isteyenlerin tercih ettiği plajlardandır.

     

    Ağva
    Kalabalıktan uzaklaşıp sakin bir yerde ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirmek istiyorsanız gitmeniz gereken ilk adres Ağva’dır. İstanbul şehir merkezine pek de uzak olmayan ancak İstanbul’un kalabalığından uzakta olan Ağva dingin bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak alanlarından biridir. Bu sakin yer henüz daha çok fazla kalabalığa sahip olmadığından İstanbul’un bilinmeyen yerleri arasında sayılabilir. Birçok konaklama yerinin bulunduğu Ağva’da ferahlığın ve mis gibi doğal ortamın içerisinde tatilinizi veya günübirlik turlarınızı yapabilirsiniz.

     

    Azizpaşa
    Yine geniş piknik alanına ve birçok bitki türüne sahip olan İstanbul’un saklı cennetlerinden bir diğeri Azizpaşa’dır. Maslak, Kağıthane, Levent ve Eyüp gibi İstanbul’un bilinen ilçelerine yakın olması sebebiyle ulaşımı rahat olan bir yerdir. Azizpaşa’nın tepesinde bulunan çimenlik saha grup aktiviteleri yapmak isteyenlerin tercih ettikleri alanlardan biridir.

     

    Yoros Kalesi
    Denizden, havadan, karadan ulaşımı mümkün olan yerlerden birisi Yoros Kalesi’dir. İstanbul’un Beykoz ilçesinde bulunan kale Anadolu Kavağı’nda yer almaktadır. Kale, İstanbul’un Latinlerin işgallerinden kurtulmasını kutlamak amacıyla 1261 yılında 8. Mihail Paleologos tarafından yapılmıştır. Daha sonrasında ise Türklerin, Cenevizlerin hâkim olduğu kale en son Osmanlı hakimiyetine geçmiş ve günümüze dek varlığını ve tarihi dokusunu korumuştur. Tarihe merak duyanların ziyaret etmesi gereken İstanbul’un bilinmeyen yerleri arasında yer almaktadır.

    Yazımızda bahsettiğimiz yerler İstanbul’da henüz çok kimse tarafından keşfedilmemiş yerlerdir. Büyüleyici güzelliğe sahip bu tarihi ve doğal yerlerin mutlaka görülmesi gereklidir, yoksa böylesine harika yerleri görmeyi kaçırdığınız için çok şey kaybedebilirsiniz. Şimdiden iyi yolcuklar dileriz. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.