Youtube’un Bilinmeyen Özellikleri

Youtube’un Bilinmeyen Özellikleri
  • 0
    0
    0
    0
  • Dünyanın en büyük paylaşım sitelerinden biri olan Youtube’nin milyonlarca kullanıcısı vardır. Fakat bu kullanıcıların neredeyse pek çoğu Youtube hakkında ilginç gerçekleri bilmiyordur. Youtube oldukça büyük bir platform olup neredeyse yakında televizyonu bile geçecek potansiyele sahiptir. Her insanın hayatında bir defa da olsa giriş sağladığı Youtube hakkında bilinmeyen gerçekleri görünce sizler de şaşıracaksınız. Youtube tüm dünyada kullanılan ve en çok ziyaret edilen platformlardan bir tanesidir. İstediğiniz video ve fotoğrafları anında bulabileceğiniz faydalı ve eğlenceli içerikler sunan Youtube günlük hayatımızı kolaylaştırma da oldukça etkin bir rolü vardır. Bu içeriğimizde de sizler için Youtube’nin bilmediğiniz özelliklerinden bahsedeceğiz.

     

    Youtube her geçen gün yenilik kazanmaya ve kendine bir şeyler katmaya devam ediyor. Çoğu sosyal medya fenomeni için para kazanabilen bir platform olurken birçok kişi için de yararlanabileceği ve faydalı videolar bulabileceği bir platformdur. Her ne kadar günümüzde birçok kişi tarafından kullanılan bir platform olsa da bilinmeyen özellikleri vardır. Yotube’nin hayatınızı kolaylaştıracak bilinmeyen özellikleri sizlerle…

    Youtube Hakkında Bilinmeyen İlginç Bilgiler
    Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi Youtube dünyada en çok kullanılan ve giriş yapılan mecralar arasında yerini almaktadır. Birçok kişinin paylaşım yapmak için ve video izlemek için girdiği Youtube PayPal çalışanları tarafından sene 2005’te kurulmuştur. Youtube dünyasına ilk video 23 Nisan 2005 Senesinde yüklenmiş olup San Diago Hayvanat bahçesinde bir video çekilip bu video yüklenmiştir.

    Yotube’un kuruluşundan yaklaşık 18 ay sonra Google 1.65 dolara Youtube satın almıştır. Böylelikle Youtube Google’ın olmuştur. Youtube şuan günümüzde neredeyse bir milyardan fazla kullanıcıya sahiptir ve bu rakam internetteki kişi sayısının neredeyse 4te biri kadardır. Kullanıcıları tarafından Youtube’a dakikada ortalama olarak 100 saatin üzerinde videolar yüklenmektedir. Aynı zamanda her 1 Nisan günü Youtube kullanıcılarına harika şakalar yapmaktadır.

    İnsanlar neredeyse gününün çoğunu Youtube de geçiriyor ve ayda 6 milyar saat Youtube’dan video izleniyor. Bu rakam günde ise 4 milyara tekamül etmektedir. Youtube kanalını ABD’den sonra en çok izleyen ülke Suudi Arabistan’dır. Bunun sebebi ise Suudi Arabistan da Twitter ve Facebook gibi sosyal ağların yasaklanmış olması gelmektedir.

    Youtube dünyasında en çok aratılan ve en popüler öğretici kelimeler arasında “Nasıl yapılır” ve “Kravat nasıl bağlanır” gibi sorular gelmektedir. Youtube kanalını oluşturan ilk lider ise İngiltere Başbakanı olup Tony Blaidr’dir ve kanalını oluşturduğu sene ise 200 yılıdır. Youtube kanalının en uzun videosu ise 571 saat olup 1 dakika 41 saniyedir. Bu video neredeyse 23 gün ve 19 saattir. Youtube kanalında en hızlı rakama ulaşan video Adele’nin Hello şarkısıdır. Neredeyse 88 günde 1 milyar görüntülemeye ulaşmıştır. Yüklendikten sonra ise en çok talep gören ve en çok izlenen video ise Star Wars olmuştur.

     

    Youtube Kanalında Etkisi Kanıtlanmış Yöntemler
    Youtube insanlar tarafından en çok kullanılan ve dünyadaki en büyük ikinci arama motoru arasında yerini almaktadır. Pek çok insanın merak ettiği içerikleri ve videoları izlemek için kullanmış olduğu Youtube kanalı hedef kitlesine her zaman cevap vermektedir. Youtube kanalında eğer etkisi kanıtlanmış yöntem arıyorsanız video açıklamalarına oldukça özen göstermeniz sizi yukarıya taşıyacaktır. Youtube’a atacağınız bir videonun açıklaması oldukça can alıcı ve ilgi çekici olmalıdır ki insanlar bu videoyu merak edip izleme zahmetine girsinler. Bu sayede de aramalarınız daha üst sıralamalara çıkacaktır. Tüm videolarınıza açıklama eklemeyi ihmal etmeyin, bahsettiğimiz gibi açıklamalar ilgi çekici olmalıdır.

    En önemli anahtar kelimenizi 20 kelimenin arasına eklemeye özen gösterin. En önemli bilgilerden bir tanesi de metaverinizi ihmal etmemeniz olacaktır. Metaverilerin temel amacı ise video ne hakkında ne ile ilgili olduğudur. Youtube bunu doğru bir şeklide anlayıp güçlü sinyalleri verecektir. Burada dikkat etmeniz gereken husus ise anahtar kelimenizi doğru bulup ekledikten sonra hedef kitleniz için kategori seçmeniz olacaktır.

    Yine kanalınızı ön plana çıkması için kanalınıza gerekli bilgileri girin. Pek çok kişi için bu yöntem ihmal edilse de aslında en önemli nokta budur. Profilinizdeki tüm bilgileri doldurarak izleyicilerin sizi hatırlaması kolaylaşacaktır. Bu noktada buna dikkat etmeniz de faydalı olacaktır.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.