Tekrar Tekrar İzlenen Türk Dizileri

Tekrar Tekrar İzlenen Türk Dizileri
  • 0
    0
    0
    0
  • Bir zamanlar bizleri ekranlara kilitleyen, yeni bölümünün çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz diziler vardı. Bu diziler şimdilerde ekranlarda olmasa bile internet aracılığı ile hala kendisini izlettiriyor. Günümüz yaz dizilerinden, konusu klasikleşmiş dizilerden sıkıldıysanız eski dizilere dönüş yapmanın tam zamanı. Gelin tekrar tekrar izlenen Türk dizileri ve içeriklerini birlikte hatırlayalım.

     

    Leyla İle Mecnun
    2011-2013 yılları arasında ekranlarda yer alan dizi her bölümde izleyicilerde farklı heyecanlar uyandırmaktadır. Ali Atay Ezgi Asaroğlu, Cengiz Bozkurt, Ahmet Mümtaz Taylan gibi başarılı oyuncular dizinin başrol oyuncularıdır. Küçükken trafik kazası geçiren ev felç olan Mecnun’un zihnindeki hayal ürünü olaylar dizinin konusunu oluşturmaktadır. Gerçek yaşamdan konuları barındıran ve hepimizin hayatından izler taşıyan dizide Erdal Bakkal, İsmail Abi gibi karakterler de izleyicilerin benimsediği dizi karakterleri arasında yer almıştır. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi absürt komedi dizisi olarak niteleyebileceğimiz Leyla ile Mecnun izleyicilerin tekrar tekrar büyük bir keyifle izlediği dizilerdendir. 2013 yılında yayından kaldırılan dizi yeni bölümlerin Exxen platformunda devam etmektedir.

     

    Yedi Numara
     Yedi Numara dizisi 2000-2003 arasında TRT1 ekranlarında yayınlanmış komedi türünde bir dizidir. Üniversite okumaya başka bölgelerden İstanbul’a gelen 4 şehirli kız, 2 taşralı erkek ve bu erkeklerle takılan başka bir taşralının birbirleriyle olan diyalogları, yaşantıları dizinin konusunu oluşturmaktadır. Özellikle şehir- taşra farklılıklarının sebep olduğu güçlükler dizide başarılı bir şekilde yansıtılmıştır. 7 numaralı dairede ve alt katında yaşayan gençlerin yeri geldiğinde güldüren yeri geldiğinde hüzünlendiren anlarına dâhil olmak istiyorsanız Yedi Numara dizisini izlemelisiniz.

     

    Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
    Başrolünde Behzat Ç. rolüyle Erdal Beşikçioğlu’nun yer aldığı dizi bir zamanların en çok izlenen dizileri arasında yer alıyor. Şuan bile tekrar tekrar izlenen Türk dizileri arasında üst sıralarda bulunuyor. Her Temas İz Bırakır isimli romandan uyarlanan dizi Polis Akademisi’nden mezun olmuş Behzat Ç.’nin Ankara’da görevi esnasında yaşadığı olayları, çözdüğü cinayet ve vakaları izleyicilerle paylaşmaktadır. Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi polisiye, gerilim, aksiyon, macera türünde dizi izlemeyi sevenlerin vazgeçemediği dizilerdendir.

     

    Elveda Rumeli
    Elveda Rumeli Makedonya civarlarında çekilmiş dram türünde tarihi bir dizidir. Dizinin başrolünü Erdal Özyağcılar, Şebnem Sönmez, Tolgahan Sayışman, Gökhan Mete gibi başarılı isimler paylaşmaktadır. Dizinin konusu ana karakterlerden Sütçü Ramiz’in üç kızı ve eşiyle yaşamını sürdürdüğü yoksul aile yapısı etrafında şekillenen olaylardır. Aynı zamanda dizinin yansıttığı yıllar ve çekildiği Makedonya bölgesi ile Osmanlı’nın son zamanlardaki tarihi hakkında fikir sahibi olmak mümkündür. Ramis Çınar’ın aynı isimli romanından esinlenilerek çekilen dizi tarihi bilinç uyandırma noktasında da izleyicilere katkı sağlamaktadır. Tarihi konuları dizi olay kurgusunun önüne geçmeden aktaran dizi defalarca izlenen Türk dizilerdendir.

     

    Avrupa Yakası
    Uzun soluklu olan ve toplamda 6 sezon, 190 bölümden oluşan en kaliteli komedi dizilerden biri Avrupa Yakası’dır. Başrollerinde Gülse Birsel, Ata Demirer, Tolga Çevik, Binnur Kaya, Engin Günaydın gibi ünlü oyuncuların yer aldığı dizi durum komedisi türünde en başarılı dizilerdendir. Altın Kelebek Ödülü, Galatasaray üniversitesi ‘’Yılın En İyileri’’ (2008) Ödülleri gibi pek çok ödül almıştır. Senaryosunu Gülse Birsel’in yazdığı dizi Sütçüoğlu ailesi ile çevresindekilerin ve Aslı’nın çalıştığı yer olan Avrupa Yakası dergisindeki çalışanların yaşadıkları maceraları izleyicilerle buluşturmaktadır. Sizleri kahkahaya boğacak bu dizi daha önce izlemiş olanların tekrar tekrar izleyecekleri dizilerin başındadır. Eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız Avrupa Yakası tekrar bölümlerini izlemenizi tavsiye ederiz.

     

    Ezel
    Ramiz Dayı’nın özlü sözlerinin hafızalarımızda yer ettiği dizidir Ezel. Dizide Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Barış Falay, Yiğit Özşener, Tuncel Kurtiz gibi birçok ünlü oyuncular yer almaktadır. Ömer’in sevdiği kız Eyşan’ın kendisini en yakın arkadaşı Cengiz ile aldatması ve Ömer’i hapse yollamaları ile başlayan hikâye Ezel karakterinin doğmasına neden olmuştur. Ömer hapiste tanıştığı Ramiz Dayı’nın yardımıyla değişip ve daha da güçlenip yaşatılanların intikamını almak için tekrar sevdiği kadının ve arkadaşının hayatına dâhil olur. Heyecan dolu bir intikam serüvenini konu edinen Ezel en iyi dizi kategorisinde Altın Kelebek Ödülleri gibi çeşitli ödüller almıştır. Soluksuz bir dizi arayışında olanlar ya da daha önce izlemiş olanlar bu diziyi tekrar aynı heyecanla izleyebilirler.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.