Önerilen E-Ticaret Siteleri

Önerilen E-Ticaret Siteleri
  • 0
    0
    1
    0
  • Günümüz koşulları artık her ihtiyacımızı dijital ortamlarda gidermeye evrilmiştir. Giyim, yiyecek, elektronik gibi birçok alanda e-ticaret siteleri aracılığı ile ürün ve hizmet sağlıyoruz. Bu nedenle ihtiyaçlarımızı karşılamak ve kendi oluşumlarını büyütmek isteyen firmalar e-ticaret siteleri kurmaktadırlar. Alışverişlerimiz e-ticaret sitelerinde gerçekleştirirken bu sitelerin güvenilirliğini de göz önünde bulundurmamız son derece önemlidir. Son zamanlarda en çok tercih edilen ve güvenilirliği noktasında sorun yaşanmayan önerilen e-ticaret siteleri şunlardır:

     

    Trendyol
    Türk yapım olan ve 2010 yılında Demet Mutlu tarafından kurulan Trendyol en çok kullanılan e-ticaret sitelerinden biridir. Kolay kullanımı ve birçok ürün kategorisine sahip olması nedeni ile alışverişlerimizde ilk tercihler arasında yer almaktadır. Belirli aralıklarla indirim günleri düzenlemesi, paylaş kazan gibi fırsatlar sunması da bu sitenin diğer e-ticaret sitelerine oranla daha çok tercih edilmesini sağlamaktadır. Ayrıca yemek ve market hizmeti sunması da Trendyol’un cazip e-ticaret siteleri arasında yer almasına katkı sunmaktadır.

     

    Hepsiburada
    Türkiye’de internetten alışveriş denilince akla gelen sitelerden bir diğeri de Hepsiburada’dır. Sitenin aradığınız her çeşit ürüne sizi kısa sürede ulaştırabilmesi, birçok müşteriye hitap edebilmesi sayesinde gittikçe yükselen e-ticaret siteleri arasında yer almaktadır. Kullanımı oldukça basit olan Hepsiburada e-ticaret sitesi tıpkı Trendyol gibi belirli günlerde düzenlediği indirim kampanyaları ile ucuz alışveriş imkânı sağlamaktadır.

     

    Sahibinden.com
    Sahibinden.com arsa, arazi, dükkân, konut gibi birçok taşınmazın satılmasına aracılık eden e-ticaret platformlarındandır. Ayrıca araba gibi taşınır eşyalar da site üzerinden satışa sunulmaktadır. Alıcı ve satıcıyı bir araya getirmeyi hedefleyen site milyonlarca kullanıcı tarafından ziyaret edilmektedir. Siteye getirilen son yeniliklerle birlikte site üzerinden ikinci el satış yapmak da mümkün hale gelmiştir.

     

    YemekSepeti
    Canımız yiyecek bir şeyler çektiğinde, yapmaya da vaktimiz yoksa Yemeksepeti hemen imdadımıza yetişen sitelerdendir. Site müşterilerine çeşitli fiyat aralıklarında yüzlerce çeşit yiyecek içecek hizmeti sunmaktadır. Bulunduğunuz konuma yakın restoranlardan istediğiniz yemeğin Yemeksepeti aracılığı ile siparişini verebilir ve kısa sürede elinize ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

     

    Amazon
    Dünyada en çok kullanılan popüler e-ticaret sitesi Amazon’dur. Milyonlarca ürün çeşidine sahip olması ve fiyatlarının diğer sitelere nispeten daha uygun olması siteyi zamanla en büyük e-ticaret sitesi haline getirmiştir. Amazon ürün tedarik etmek dışında müşterilerine yayın akışı, yeni çıkan kitaplara herkesten önce erişim ve sınırsız bulut depolama imkânı sunmaktadır. Böylesine avantajlı hizmetler sayesinde Amazon günümüz lider e-ticaret sitesi konumundadır. 

     

    Alibaba Group
    Alibaba Group, dünya çapında en çok kullanıcıya sahip olan ve çok fazla satış yaparak en çok kazanca sahip olan e-ticaret siteleri arasına önemli yer tutmaktadır. Jack Ma projesi olan perakende ve teknoloji, internet hizmeti sunan bu e-ticaret şirketi 1999 yılında Çin’in Hangzhou şehrinde kurulmuştur. İnternet üzerinden yaptığı satışlarla küresel olarak büyümeyi hedeflemiş ve hedefinde de başarıya ulaşmıştır. 

     

    eBay
    eBay küresel olarak en çok kazanç sağlayan online ticaret pazarlarından biridir. Ürün listeleme, çevrimiçi açık arttırma ve birçok çeşitte ürün satışı yaparak iş hacmini sürekli olarak büyütmektedir. Ticaret yöntemindeki çeşitlilik sayesinde e-ticaret alanında başarılı şekilde yol alan eBay aktif olarak 180 milyondan fazla kullanıcıya sahiptir. Sizler de dünya çapında faaliyet gösteren bu e-ticaret sitesi aracılığı ile istediğiniz ürünlere sahip olabilirsiniz.

     

     

    Rakuten
     Rakuten 1997 yılında Çin’de kurulan bir e-ticaret firmasıdır. Firmanın büyük e-ticaret siteleri arasında anılmasını sağlayan hizmetlerinden biri online alışveriş yanında online bankacılık hizmeti de sunuyor olmasıdır. İnternet üzerinden alışverişe ve kredi ödemelerine imkân sağlayan Rakuten dünyada milyonlarca kişi tarafından tercih edilmektedir. Ayrıca firmanın adını duyurmasında bir mesajlaşma uygulaması olan Viber’i ortaya koyması ve Barcelona Spor Kulübü’ne sponsorluk yapması etkili olmuştur.

     

    Migros Sanal Market
    Özellikle pandemi döneminde edindiğimiz alışkanlıklardan birisi de market alışverişlerimizi internet üzerinden yapmak oldu. Evlere hızlı şekilde ihtiyacımız olan ürünleri ulaştıran e-ticaret siteleri hızla artmaya başladı. Bunlardan biri de Migros sanal markettir. Bu e-ticaret sitesi sayesinde istediğiniz ürene kısa zamanda efor sarf etmeden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

    Bunlar gibi pek çok e-ticaret sitesi gelişen dünyaya uyum sağlayarak kendisini büyütme amacıyla hareket etmektedir. İstediğimiz hizmet ve ürünlere rahat bir şekilde ulaşmamızı sağlayan bu sitelerin varlığı gün geçtikçe daha da artacak gibi görünmektedir. 


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.