Pera'nın Yeni Şarkısı "Zehir" Hakkında Röportaj

Pera'nın Yeni Şarkısı "Zehir" Hakkında Röportaj
  • 0
    0
    0
    0
  •  Geçtiğimiz günlerde yeni şarkısını yayımlayan Pera grubu ile muhteşem bir röportaj gerçekleştirdik. Herkese iyi okumalar :)

    1-) Merhaba nasılsınız? Umarım çok iyisinizdir. Konserlerden ve projelerden dolayı epey yoğundunuz gördüğüm kadarıyla. Nasıl gidiyor konserler ve projeler?

     

    Gökhan Mandır (Gitar/Vokal): Çok teşekkür ederiz, her şey yolunda. Konserler ve yeni şarkılar açısından yoğun ama keyifli bir dönem geçiriyoruz. Dinleyicilerimiz de bizi gittiğimiz her yerde çok güzel karşılıyorlar. Zaten onlarla da aile gibi olduk. Bizi hiç yalnız bırakmıyorlar. Konserlerden geriye kalan zaman da çoğunlukla kayıtlar ve yeni şarkılar bestelemekle geçiyor. İçimize çok sinen şarkılar oluşmaya başladı. Bir şarkıyı besteledikten sonra olgunlaşması ve son haline gelmesi biraz zaman alabiliyor. Dinleyicilerimizle paylaşlamak için sabırsızlanıyoruz.

     

    2-) Yeni şarkınız “Zehir” 27 Ekimde yayımlandı. Şarkının yapım süreci nasıl geçti dinleyicilere neler anlatmak istediniz?

     

    Hakan Ünalan (Davul): Şarkıların ilk halleriyle dinleyiciye ulaşan son halleri arasında genelde ciddi farklar oluyor. Sabaha kadar oturmayı seven bir grubuz. Gökhan genelde besteleri bana sabah 5 civarı tek gitar çalıp gönderir ve o kayıtları dinlerken sabahı ederiz çoğu zaman. İçimize sinerse kayıt aşamasına geçeriz. “Zehir” de bu şekilde oldu. Kayıtların müzik prodüksiyonunu Ankara’da Samet Türksal’la yapmaya başladık. O da Pera’nın yaptığı müziği çok iyi anladı ve güzel bir kimya yakaladık. Kayıt aşamasında fikirler havada uçuştu. Bir çok kez sil baştan tekrar yaptık. Kemanlar şarkıya çok sonra eklendi mesela. İlk aldığımız vokallerin sound’undan emin değildik, tekrar kayıt aldık. Bu gibi durumlar her şarkıda yaşanabiliyor. Ama güzel bir tempo tutturulunca çorap söküğü gibi gerisi geliyor ve şu an dinlediğimiz haline kavuşuyor.

     

    Gökhan Mandır: Zehir, bizden bir şarkı. Anlattığı hikayeyi de hepimiz hayatımızın bir bölümünde yaşamışızdır. O yüzden bizden. Hangimiz, o kişiyi aramak için can atıp, telefonu elimize alıp sonrasında geri koymadık ki. Ya da karşılıklı gurur yaparken o kişinin aramasını dilemedik. Genel olarak şarkılarımızda hep böyle samimi ve kişisel hikayeler anlatıyoruz. Dinleyicilerimiz de aynı hisleri yaşamış olmalılar ki şarkılarımıza hep sahip çıkıyorlar.

    3-) Pera grubu Türkiye’nin en köklü gruplarından bir tanesi. Bu zamana kadar muhteşem projelere imza attınız. Gelecek süreç içerisindeki hedefleriniz var mıdır? Varsa neler?

     

    Gökhan Mandır: Yolculuğumuz boyunca müzik dolu yıllar geçirdik. Pera’nın nereden bakarsanız 20 yıllık bir geçmişi var. İlk albümümüzden bu yana 10 yıldan fazla zaman geçti. İki kişi başladık, kocaman bir aileye dönüştük. İlk albümümüzün hayalini kurarken bir bakmışız 6 albümlü bir grup olmuşuz. Bu aralar sanki oyunun birinci bölümünü geçmiş gibi hissediyoruz. İkinci bölüme başlıyor gibiyiz. Sanki sıfırdan başlıyor gibi yeni bir enerjiyle, kendimizi de yenileyerek. Bu yolda Sony Müzik’le beraber yürümeye karar verdik. Böylece takıma yepyeni oyuncular da katılmış oldu. Onların da verdiği enerjiyle çok güzel işlere imza atacağımızı umuyorum.

     

    4-) Bu yıl bitmeden Pera dinleyicilerini başka sürprizler bekliyor mu?

     

    Hakan Ünalan: Şu anda bir çok şarkının yapım aşamasına başlamış durumdayız. Bittikçe paylaşacağız. Şarkı düzenlemeleri sırasında sürekli şöyle hissediyoruz: “Bir an önce bitirsek da yayınlasak”. Bu da bizi daha sıkı çalışmaya itiyor. Çalışırkenki titizlikle bu sabırsızlık arasındaki dengeyi de iyi tutturmamız gerekiyor. Ara sıra sürpriz yapmayı seven de bir grubuz. Bazen hiç haber vermeden bir anda şarkı çıkardığımız da çok oldu. Kısacası dinleyicilerimiz takipte kalsınlar. Ne yapacağımız hiç belli olmaz.

     

    5-) Son olarak dinleyicilerinize neler söylemek isterseniz?

     

    Gökhan Mandır: Her neredelerse bilsinler ki onlarlayız. İlk günden bugüne ne zaman yalnız hissetsek hep onlar sayesinde bu histen kurtulduk. Onlar da ne zaman yalnız hissederlerse bizi dinlesinler. Biz hep onlarlayız ve asla yalnız değiller.

     

    Hakan Ünalan: Bizim fanlarımız ya da hayranlarımız yok. Ailemiz var. PerAilesi, bunu her zaman hatırlayın.

     

    Bu değerli röportaj için Pera ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum :) İyi ki varsınız.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.