Furkan Karaca İle Röportaj- Müzik İçin Yaşamak

Furkan Karaca İle Röportaj- Müzik İçin Yaşamak
  • 2
    0
    0
    1
  •  Uzun zamandır yapmak istediğim bu röportajı sonunda bitirdim. Özgür ve içinden geldiği gibi müzik yapan sanatçıların yerini hep ayrı tutarım ve Furkan Karaca da benim için onlardan biri. Sanatı ticaret olarak görmeyen sadece yapmak istediği için yapan biri. Bence sanat da o zaman samimi ve içten mesaj vermiş olur. İsterseniz röportajımıza geçelim;


    1-) Furkan Karaca kimdir? 

    -1996 Kayseri doğumluyum, 2010 yılında Işıklar Askeri Hava Lisesinde okumak için Bursa’ya gittim, orada okulun imkanları sayesinde müziğe daha çok yöneldim ve asker olmak istemediğimi anladım fakat ailemi ikna edip okuldan ayrılmam baya zaman aldı ve 2014 yılında hayatımın en doğru kararını alıp okuldan ayrıldım. O dönemler ben de “Furkan Karaca kimdir?” sorusunu kendime sordum. Kim olduğumu anlamak için en çok neyi sevdiğimi ve gerçekten ne istediğimi sorguladım. En çok üretmeyi/ keşfetmeyi sevdiğimi ve özgür olmayı istediğimi anladım. Özgür olabilmek içinse bir kimliğe sıkışmamak gerekir. Bu yüzden kendimi bir müzisyen ya da şu, bu diye tanımlamıyorum çünkü birçok ilgi alanım var ve ben hepsinde potansiyelimi değerlendirmeye çalışıyorum fakat bu röportaj müzik üretimlerimle ilgili olduğu için ona göre cevaplar vereceğim :)


    2-) Müzikle nasıl tanıştın?

    -Ben bebekken gündüzleri uyur geceleri uyanık olurmuşum (hala aynıyım), birgün gece ben ağlarken televizyonda bi şarkı çıkmış ve susmuşum, annemler bunu fark ettikten sonra geceleri müzik açmışlar hep, bence ilk tanışmam böyle. Daha sonrasında da hep müzikle ilgili oyuncaklara ilgi duymuşum ve onlar da öyle oyuncaklar almışlar. 8 yaşında ise bağlama kursuna yazılmamla gerçek anlamda müzikle tanıştım diyebilirim.


    3-) Varsa örnek aldığın sanatçı kim?

    -Örnek alıyorum diyeceğim bir isim yok ama hayatım boyunca en çok dinlediğim, beslendiğim yerli ve yabancı sanatçıları/grupları sayabilirim. Radiohead, Coldplay, Labrinth, The Weekend, Tame İmpala, Mor ve Ötesi, Sakin, Sezen Aksu, Bülent Ortaçgil


    4-) Şarkı yapma fikri aklına nerden geldi?

    -Bir şeyler üretmeyi küçüklüğümden beri seviyorum, lise dönemlerimde dinlediğim müziklerden etkilendikçe ben de şarkı yapmak istiyorum dedim ve liseden itibaren denemelerime başladım.


    5-) İlerleyen zamanlarda planların nedir?

    -Planım hayatım boyunca üretmeye devam etmek, insanlara arkadaşlık edecek şarkılar bırakmak. Güzel konserler, hatıralar biriktirmeye devam etmek.


    6-) En sevdiğin şarkın hangisi ve neden?

    -Hepsinin yeri ayrı tabiki ama son zamanlarda Beni Biraz Yeryüzünden Uzaklaştır favorim, sahnede söylerken daha çok keyif alıyorum.


    7-) Daha farklı tarzlarda görecek miyiz seni?

    -Aslında sürekli farklı soundlar deniyorum, bir sounda takılıp kalmak istemiyorum. Yakın zamanda Beni Bulman Gerek isimli bir şarkım yayında olacak bakalım sevecek misiniz :)


    8-) Şarkı yazmak ve bestelemek için ilham aldığın bir şeyin var mı?

    -Ben hemen hemen her gün elime gitarımı alıp doğaçlama yaparım, bu doğaçlamalardan bazen güzel şeyler çıkar ve genelde duygusal olarak dolu olduğum zamanlar olur bunlar, galiba ilham öyle bişey.


    9-) Biriyle düet yapmak istesen bu kim olurdu? Neden?

    -Sena Şener’in tarzını ve vokalini çok beğeniyorum, birgün onunla düet yapmak isterim. Deniz Tekin de olabilir onun da sesini çok beğeniyorum :)


    10-) Müzik yapmak sana ne hissettiriyor?

    -Özgürlük, her anlamda kendimi özgür kılabildiğim zaman hayalimi gerçekleştirdim diyebilirim. 


    11-) Seni hangi şarkı anlatır?

    -Beni her dönemimde farklı şarkılar anlatır ama depresif dönemlerimi en iyi anlatan şarkıların kendi şarkılarım olduğu kesin, mesela Sonsuzun Ortası :)


    Konsept Soruları


    1-) Ari Barokas mı yoksa Kaan Tangöze mi?

    -Ari


    2-) Mor ve Ötesi mi yoksa Athena mı?

    -Mor ve Ötesi


    3-) Akustik şarkı mı stüdyo şarkısı mı?

    -Stüdyo


    4-) Anadolu Rock mı yoksa Alternatif Rock mı?

    -Alternatif Rock


    HER ÇOCUĞUN SANATLA BULUŞMA HAKKI VARDIR

    Barış Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği IBAN
    TR630006400000134082369295

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.