All Or None Neden Ellie İçin Mükemmel Şarkı Seçimi?

All Or None Neden Ellie İçin Mükemmel Şarkı Seçimi?
  • 3
    0
    0
    1
  • Birçok kişi tarafından gelmiş geçmiş en duygusal kurgu ve hikayeye sahip video oyunu olarak gösterilen The Last of Us, Pedro Pascal ve Bella Ramsey'in oyunculukları ile birlikte son dönemlerin en çok izlenilen dizilerinden birisi olarak hayatımıza girdi.

    Duygusal kurgu ve hikaye denildiğinde ise şarkı seçimleri çok büyük önem taşıyor. Öyle ki The Last of Us, bunu video oyununda dahi duyguyu aktarmak için başarıyla kullandı. 

    Ancak dizinin son sahnesindeki şarkı, The Last of Us ile Pearl Jam'in yollarının ilk kesişmesi değil. Diziden daha önce çıkmış olan serinin ikinci oyununda Joel'u oynadığımız giriş sahnelerinin birinde Joel'u kontrol ederek gitar çalıyoruz, bir yerden sonra ise Joel "sazı eline alıyor" ve başlıyor Pearl Jam'den Future Days'i çalmaya. 

    Pearl Jam'in Lightning Bolt albümünün son şarkısı olan Future Days, sözleri ve melodisi ile birlikte yukarıdaki sahnede belki de bir video oyununun bizlerin en içine dokunabileceği anlardan birinde yer aldı.

    The Last of Us dizisinin 7. bölümüne geldiğimizde ise bu sefer Ellie'yi belinde Walkman'i, kulağında kulaklığı ve kulaklığında da Pearl Jam'den All or None şarkısı ile bulduk.

    It's a hopeless... situation
    And I'm starting to believe
    That this hopeless... situation
    Is what I'm trying to achieve

    But I try
    To run on
    Towards
    All or none,... all or none

    Here's the selfless confession
    Leading me back to war
    Can we help that,.. our destinations
    Are the ones we've been before

    I still try
    To run on
    Towards all
    Or none,... all or none

    To myself I... surrender
    To the one I'll never please

    But I still try,.. to run on
    I still try,.. to run on
    But it's
    All or none,... all or none.

    Sözleri okuyun, şarkıyı açın ve bir an gözlerinizi kapatıp kendinizi hiç bilmediği FEDRA Askeri Kampı'nda tanımadığı insanlarla birlikte spor salonunda koşan Ellie olarak hayal edin. Emin olun kendinize bundan daha uygun bir şarkı seçemezdiniz. Kaldı ki, muhtemelen hücresel internetiniz olmazdı, Spotify faturanızı da sanıyorum ki ödeyememiş olurdunuz. Ellie'nin hikayesi bu, farklı ve kısmen daha az dramatik biçimlerde çoğumuzun hikayesi bu. Halimiz umutsuz, ama koşmaya devam ediyoruz. Ya hepsi; ya da hiç biri. Sonunda ise kendimize teslim oluyoruz, asla memnun edemediğimiz tek kişi olan kendimize.

    Pearl Jam ile The Last of Us arasındaki mazinin en önemli nedenlerinden biri de; The Last of Us'ın yaratıcılarından Neil Druckmann'ın Pearl Jam tutkusu. Neil Druckmann ise sahnedeki şarkı seçimi hakkındaki düşüncelerini şu şekilde anlatıyor;

    "When you grow up, you have like a handful of songs that are like an escape when things are getting hard, or when you're down on yourself for whatever reason. And to me this was one of those songs. There's a certain feel, a mood, a tone... capturing where Ellie's at right now. That she's alone, she's at a place she doesn't want to be, and there's kind of nothing going on for her. And this song, I think, captures that mood. But it also captures her attitude. It's called, 'All or None,' which is very much Ellie. It's like everything or nothing. And it's always this kind of full commitment."

    Son olarak ise benim dikkat çekmek istediğim bir konu var. Diğer yazılarımı takip edenler sıkı bir Pearl Jam hayranı olduğumu bilirler. Grubun birçok şarkısını ayrı ayrı sevmekle birlikte, grubun tüm albümlerinde son şarkılarının özel olduğuna inanıyorum. Bu şarkıların hikayeleri başka bir yazının konusu olacak kadar detaylı ama Pearl Jam'in daha ilk albümü olan ve Black gibi ağır duygusal bir şarkı da içeren Ten'in son şarkısının; Eddie Vedder'ın çocukken kaybettiği babasına seslendiği Release olduğunu belirtmem, fikir verecektir diye umuyorum. Dikkat çekmek istediğim nokta ise, video oyununda kullanılan Future Days'in Lightning Bolt albümünün; dizide kullanılan All or None'un ise Riot Act albümünün son şarkısı olduğu. The Last of Us yaratıcıları bu konuda benimle ne derece hemfikir bilemiyorum ancak Pearl Jam albümlerinin son şarkılarını onların da sevdikleri kesin.

    Aşağıda en sevdiğim playlistlerimden olan ve Pearl Jam albümlerinin son şarkılarından oluşan playlistimi paylaşıyorum.

    Sevgilerle.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.