Rap Müzik ve Hip Hop Kültürünü Ekranlara Taşıyan 5 Film

Rap Müzik ve Hip Hop Kültürünü Ekranlara Taşıyan 5 Film
  • 2
    0
    0
    0
  • Günümüzün pop müziği haline gelen rap müziğini filmlerle tanımak ve yaşamak ister misiniz? Sizler için oluşturduğumuz rap müziği ve hip hop kültürünü işleyen 5 filmlik listeye göz atmanızı tavsiye ediyor, iyi seyirler diliyoruz.

    1. Straight Outta Compton (2015)

    IMDb: 7.9 Süre: 147 Dakika

    [caption id="attachment_64105" align="aligncenter" width="640"] Straight Outta Compton (2015)[/caption] Son zamanlarda rap müziği adına izlediğimiz en başarılı yapımlardan olan "Straight Outta Compton" 80'lerin ortalarında kurulan; bünyesinde Ice Cube, Eazy-E, Dr.Dre, DJ Yella, MC Ren, The D.O.C gibi rap müziğinin önde gelen isimlerini barından N.W.A adlı rap grubunun hikayesini anlatıyor. Tabii ki film, grubun hikayesi üzerinde dursa da, Afroamerikan üyelerden oluşan N.W.A'un yaşadığı ırkçılığı ve zorlukları da yansıtarak kendi seviyesini bir tık yukarı çekiyor. Filmin yönetmenliğinde Hızlı ve Öfkeli 8 filminin yönetmeni F. Gary Gray bulunuyor. Sadece rap müzik meraklılarına değil, Afroamerikan halkın 80'lerde yaşadığı hayatı merak edenler için de kaçırılmaması gereken filmlerden olduğunu söyleyebiliriz.

    2. 8 Mile (2002)

    IMDb: 7.1 Süre: 90 Dakika

    [caption id="attachment_64106" align="aligncenter" width="640"] 8 Mile (2002)[/caption] Eminem takipçilerinin arada bir açıp tekrar izlediği 8 Mile, B-Rabbit karakterinin bir beyaz olarak Afroamerikan kültürüne ait rap müziğinde kendini sokağa kanıtlamasını konu alıyor. Film ilk bakışta "Eminem filmi" gibi gözükse de, aslında sadece B-Rabbit filmi; ki zaten film boyunca Eminem'den tam bir şarkı dinlemiyoruz. Yapımın iyi yönlerine bakacak olursak, Eminem beklediğimizin çok daha üstünde bir oyunculuk sergiliyor. İzleyiciyi yer yer duygusal olarak içine çekmeyi başarıyor. Özellikle B-Rabbit ve Papa Doc arasında geçen atışmada yerinizde duramayabilirsiniz. Son olarak filmin dublajlı versiyonundan uzak durmanızı tavsiye ediyoruz, iyi seyirler.

    3. Notorious (2009)

    IMDb: 6.7 Süre: 122 Dakika

    [caption id="attachment_64124" align="aligncenter" width="640"] “Notorious” (2009)[/caption] "2Pac ölmedi." Efsanesini hepimiz duymuşuzdur. Peki 2Pac'ın ölüm senaryolarından birinde 2Pac'ı öldürmekle suçlanan The Notorious B.I.G'i tanıyor musunuz? 90'larda yaşanan West Coast ve East Coast arasında geçen kanlı rekabetin iki temsilcileri olarak bilinirler. Batı temsilcilerinden 2Pac'ın, doğu temsilcisi The Notorious B.I.G tarafından öldürüldüğü iddia edilir. Bu hadiseden 6 ay sonra da The Notorious B.I.G'in öldürülmesi, olayları daha da karmaşık kılar. İşte 3 numaralı filmimizde, doğunun hem lirik anlamında hem de kütlece büyük The Notorious B.I.G'in hayatı hakkında fikirler ediniyoruz.

    4. Boyz N the Hood (1991)

    IMDb: 7.8 Süre: 112 Dakika

    [caption id="attachment_64384" align="aligncenter" width="545"] Boyz n the Hood (1991)[/caption] 4. Filmimizin yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını, 2 Fast 2 Furious filminin de yönetmeliğini yapan John Singleton üstleniyor. Oyuncu kadrosunda Ice Cube gibi eski okul bir ismin de bulunması, filme rap severler adına doğrudan bir puan daha ekliyor. Boyz N the Hood, 3 arkadaşın Los Angeles'da geçen hikayesini konu alıyor. Arka sokağın ruhunu bize başarılı bir şekilde yansıtmasıyla listemizde bulunmayı hak ediyor.

    5. Tupac - Resurrection (2003)

    IMDb: 8.0 Süre: 112 Dakika

    [caption id="attachment_64386" align="aligncenter" width="640"] Tupac: Resurrection (2003)[/caption] Listemizi gerçek bir efsaneyle kapatalım. Tupac: Resurrection, yönetmenliğini Lauren Lazin'in yaptığı, 2Pac'ın hayatını konu alan bir biyografi. Kariyerinin zirvesindeyken öldürülen 2Pac hakkında az bilinen görüntüler, kayıt ve yazılarla zenginlik kazanan Tupac: Resurrection, her rap dinleyicisinin izlemesi gereken oldukça başarılı bir yapım. Bonus: Dave Chappelle’s Block Party (2005)

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.