Ölü Çocuklara Oyuncak Vermek!

Ölü Çocuklara Oyuncak Vermek!
  • 0
    0
    0
    0
  • Bugün 20 Kasım -Filistinli, Iraklı, Suriyeli çocuklar dışında kalan bütün çocukların- Dünya Çocuk Hakları günü.

    Batı ikiyüzlülüğünün istismar ederek kurmuş olduğu sözde hümanist mavralardan biri daha.

    Öldürüp yaşam hakkına son verdikten sonra en çok yaşam hakkını o tanımışçasına ardına saklanarak terörizmini akladığı önemli bir gün daha! Evi barkı kalmamış, enkaz şehrin grisinden başka renk görmemiş çocuklara renkli oyuncaklar dağıtarak dünyanın gözünü boyadığı bir gün daha, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü!


    Fakat unutuyoruz, Filistin için geçerli değildir çocuk hakları günü, çünkü Filistin'de çocuk olmak diye birşey yoktur. Bu kadar kanın içinde, silahların altında, sevdiklerinin ölümüne şahit olup çocuk kalmak imkansızdır. Yaşı ve cüssesi küçük, yüreği büyük bir varoluşla suç işlemediği halde cezasını çekenlerdir onlar! 

    Gözlerinden akan yaşların, beti benzi atmış ve kararmış suratlarda bıraktığı izleri, kollarıyla öfkeyle silerken çocukluğu yaşayamamış olmayı dahi fark etmemektir çünkü Filistin'de doğmak! 




    Sabahın kolay kolay gelmediği, gecenin kolay kolay gitmediği bir dünyaya doğmaktır. 


    Elinde silah, cebinde taşla büyümek. Gençliğini bilmeden, dünyayı tanımadan, insanlığı görmeden bir paket patlayıcıyı oyuncaklardan daha iyi tanıyarak, enkaz ve moloz yığınlarıyla dolu sokaklarda her şey normalmiş gibi yürümektir, Filistin'de doğmak. Doğduğun gün ölmek için eline birden fazla sebebin verilmesidir. 


    Her yeni güne oyun arkadaşlarının sayıca biraz daha azalmış olduğunu fark ederek başlamaktır, Filistin'de doğmak. 


    Ama yine de fotoğrafını çekmeye çalışan savaş muhabirlerine sanki elindeki taş değil de bir oyuncakmış gibi poz verirken her şeye rağmen vatan sevgisi ve inançla gülümseyebilmektir Filistin'de doğmak! 




    Hayatın rengini fark etmeden paslı ve pis betonarme yıkıntıların altında parçalanmaktır, Filistin'de doğmak! 


    Anlayamazlar, anlayamayız. Orada olmadığımız sürece ve orada doğmadığımız sürece anlayamayacağımız bir şeydir Filistin'de doğmak!


    Çok daha az sürede çok daha fazlasını yapmak zorunda kalmaktır Filistin'de doğmak!

    Doğru ya da yanlış, elindeki bilgi ile ne söylenirse hayatın pahasına oyun oynadığını zannederek, babanı, anneni, abini bir kere daha görmeyi dünyadaki her şeyden daha cok istemektir Filistin'de doğmak!


    Herkesin harcı değildir, ölmeden önce ölmek, çocukluğu yaşamayı bile unutmak, koyu ve gri bir dünyaya alışmak, önce anne karnına sonra da musalla taşına uzanmaktır Filistin'de doğmak! 


    Tüm bu sebeplerden Filistin'de çocuk olmak yoktur, çocuk kalmak ve çocuk olarak ölmek vardır! 


    Yusuf Yetiş - 20 Kasım 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.