Wes Anderson'dan Roald Dahl uyarlamaları

Wes Anderson'dan Roald Dahl uyarlamaları
  • 2
    0
    0
    0
  • Geçtiğimiz aylarda Netflix platformu üzerinden gösterime giren dört farklı hikaye ve kendi tarzıyla izleyenlerini ekrana kilitleyen bir yönetmen Wes Anderson izleyicisine kavuştu. Anderson'ın küçüklüğünden beri okuduğu ve etkisinden çıkamadığı bir yazar olan Roald Dahl hikayeleri 20 yıldır bu kavuşmayı bekliyordu. Eylül ayının sonlarına doğru platformda yerini alan hikayeler hem çocuklar için hem de yetişkinler için aynı ölçütte ve aynı zamanda izleyiciye tiyatrovarimsi bir yapıyla anlatılan hikayelerdir. Bununla birlikte en çarpıcı kısmı oyuncuların, Dahl'ın sözlerini doğrudan seyirciyle buluşturmasıdır ve böylelikle Anderson yapacağını yapmış kendi tarzına bir pencere daha eklemiştir. 

    Anderson'ın aynı oyuncularla birlikte çalışmayı seven bir yönetmen olduğunu sinemaseverler tarafından bilinmektedir. Roald Dahl uyarlamaları için ona eşlik eden oyuncular ise Ralph Fiennes, Benedict Cumberbatch, Dev Patel, Rupert Friend, Ben Kingsley ve Richard Ayoade gibi önemli isimlerdir. 

     

      Şeker Hanry'in İnanılmaz Öyküsü ( The Wonderful Story Of Hanry Sugar )

    39 dakikalık bu kısa film 27 eylül günü platformda yerini almıştır.  Netflix tarafından 'Kumarda hile yapmanın sıra dışı yollarını öğrenmek isteyen zengin bir adamı konu alan popüler Roald Dahl öyküsü, Wes Anderson uyarlamasıyla karşınızda.' şeklinde özetlenmiştir.

     Kuğu ( The Swan )

    17 dakikalık bu kısa film 28 eylül günü platformda yerini almıştır. Netflix tarafından 'Wes Anderson'ın dört kısa filminden oluşan koleksiyonunda yer alan bu Roald Dahl uyarlamasında iri yarı ama yarım akıllı iki zorba, ufak tefek ama zeki bir çocuğa zulmetmeye çalışır.' şeklinde özetlenmiştir.

    Fare Avcısı ( The Rat Catcher )

    17 dakikalık bu kısa film 29 eylül günü platformda yerini almıştır. Netflix tarafından 'Wes Anderson'ın dört kısa filmden oluşan koleksiyonunda yer alan bu Roald Dahl uyarlaması, profesyonel bir fare avcısını merkezine alıyor.' şeklinde özetlenmiştir.

     Zehir ( Poison )

    17 dakikalık bu kısa film 30 eylül günü platformda yerini almıştır. Netflix tarafından ' Wes Anderson'ın dört kısa filminden oluşan koleksiyonunda yer alan bu Roald Dahl uyarlamasında bir adam, yatağında uyumakta olan zehirli bir yılanla karşılaşır.' şeklinde özetlenmiştir.

     

    Roald Dahl hikayelerini sevenlerin Wes Anderson'ın uyarlamasıyla bu hikayeleri daha da seveceklerine inanıyorum. Benim geç kalmışlıkla izlediğim bu koleksiyon bir çırpıda bitirdiğim ve ara ara açıp izleyeceğim kısa filmler arasında yerini almış bulunmaktadır. Siz de bu lezzetten mahrum kalmayın...

     

     

     

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.