Bu yıla damgasını vuran bilim kurgu dizisi: SILO

Bu yıla damgasını vuran bilim kurgu dizisi: SILO
  • 2
    0
    1
    0
  • Hugh Howey tarafından kaleme alınan distopik roman üçlemesinin ilki olan Silo, bilim kurgu okurlarının dikkatini üzerine çekerken aynı zamanda dizi sektörünün de ilgisini çekmeyi başardı.  Ve böylelikle bir Graham Yost projesi olan bilim kurgu dizisi Silo, 2023 yılında apple TV aracılığıyla izleyicisine kavuştu. Projenin başında Graham Yost bulunurken yönetmen koltuğunda Morten Tyldum yerini aldı. Oyuncu kadrosunda Rebecca Ferguson, Tim Robbins ve Rashida Jones gibi önemli isimler karakterlere hayat verdi. 5 mayıs 2023 de ilk bölümü yayınlanan dizimiz toplamda 10 bölümden oluşurken sezon finali bölümüyle izleyicileri merakta bıraktı.

    Gel gelelim kitaptan uyarlanan dizimizin hikayesine, yeraltında bulunan 144 katlı bir silo ile karşılaştı izleyici. Her katta yaşam alanları ve işleyiş için çeşitli kurumlar vardı ve bu katlar birbirlerine sadece merdivenler ile bağlıydı. İzinsiz sevgili veya eş olunamıyordu ve aynı zamanda üremek için de belirli zaman aralığı vardı. Kurallar vardı uyulması gereken ve uyulmadığı zaman cezalandırılan kurallardı bunlar.  Kısaca bu düzen günümüze benziyordu tek farkı distopik bir evrende olmasıydı. Fakat bu düzen bilinmezler üzerine kuruluydu çünkü dışardaki hava zehirliydi ve yaşanılmaz haldeydi ve nedeni bilinmiyordu, silo kim tarafından ve neden oluşturuldu bilinmiyordu, katlar birbirine sadece merdivenlerle bağlıydı ve nedeni bilinmiyordu, daha öncesine ait eşyaların kullanılması ve bulundurulması yasaktı ve nedeni bilinmiyordu, üremek için belirli günleri vardı ve nedeni bilinmiyordu, görevi bulunan kişilerin kendisiden sonra yerini alması için gölgeleri bulunuyordu ve nedeni bilinmiyordu, bu düzen için sınıfsallık oluşmuştu ve nedeni bilinmiyordu, dışarıya çıkmak istenebilirken çıktıktan sonra geri dönülemiyordu ve bunun nedeni bilinmiyordu bu şekilde bir sürü bilinmeyen varken ve insanlar bunları biliyorken sorgulamaya cesaretleri yoktu. Silo da bu düzen içerisinde şekillenen hayat, varlığını korurken birkaç insanın hayatını farklı pencerelerden bizlere sunuyor ve bu insanların seçimlerinin silodaki yaşamı ne kadar etkilediğini biz izleyicilerin önüne seriyor.

    Benim bir çırpıda izleyip bitirdiğim bu dizi 2023 yılı için en sevdiğim bilim kurgu dizisi olarak yerini aldı. Eğer sizin de ilginizi çektiyse bu distopik evreni keşfetmek isterseniz hemen izlemenizi öneririm. 

     


    Yorumlar (1)
    • kesinlikle izlemeyenlere öneririm bende izledim ve tek kelimeyle bilim kurgu distopik evren seven benim gibi insanlar için on numara dizi

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.