Sinéad O'Connor'ın tıraşlı kafasının ardındaki hikaye: "'Benimle dalga geçme' diyordu"

Sinéad O'Connor'ın tıraşlı kafasının ardındaki hikaye: "'Benimle dalga geçme' diyordu"
  • 5
    0
    0
    0
  • Britney Spears'tan Natalie Portman'a ve Jada Pinkett Smith'e kadar pek çok ünlü saçlarını kazıtarak manşetlere çıktı - ancak Sinéad O'Connor'ın sembolik tutumu aralarında en ünlüsü olabilir.

    Çarşamba günü 56 yaşında hayatını kaybeden efsanevi İrlandalı müzisyen bir keresinde "Saçlarımı kazıtmadıkça kendim gibi hissetmiyorum" demişti. "Yaşlı bir kadın olsam bile, ona sahip olacağım

    Dr. ile 2017 röportajında O'Connor, Dublin'de büyürken kısa yolu seçmesinin yürek burkan nedenini açıklıyor.

    “Biz çocukken kız kardeşimin çok güzel kızıl saçları vardı, muhteşem kızıl saçları. Bu yüzden onu kıskanırdım, ”diye hatırladı. “Ama annem, kız kardeşimin saçlarının çirkin, korkunç ve iğrenç olduğunu kafasına koydu. Ve başladı - saçlarım uzunken - bizi güzel kızı ve çirkin kızı olarak tanıştırmaya başladı. Ben de bu yüzden saçımı kestirdim.”

    Ayrıca, “Nothing Compares 2 U” şarkıcısı, saçını daha geleneksel feminen bir tarzda yapmanın “tehlikeli” olacağını söyleyerek, “Tecavüze uğramak istemedim. Taciz edilmek istemedim. Kız gibi giyinmek istemiyordum. Güzel olmak istemedim."

    O'Connor'ın daha çift cinsiyetli 'yaptığı', 1987'deki ilk albümü “The Lion and the Cobra”nın piyasaya sürülmesinden önce plak yöneticileri tarafından tam olarak benimsenmedi.

    2022'de The Sun'a "Saçlarımı uzatmamı, kısa etek ve yüksek topuklu ayakkabılar giymemi, makyaj yapmamı ve hiçbir şeye meydan okumayan şarkılar yazmamı istediler" dedi .

    "Bana ne yapacağımı ya da kim olacağımı söyleyen bir erkeğe sahip olmayacaktım."

    O'Connor, onu "jenerik bir kadın" olarak pazarlamak isteyen etiketle aynı fikirde olmak yerine, doğruca bir berbere gitti ve saçlarından geriye kalanları tıraş etti.

    Yıldızın ilk kocası ve sık sık birlikte çalıştığı John Reynolds, aynı kuruluşla yaptığı bir röportajda, "Sinead'in kazınmış kafasına baktılar ve 'Artık neyle uğraştığımızı biliyoruz' dediler" dedi.

    "Bir kadından gelen güçlü bir ifadeydi, çünkü 'Benimle dalga geçme!' diyordu."

    O'Connor'u toplumun güzellik standartlarına bağlı kalmaya sıfır ilgi duyan bir sanatçı olarak tanıtmanın yanı sıra, tıraşlı kafası onun albüm kapaklarını, müzik videolarını ve tartışmalı sahne görünümlerini yaptı - tıpkı Papa II. John Paul'ün bir resmini unutulmaz bir şekilde yırttığı zamanki gibi. 1992'de "Saturday Night Live"da ve kariyerinin geri kalanında stile bağlı kaldı. 2021 gibi yakın bir tarihte, O'Connor, 2018'de Müslüman olduktan sonra sık sık başörtüsü takmasına rağmen, o yıl New York Times'a söylediği gibi, hâlâ "yaklaşık 10 günde bir" kendi kafasını tıraş ediyordu.

    Son yıllarda, aralarında Demi Lovato, Saweetie ve Iris Law'un da bulunduğu bir dizi genç yıldız , kendi buzzcut'larını piyasaya sürerek Grammy kazananlarının izinden gitti Ve 2023 Met Gala'da Florence Pugh, kendi süper kısa tıraşını göstererek hayranlarını şok etti.

    https://pagesix.com/2023/07/26/all-about-sinead-oconnors-signature-shaved-head-it-said-dont-fk-with-me/






    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.