Taylor Swift Olmak!

Taylor Swift Olmak!
  • 2
    0
    0
    2
  •                               

    Her şey nasıl başladı?                               

    Country müzikteki kariyerine 14 yaşında Nashville'de başlayan Taylor Alison Swift diğer insanlardan farklı olarak kendini ona ne yapılırsa yapılsın iyi olmaya endeksledi. Küçüklükten beri günlük tutan Taylor kendini şarkı sözü yazmaktan alıkoyamıyordu. Boş zamanlarını sürekli yılbaşında ona alınan gitar, kalem ve defterle geçiriyordu. RCA Records ile sanatçı gelişim anlaşması imzaladıktan sonra işler daha da hızlanmaya başladı ve Troy Verges, Brett Beavers, Brett James, Mac McAnally gibi deneyimli Music Row söz yazarlarıyla şarkı yazma fırsatı yakaladı. En sonunda Liz Rose ile kalıcı bir iş ilişkisi kurdu. Swift Rose'u bir organizasyonda görmüş ve ona birlikte çalışmayı önermişti. Her salı okuldan sonra iki saat birlikte şarkı yazma çalışmaları yapmaya başladılar. Rose bu çalışmalarla ilgili "Yaptığım en kolay şeylerden biriydi. Sadce onun editörlüğünü yapıyor gibiydim. Gelip o gün okulda neler olduğu ile ilgili şeyler yazıyordu. Ne anlatmaya çalıştığını çok net bir şekilde gösterirdi ve şarkılara çok rahat aklıda kalıcı bölümler eklerdi." demiştir. 

     

     

    İlk Sancılar, İlk Albüm

    Ekstralarla birlikte 15 parçadan oluşan albüm Taylor'ı çok zorlamadı çünkü zaten hali hazırda bekleyen çok fazla sözü vardı. Kendini anlatmayı iyi başaran bu sanatçı "Kendi şarkılarımı kendim yazmasaydım burada olamazdım, bunu biliyorum" dedi hep. 24 Ekim 2006'da Big Machine Records etiketiyle yayımlanan albümden Billboard Hot Country Songs listesinde hit olmayı başaran beş single çıktı. Bunlar; Tim McGraw, Picture To Burn, Teardrops on My Guitar, Should've Said No, Our Song. Kendini alkışlarla yaşayan övgülerle doyan bir sanatçı olarak tanımlıyor.

     

    Taylor Swift'i En Çok Yaralan Ödül Töreni

    Gelelim Taylor Swift'i ödül aldığına pişman eden o güne. Her şey normaldi başta. Heyecan doruktaydı. Herkes ödül alıcak kişiyi bekliyordu kalp ritimleri çok hızlıydı ve Taylor'ın ismi haykırıldı "En iyi video ödülünü alan kadın sanatçı Taylor Swift" Sevdiği herkese sarılıp sahneye doğru giden Taylor aklında mikrofon başında söyleyeceklerini düşünmeye çalışırken bir anda sahneye Kanye West fırladı ve bu ödüle layık olmadığını asıl başarılı olanın Beyonce olduğunu söyledi. Taylor donakalmıştı neler olduğunu anlayamıyordu bile kalbi kırılmıştı çıkışmak nedir bilemedi. Seyirciler sahneyi yuhalarken bunları kendi üzerine alındı rezil olup başarılı olmadığını düşünüyordu. Hassas bir kalbi ve bir sürü travması olan bu güzel sanatçı kendini biraz molaya aldı. Her şeyden uzaklaştı ama yine kendini şarkı sözü yazarken buldu. Televizyonu açtığında yuhalamaların aslında ona değil Kanye West'e olduğunu anlayınca daha da yüreklendi ve iyi olduğunu yeni bir albümle herkese duyurmak istedi.

     

    "MÜZİKLE İLGİLENEN HERKESİN ONLARI DİĞERLERİNDEN AYIRAN BİR UZMANLIĞI VARDIR!"

     

    Yenilenme Dönemi

    Stüdyo evi gibiydi, en üzüldüğü şey ise bu kadar başarıya sahip olup bunu paylaşabilicek çok arkadaşı olmamasıydı. Yılmadı her düştüğünde biraz daha yukarı çıktı ve bundan keyif aldı yoğunluk onu yormuyordu negatif yorumlar yoruyordu sadece. Paparazzi'lerin çok erkek arkadaşı olması hakkında yaptıkları eleştiriler ne kadar üzmüyor gibi gözükse de onu yaralıyordu. Başarısıyla anılmak istiyordu. Yeni bir albüm hazırlığındaydı. Bütün yaşadığı şeyleri kağıtlara döken Tayor'ın bu sefer acıması yoktu. Kendine gelip stüdyoya girdi ve elinden, içinden, kalbinden ne geliyorsa yazdı bi süre piyanonun başından kalkmadı tek isteği daha başarılı olup bunu herkese göstermekti.

     

     

    REPUTATİON

    10 Kasım 2017'de yayınladığı altıncı stüdyo albümü yine ses getirmeyi başarmıştı. Kişisel hayatı ve şöhretiyle ilgili haberlerin ardından kenini soyutladı ve albümü tasarladı. Fantastik dizi Game of Thrones'tan ilham alan Swift, albümün lirik kapsamını iki tarafa ayırdı: biri intikam ve öfke, diğeri ise çalkantılı olayların ortasındaki aşk. Swift'in şarkı yazımı samimiyet ve savunmasızlığı tasvir ediyordu bu yüzden müzik eleştirmenleri de buna göre bir yorumlama yaptı. Albüm Swift'in ilk hafta bir milyondan fazla kopya satışıyla ABD Billboard 200'de zirveye çıkan art arda dördüncü albümü oldu. Kanye West'in kendi şarkısında ona söylediği ithamları kabul etmediğini söylese de Kanye West durmadı ve şarkısını yayınladı bu daha da kızdırmıştı onu ama yapabileceği tek şey vardı onu da bu sözlerle aktardı "Bana yapılanları değiştiremem ama şarkı sözlerimi kontrol edebilirim."

                           

     

    KENDİSİYLE YALNIZ KALDIĞI ZAMANLAR

    Küçüklükten beri günlük tutan Taylor hep iyi bir kız olmayı istedi. Video kliplerinde bile bir sahneyi defalarca baştan çektirtti sadece daha masum ve daha güzel çıkmak için. Bir zamanlar kimseye söylemediği bir hastalığı vardı yeme bozukluğu. Küçük bir haber bile onu demotive edip yemekten uzaklaştırıyordu. Konserlerde başı dönüyordu halsizleşiyordu ve bunu normal olarak görüyordu. "Alkış ve övgüleri çok seviyorum ama insanların onayı için yaşıyorsanız ve tüm sevinciniz ile tatmininiz bundan geliyorsa tek bir kötü olay her şeyi mahvedebilir." demişti bir röportajında. Kadın haklarına önem verdiğini hepimiz biliyoruz. Tacize uğradığı zamanlar mahkemeye çıktığında ona suçlayıcı gözlerle bakılması ve kanıtı olmasa ona hak verilmeyeceğini anlaması onu daha da sinirlendi ve uzun zaman siyaset hakkında hiç konuşmayan Taylor bir anda Kadın haklarına önem veren adayın yanında olduğunu sosyal medya adresinden duyurdu. Katkısı fazla olsa da bir işe yaramadı ama en azından denediğini ve onun için doğru olanı gösterdi.

     

    MİDNİGHTS

    Yeni çıkardığı albümü Midnights'la birlikte Spotify'da rapçi Drake'i geçerek rekor kıran Taylor Swift bu başarısıyla da tarihe geçti. 32 yaşında olan sanatçı hayatı boyunca kendine en iyi gelen şeyi yaparak en üstlerde adını hep gösterdi ve bundan gurur duydu. "Hayranlarımla birlikte büyüyor gibiyiz ben bir şeyler yaşıyorum bunu şarkılara döküp albüm çıkartıyorum, bazen onlarda aynı şeyleri yapıyorlar günlüğümü okuyormuş gibiler." sözleri güzel sanatçıya ait. 13 parçadan oluşan Midnights albümünü Taylor "Hayatıma dağılmış 13 uykusuz gecenin hikayesi" olarak tanımladı. Anti-Hero en sevilenler arasında yerini aldı.

     

     

     

    "HALA KALEMİM KESKİN,HASSASİYETİM YÜKSEK VE KALBİM İNSANLARA AÇIK OLSUN İSTİYORUM"


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.