Biraz da The Weeknd Hakkında Konuşalım

Biraz da The Weeknd Hakkında Konuşalım
  • 3
    0
    0
    0
  • "Bu ismi daha önce duymadıysanız (sanmam ama) The Weeknd'in kimlik adı olduğunu belirtelim. Toronto'da dünyaya gelen Abel Makkonen, aslen Etiyopyalı."

    Biz son zamanlarda adını sıkça duysak bile bu başarının inşası 2010'a dayanıyor. Hatta 2010'un sonlarına. YouTube'a The Weeknd ismiyle birkaç şarkı yükledi ve bu sayede kendini tanıtmaya başladı. 2015'te Fifty Shades of Grey filminin müziklerinde yer alan "Earned It" uzun süre müzik listelerinin bir numarası olarak kaldı ve hemen ardından piyasaya çıkan ikinci stüdyo albümü "Beauty Behind the Madness" ile Amerika Birleşik Devletleri listelerinde zirveye yükseldi.

               

    Peki Nasıl Bu Kadar Konuşuluyor?

    Yaptığı sahne şovlarıyla, şarkı sözleriyle, müzikal anlamda olan başarısıyla gönüllerde taht kuran bu sanatçı bir çok kişiden daha hırslı. Yerinde durmama sebebini ve  sürekli üretici oluşunu buna bağlamak muhtemel. İçinde olan aşk hiçbir zaman bitmiyor. MTV'nin sunucusu John Norris ise onu "kendi jenerasyonunun en iyi sese sahip sanatçısı ve Micheal Jackson'dan sonraki en iyi müzikal yetenek" olarak adlandırıyor. 

    Gelelim 2020 Senesine

    Müzik piyasası açısından oldukça durgun geçen pandemi senesinde The Weeknd büyük bir risk alarak "After Hours" albümünü piyasaya sundu. Son bir senedir her bir şarkısını hayranlıkla dinlediğim ve insanlarla paylaşmak için oluşturduğum müzik listesine eklediğim, adeta bağımlısı olduğum bu albüm bana kalırsa The Weeknd'in kariyer zirvesiydi. Her bir albümünde kendini yenileyen The Weeknd bu albümde tarz olarak 80'ler müziğine benzeyen ve disco soundları içeren parçalar oluşturarak bizi adeta kalbimizden vurdu. Albümdeki parçaların sinematografik klipleriyle birlikte bu albüm hayranları için bambaşka bir yere konuldu. 

                        

    Albümdeki "Blinding Lights" şarkısı dünya çapında bir hite dönüşen müzisyen Billboards Hot 100 listesinde 1 numara oldu ve 40 hafta boyunca listenin ilk 10'unda yer aldı. Müzik listelerinde zirvede yer alan The Weeknd için, 2021 Grammy ödüllerinde hiç aday gösterilmemesi büyük bir hayal kırıklığı oldu. Müzisyen "Grammy'ler yozlaşmaya devam ediyor. Bana, hayranlarıma ve sektöre şeffaflık borçlusunuz." diyerek tepkisini gösterdi.

    Onun Hakkında Az Bilinen Şeyler

    17 yaşında okulun bitmesine sadece 1 hafta kala liseyi terkediyor. Yani resmi bir lise diploması yok.

    Pek çoğumuz kazara The Weeknd'i, The Weekend olarak yazmışızdır. The Weeknd'in kayıp e harfinin bir hikayesi var. Kanadalı bir müzik grubu The Weekend isminin patentini alınca, Abel Makkonen Tesfaye bu sahne adı için e harfinden vazgeçmiş.

    Kendi müziği eşliğinde gece romantizmi yaşayan müzisyenlerden değil The Weeknd. Özellikle yatakta kendi şarkılarını asla dinlemiyor.

    Sizi şaşırtabilir, ancak ünlü şarkıcı kendi sözlerinin tamamını bilmediğini söylüyor. Kendinizi şarkılarından birini dinlerken bulduysanız ve kelimeyi gerçekten anlamadıysanız, endişelenmeyin. Weekend muhtemelen bunu da bilmiyor. 

    Konser öncesi ritüelleri var. Konserlerden önce enerjisini Micheal Jakson'ın "Off The Wall" şarkısını dinleyerek topluyor. 

       

    Ve bize de onun bu başarıları tebrik etmek ve şarkılarını keyifle dinlemeye devam etmek kalıyor...

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.