Rock'n Roll'un Kraliçesi Tina Turner 83 yaşında hayatını kaybetti.

Rock'n Roll'un Kraliçesi Tina Turner 83 yaşında hayatını kaybetti.
  • 4
    0
    0
    1
  • Başarılı bir solo kariyere başlamadan önce Ike & Tina Turner Revue'nun solisti olarak ün kazanan efsanevi şarkıcı ve aktris Tina Turner, 23 Mayıs 2023 Salı günü İsviçre'nin Zürih kentindeki evinde hayatını kaybetti.

    Turner'ın ölümü, uzun süredir arkadaşı ve menajeri olan Roger Davies tarafından duyuruldu. Davies yaptığı açıklamada, "Sevgili arkadaşım Tina Turner'ı kaybetmek beni mahvetti. "O harika bir insan ve gerçek bir efsaneydi. Dünya onu özleyecek."

    Turner, 26 Kasım 1939'da Brownsville, Tennessee'de Anna Mae Bullock ismiyle dünyaya geldi. Müzik kariyerine 1950'lerin başında gospel korolarında şarkı söyleyerek ve Ike Turner'ın Kings of Rhythm grubuyla turneye çıkarak başladı. 1960 yılında Ike Turner ile evlendi ve ikisi Ike & Tina Turner Revue'yi kurdu. İkili, kapsamlı bir turneye çıkarak ve "River Deep - Mountain High" (1966), "Nutbush City Limits" (1973) ve "Rough Justice"(1975) gibi bir dizi hit albüm yayınlayarak dünyanın en başarılı canlı performansçılarından biri oldu.

    Turner, "Break Every Rule" (1986), "Foreign Affair" (1989) ve "Wildest Dreams" (1996) dahil olmak üzere birkaç başarılı albüm daha yayınladı. Ayrıca "Tommy" (1975) ve "Mad Max Beyond Thunderdome" (1985) dahil olmak üzere birçok filmde rol aldı.

    Turner, 2000 yılında emekli oldu, ancak ara sıra kayıt yapmaya ve performans sergilemeye devam etti. 2008'de solo sanatçı ve Ike & Tina Turner Revue üyesi olarak Rock and Roll Onur Listesi'ne alındı. 2013 yılında Kennedy Center Onur Ödülü'ne layık görüldü.

    Turner, güçlü sesi ve dinamik sahne duruşuyla sahnede doğanın gücüydü. Aynı zamanda, tüm zamanların en başarılı ve sevilen şovmenlerinden biri olmak için zor bir çocukluğun, kötü niyetli bir evliliğin ve zayıflatıcı bir hastalığın üstesinden gelen gerçek bir savaşçıydı. Rock'n roll'un gerçek bir ikonu olarak her zaman hatırlanacak.

    Tina Turner için taziye mesajları yağıyor

    Ölüm haberinin duyulmasından bu yana hayranlarından, yakın dostlarından ve müzisyen arkadaşlarından Tina Turner'a taziye mesajları yağıyor.

    Oprah Winfrey, "Tina Turner bir doğa gücüydü. Müzikte kadınlar için bir öncüydü ve sesi gelecek nesiller için bize ilham vermeye devam edecek."

    Bruce Springsteen, "Tina Turner gerçek bir ikondu. Tüm zamanların en büyük şarkıcılarından biriydi ve müziği sonsuza kadar yaşayacak." 

    Madonna, "Tina Turner bir savaşçıydı. Hayatında pek çok şeyin üstesinden geldi ve asla pes etmedi. Hepimize ilham kaynağı oldu." 

    Tina Turner gerçek bir efsaneydi ve müziği önümüzdeki yıllarda dünyanın her yerindeki insanların kalplerine dokunmaya devam edecek.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.