2010'ların En İyi Drama Dizileri - I

2010'ların En İyi Drama Dizileri - I
  • 0
    0
    0
    0
  • 2010'lar devrini kapatmaya yaklaştığımız şu günlerde, hemen hemen her yerde en iyiler listeleri ile karşılaşıyorsunuzdur. Bu durum aslında, uzun zamandır süregelen bir gelenek halini aldı. Örneğin: National Geographic'in her 10 yıllık periyot için bir belgesel yapma adeti vardır. Moviewa ekibi olarak birçok kategori için listeler hazırladık, şu an bunlardan birindesiniz. En iyi drama dizileri gibi bir kategoride, oldukça fazla dizi olduğundan; sizleri sıkmamak adına, bölümlere ayırdık. Öyleyse gelin başlayalım…

    1. Twin Peaks: The Return (2017)

    Bir David Lynch efsanesi olan Twin Peaks, 1990’larda yayın hayatına başlayan ve kelimenin tam anlamıyla efsane olan bir diziydi. Amerika’nın iç karışıklığı nedeniyle yayın hayatı yokuşa sürülmüştü. Tüm kadronun yanında, Kyle MacLachlan’ın da geri döneceği ve Jim Belushi, Naomi Watts gibi isimlerin de katılacağı yeni sezon; daha karmaşık, daha gizemli ve her zamankinden daha anlaşılmaz oldu. 25 yıl sonra, yine kasabada gerçekleşen bir cinayetin ardından muazzam bir iş ortaya konulmuş olduğu söylenebilir.

    2. Sherlock (2010-)

    Pek çok insana, "Favori dizin nedir?" diye sorsanız, alacağınız yanıtlar arasında hiç kuşkusuz Sherlock dizisini duyarsınız. Haksız da sayılmazlar.  Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman'ın eşsiz oyunculuklarının etkisinde, muazzam bir dizi olmadığını kim söyleyebilir? Modern bir Sherlock Holmes uyarlaması olan BBC yapımı dizi bizce, 2010'ların en başarılı yapımlarından birisidir.

    3. Shameless (2011-)

    Chicago'nun varoş bir semtinde, hayatı uçlarda yaşayan kalabalık bir ailenin hikâyesinin anlatıldığı dizide; umursamaz ve keyfine düşkün baba Frank Gallagher(William H. Macy), alkol batağında eğlenceli vakit geçirirken; çocukların en büyüğü Fiona (Emmy Rossum), kardeşlerini okutma ve geçindirme derdindedir. Lip, Ian, Debby ,Carl ve  Liam her biri çok güzel yazılmış ve kurgulanmış karakterler olarak önümüze sunuluyor.
    Oyuncu kadrosuyla ve senaryonun sadeliğiyle enfes bir aile draması olarak hayatlarımızda yer edinmiş, izlemesi bir o kadar keyifli olan bu yapım, elbette ki listemizde yerini edindi.

    4. Vikings (2013-)

    13.YY İskandinavyası'nın, efsanevi Kralı Ragnar Lothbrok'un ve ailesinin Viking seferlerini işleyen dizinin sadık bir hayran kitlesi bulunsa da birçok seyirci için aynı etkiyi yaratamamıştır. Yine de dizinin bir History Chanel yapımı olduğu düşünüldüğünde, kendilerine tarihi dizi diyen yapımlara kıyasla; kostüm, görüntü yönetmenliği ve sanat yönetimi açısından çok eşsiz bir yere sahip olduğu söylenmelidir.

    5. House of Cards (2013-2018)

    David Fincher, Michael Morris ve Jodie Foster gibi usta yönetmenlerin, yönetmenlik koltuğuna oturduğu yapım; politik drama kategorisi denilince ilk akla gelen isimlerden birisidir. 2010'ların en güçlü yapımlarından olan dizi, var olan 6 sezonu boyunca topladığı ödüllerle bunu doğruluyor.

    6. Hannibal (2013-2015)

    Bryan Fuller'in imzasını taşıyan yapım, Thomas Harris'in Red Dragon romanının modern bir uyarlaması. Hannibal Lecter, sinema dünyasından aşina olduğumuz bir isim olsa da; dizi, buna farklı bir perspektiften bakmamızı sağlamasının yanında, Mads Mikkelsen'ın oyunculuğu ile de zihinlerde yer edinmiştir.

    7. Westworld (2016-)

    Dizi, yazar Michael Crichton'un 1973'te yazıp yönettiği aynı adlı filmden uyarlanmıştır, Jonathan Nolan ve Lisa Joy'un HBO için oluşturdukları bir yapımdır. Senaryo ve yönetmenliğin büyük bir bölümünü üstlenen Jonathan Nolan; diziyi, ileri teknolojide bir sanal gerçekliğin western evreninde kurgulanmasını ele alan bir iş olarak ekranlara sundu. Senaryo ve yönetmenliğin başarısının yanı sıra; oyuncu kadrosu, sanat yönetimi ve kurgu gibi diğer detaylarıyla, bu listenin en güçlü yapımlarından birisi olduğu söylenebilir.

    8. Better Call Saul (2015-)

    Breaking Bad dizisinin kurnaz zekalı avukatı olarak yakından tanıdığımız Jimmy McGill'in (Bob Odenkirk), Saul Goodman'a dönüşümünü anlatan yapım; spin-off dizilere bakış açınızı değiştirecek kadar başarılı olmasıyla biliniyor.

    9. American Crime Story (2016-)

    Fx yapımı bir antoloji serisi olan American Crime Story; yapımcılığını, senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenen Ryan Murphy'in imzasını taşıyor. İlk sezonunda, Amerika tarihinde; hukuk tarihi ve sosyal tarih anlamında oldukça güçlü bir yere sahip olan O.J. Simpson'nın cinayetten yargılanma süreci işleniyor. İkinci sezonda ise; Gianni Versace'nin evinin önünde öldürülmesini konu edinen dizi, Amerika'da döneminin sosyal sorunlarından birisi olan eş cinsellik gibi konuları da, cesurca işleyen bir yapım olarak biliniyor. Oyuncu kadrosu ise her sezonda kelimenin tam anlamıyla yıldızlar geçidi; Darren Criss, Ricky Martin, Penélope CruzEdgar Ramírez, JohnTravolta, David Schwimmer, Sterling K. Brown ve Sarah Paulson. 2010'lar listelerinde, hakkının teslim edilmediğini düşündüğümüzden yer vermek istedik. 2010'ların En İyi Drama dizilerini listelemeye devam edeceğiz. Umuyoruz ki tutkunu olduğunuz dizilere denk gelmişsinizdir ve henüz izleme fırsatı bulamadığınız birkaç dizi, artık izleme listenizdedir.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.