Çizgi Roman Uyarlaması Diziler 2. Bölüm: DC Evreni

Çizgi Roman Uyarlaması Diziler 2. Bölüm: DC Evreni
  • 1
    0
    0
    0
  • Çizgi roman sevenlerin bitmek bilmeyen çatışmasının tam ortasına geldik. DC mi Marvel mı? Biz bu ikileme hiç girmeden, DC evreninin çizgi roman uyarlaması dizilerinden bahsedelim.

    1. Arrow (2012-)

    Öldü sanıldığı bir deniz kazasının ardından, uzun süre bir adada yalnız başına yaşayan milyarder playboy Oliver Queen (Stephen Amell), adada geçirdiği süre boyunca çok değişmiştir. 5 yılın ardından bulunan ve evine dönen Oliver, dönüştüğü bu yeni Oliver'ı ailesinden ve diğerlerinden saklamaya çalışırken, geçmişte işlediği günahlarından arınmak için suçlularla mücadele etmeye karar verir ve kendisine Arrow kişiliğini yaratır. DC Comics karakteri Green Arrow'dan uyarlanmış, keyifli bir dizidir.

    2. The Flash (2014-)

    Dizi, Central City Polis Birimi’nin adli laboratuvarının bir üyesi olan Barry Allen'ın (Grant Gustin) etrafında gelişmektedir. Dizide, gunlerini suçluların arkalarında bıraktıkları ipuçlarını toplamakla ve süper hızını kullanarak suçluları yakalamakla geçiren Flash'ın maceraları anlatılmaktadır.

    3. Gotham (2014-2019)

    Gordon’ın, Gotham Şehri Polis Teşkilatı’nda çalıştığı dönemi kapsayan bir dizi bu. Gotham sokaklarında yaşanan türlü olaylara şahit olduğumuz dizide; Bruce Wayne, Selina Kyle, Joker gibi karakterlerin gençlik dönemlerini izleyebiliyoruz. Oswald Cobblepot -namıdiğer Penguen- gibi daha önce filmlerde karşılaşma fırsatı bulamadığımız kötü karakterleri de tanıma fırsatı yakalıyoruz.

    4. Supergirl (2015-)

    Superman'in kuzeni olan Kara Danvers'ın (Melissa Benoist), Krypton gezegenindeki felaketin ardından Dünya'da güçlenmesini ve süper kahraman olmasını anlatan bir dizidir.

    5. Titans (2018-)

    Titans, eskiden Batman'in himâyesinde olan ve Robin olarak bilinen, şimdi ise Nightwing olarak suçlularla mücadele eden Dick Grayson (Brenton Thwaites) liderliğindeki bir grup genç süper kahramanı merkezine alan bir DC dizisidir.

    6. Doom Patrol (2019-)

    DC Comics evrenindeki karakterlerden uyarlanan dizi; Doom Patrol, Robotman, Negative Man, Elasti-Girl, Crazy Jane ve Doktor Niles Caulder gibi kahramanların maceralarını anlatır. Titans ile bağlantılı olan dizinin, alışagelmiş çizgi roman anlatılarının çok ötesinde, cesurca işlenmiş bir uyarlama olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Serimiz tüm hızıyla devam ediyor. Takipte kalmaya ve keşfetmeye devam...  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.