Lord Of The Rings Dizisinde Hangi Yönetmeni Görmek İstersiniz?

Lord Of The Rings Dizisinde Hangi Yönetmeni Görmek İstersiniz?
  • 0
    0
    0
    0
  • Üç Yüzük göğün altında yaşayan Elf krallarına,

    Yedisi taştan saraylarındaki Cüce hükümdarlara,

    Dokuzu ölümlü insanlara, ölecekler ne yazık;

    Bir Yüzük gölgeler içindeki Mordor Diyarı'nda,

    Kara tahtında oturan Karanlıklar Efendisi'ne.

    Hepsine hükmedecek bir yüzük, Hepsini o bulacak,

    Hepsini bir araya getirip, karanlıkta birbirine bağlayacak

    Gölgeler içindeki Mordor Diyarı'nda.

    J. R. R. Tolkien

    Bildiğimiz üzere Yüzüklerin Efendisi, Uzmanlık alanı Anglo-Saxon Dili ve Edebiyatı olan İngiliz profesör J. R. R. Tolkien tarafından kaleme alınan epik, fantastik-macera türündeki roman serisidir. 3 Ocak 1892 doğumlu yazar, yüzyıla hakim olacak eserini tasarlamaya aslında çocuk yaşlarında başladı. Hayal dünyasının etkileyiciliğiyle, babasının ölümünden sonra ailesi ile yerleştikleri ufak bir köy olan Sarehole'da Hobbit Diyarı Shire'ın temellerini atacaktı. Hatta burada Sarehole'un yeşilliğinden ziyade, köy yakınındaki Moseley Bataklığı, kardeşi Hillary ile her zaman oynamaya gittikleri Cole Bank Road Değirmeni ve devamlı kendilerini kovaladığı için "Beyaz Ogr" adını taktıkları değirmencinin oğlu da kendilerine ilerleyen zamanlarda ilham olacaktı. Bu ve benzeri olaylarla hayal gücünü destekler ve 1937 yılında Hobbit ile Orta Dünya'ya giriş yapar. Hobbit, Yüzüklerin Efendisi serisinin başlangıcıdır. Yüzüklerin Efendisi kitabı da 1957'de yayınlanınca tüm dünyayı kendine hayran bırakır. Serinin 3. kitabı olan Silmarillion'u tamamlamaya ömrü yetmeyecek, bu görevi oğlu Christopher Tolkien üstlenecek ve 1977 yılında son halka da tamamlanacaktır. [caption id="attachment_70450" align="aligncenter" width="756"] The Lord of the Rings:
    The Fellowship of the Ring, The Two Towers, The Return of the King[/caption] Peter Jackson, Ralph Bakshi'nin 1978 tarihli animasyon filmi The Lord of the Rings ile Orta Dünya ile tanışmış ve bu fikir hakkında çalışmak istemişti. Çalışmaları sonucunda 2001 tarihinde serinin ilk filmi olan The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring'in yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendi. Film 871,530,324 $ hasılat elde etti ve o sene En İyi Sinematografi, En İyi Görsel Efekt, En İyi Özgün Senaryo ve En İyi Makyaj Akademi Ödülleri'nin sahibi oldu. Bir sonraki yıl, 2002 yılında serinin 2. filmi The Lord of the Rings: The Two Towers yine Peter Jackson yönetiminde vizyona girdi. Film 926,047,111 $'lık hasılatıyla en beğenilen filmler arasında girdi ve Akademi Ödülleri'nde En İyi Görsel Efekt ve En İyi Ses Kurgusu Ödülleri'nin sahibi oldu. 2003, senesinde Peter Jackson, kitabın son bölümü olan The Lord of the Rings: The Return of the King'i çekti ve sonunda En İyi Film Oscar Ödülü'nün sahibi oldu. 2003 Akademi Ödülleri'nden 11 ödül ile dönen The Return of the King, 1.119.110.941 $'lık başarısının yanında En İyi Film dalında Akademi Ödülü kazanan tek fantazi türündeki film oldu. [caption id="attachment_70462" align="aligncenter" width="640"] The Hobbit: An Unexpected Journey, The Hobbit: The Desolation of Smaug
    , The Hobbit: The Battle of the Five Armies[/caption] The Hobbit serisi, Guillermo del Toro tarafından sinemaya uyarlanacaktı. Ancak filmin yapılması ile ilgili belirsizlikler nedeniyle filmden ayrıldı ve filmi, The Lord of the Rings serisinin yönetmeni Peter Jackson tamamladı. 2012, 2013, 2014 tarihleri sırasıyla vizyona giren Hobbit serisi, konu bakımından The Lord of the Rings'ten önceki zamanlara değinmesiyle büyük önem taşısa da The Lord of the Rings kadar başarı elde edemedi, hatta kimi çevrelerce ağır şekilde eleştirildi. The Lord of the Rings üzerinden seneler geçmesine rağmen hâlâ izleniyor, hâlâ okunuyor. Konu anlamında, konu derinliği anlamında, edebiyat ve sinematografi anlamında hâlâ ilgileri üzerine çekebilen bir seri. The Lord of the Rings devasa bir dünya. Serinin bu denli reel bir kitlesinin oluşumu, bildiğiniz üzere, günümüz yapımcılarının da ilgisini çekti ve dizi uyarlaması olarak yayın hayatına geçeceğinin haberini aldık. Amazon'un yapımını üstleneceği dizi merakla bekleniyor. TheOneRing.net'in geçtiği habere göre ilgileri üzerine toplayan The Lord of the Rings dizisi, Aragorn'un gençlik dönemini ve hikayesini konu kalacak.
    • Aragorn'un babası Arathorn'un öldürülmesi,
    • Rivendell zamanları ve Estel adını alması,
    • Elrond'un Aragorn'a, Isildur’un varislerinin nesilden nesile taşıdığı aile yadigarları olan Barahir’in Yüzüğü'nü ve Elendil’in Kılıcı Narsil’in kırık parçalarını vermesi,
    • 20 yaşına geldiğinde Arwen ile tanışması,
    • Rivendell'den ayrılmasından sonra uzun yıllarca Rohan Hükümdarı ile birlikte Thorongil takma adıyla Gondor'a gizli hizmet etmesi gibi önemli ve merakla beklenen konular üzerinde bir aydınlanma yaşayabiliriz dizide.
    Ufak haberleriyle bile büyük ilgi toplayan The Lord of the Rings dizisinin henüz yönetmeni, senaristi veya senaristleri belli değil. Ancak Amazon'un elinde büyük bir liste ile başarılı yönetmenlerin kapısını çalmaya hazırlıklı olduğunu tahmin edebiliyoruz. Kimi duyumlarda The Lord of the Rings ve The Hobbit filmlerinin yönetmeni Peter Jackson adı geçse de ortada kesinleşmiş bir karar görülmemekte. Yine de Peter Jackson adı The Lord of the Rings sevenleri üzerinde bir heyecan uyandırdığı kabul görür bir gerçek. Peki, biz The Lord of the Rings Dizisi'nde hangi yönetmenin başarılı olacağını düşünüyoruz? Kim yönetmenliği üstelenirse, bizlerde daha fazla etki bırakabilir?

    The Lord of the Rings ve The Hobbit filmlerinin ödüllere boğulan görüntü yönetmeni Andrew Lesnie'nin 27 Nisan 2015 tarihinde vefat etmesinin ardından, dizi ekibinde onun yokluğunu hissettirmeyecek bir görüntü yönetmeni bulunacak mı?

    Yani kısaca; Yönetmenliğine inandığımız hangi isim, sizce başarılı olup, Peter Jackson ve Andrew Lesnie arasındaki doku uyumunu yansıtarak bize bir şölen sunabilir?

    Peter Jackson?

    Kendilerinden yazımızda sıkça bahsettik zaten. Peter Jackson, The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The Two Towers, The Return of the King ve The Hobbit: An Unexpected Journey, The Hobbit: The Desolation of Smaug, The Hobbit: The Battle of the Five Armies filmlerinin yönetmenliği yapmasıyla zaten konuya hakim bir yönetmen. Küçük yaşlarından itibaren Tolkien hayranlığını da biliyoruz. Acaba filmlerdeki üstün başarısını dizi olarak da sürdürebilir mi? Tekrar kamera arkasında görmek ister miyiz kendilerini? Ya da Peter Jackson yorumunu zaten gördük, başka bir isim de başarılı sonuçlar alabilir diye mi düşünüyoruz? Kendilerinin King Kong gibi unutulmaz bir yapımda da imzası olduğunu unutmadan...

    Guillermo del Toro?

    Pan's Labyrinth (2006) ve The Shape of Water (2017) ile Oscar ödülü sahibi olmuş Meksikalı film yönetmeni. Yapımcıların kendisi ile The Hobbit serisi için görüştüğünü fakat birtakım sebeplerle filmde yer alamadığına yukarıda değinmişti. Acaba The Lord of the Rings dizisi, Guillermo del Toro için ikinci bir şans olabilir mi?

    Fantastik Aksiyon filmlerinden Hellboy'un yönetmeni olduğunu da şuraya not olarak bırakalım.

    Christopher Nolan?

    1970 Londra doğumlu  film yönetmeni, senarist, yapımcı, görüntü yönetmeni ve editör. Kendilerine zaten aşinayız ve beğenerek takip ediyoruz. Interstellar, Batman Begins, Imsomnia, Inception, The Prestige, Dark Knight ve Memento filmleriyle gönlümüze taht kurdu. Dunkirk ile çoğu kesimin En İyi Yönetmen adayıydı. Bu kadar başarılı ve akıl dolu filmlerin yönetmeni acaba LOTR'in yönetmenlik koltuğunda otursa, nasıl olur?

    Steven Spielberg ?

    Henüz 21 yaşındayken, uzun süreli kontrat imzalanan en genç yönetmen. Filmleri büyük gişe başarıları kazanmış, tüm zamanların en çok hasılat yapan yapımlarına imza atmıştır. Jaws, Saving Private Ryan, Schindler's List, Jurassic Park, E.T. , Catch Me If You Can, The Terminal gibi efsaneleşmiş filmlerin yönetmeni Steven Spielberg. Olabilir mi?

    James Cameron ?

    Film kariyerine senaristlik ile başlamış, daha sonra bilim-kurgu alanında çektiği kısa film ile yönetmenliğe adım atmış ödüllü yönetmen. Titanic, The Terminator, Alien ve Avatar filmleri ile kariyerinin zirvesini yaşamıştır. Avatar'da görsel sinematografisiyle beğeni toplayan James Cameron aradığımız yönetmen olabilir mi?
    David Fincher ?

    Seven, Gone Girl, Fight Club, Zodiac, The Girl With The Dragon Tattoo, The Social Network ve The Curious Case of Benjamin Button filmleri ile alkışları hak eden Altın Küre Ödüllü yönetmen. Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiş fakat kazanamamıştır. (2011-The Social Network ve 2009-The Curious Case of Benjamin Button) 

    Gore Verbinski ?

    Rango, Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, Pirates of the Caribbean: At World's End filmlerinin başarılı yönetmeni. Sizce Karayip Korsanları Üçlemesi'ndeki başarısını LOTR dizisinde de sürdürebilir mi?

    ABD'li punk grubu Bad Religion'a video klip çekmişliği de bulunmaktadır.

    David Yates ?

    • Fantastic Beasts and Where to Find Them
    • Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1-2
    • Harry Potter and the Order of the Phoenix
    • Harry Potter and the Half-Blood Prince
    • The Legend of Tarzan

    Chris Columbus ?

    • Home Alone
    • Harry Potter and the Philosopher's Stone
    • Harry Potter and the Chamber of Secrets

    George Lucas ?

    • Star Wars
    • Star Wars: Episode I – The Phantom Menace
    • Star Wars: Episode II – Attack of the Clones
    • Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith
            kaynak: 1

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.