Bram Stoker'dan Dracula

Bram Stoker'dan Dracula
  • 0
    0
    0
    0
  •  15. yüzyılda düşmanlarını kazığa oturtmasıyla vahşet salan Eflak Prensi Vlad Tepeş, "Kazıklı Voyvoda" adıyla ünlenmiş ve Bram Stoker'ın Dracula romanına esin kaynağı olmuştu. Oldukça ünlenen ve birçok sefer sinemaya aktarılan roman 1992 yılında Francis Copolla'nın yapımcılığı ve yönetmenliği eşliğinde Dracula hayranlarına seyir zevki yaşatmıştı.

     

    Gary Oldman, Keanu Reeves, Winona Ryder, Anthony Hopkins gibi usta oyuncu kadrosyla birlikte; En İyi Kostüm Akademi Ödülü, En İyi Makyaj Akademi Ödülü ve En iyi Ses Kurgusu Akademi Ödülü ile üç dalda Oscar kazanmıştı.
     
     
     
     

     Bram stoker'dan Dracula filmini öne çıkaran özelliklerinden birisi de romana en yakın uyarlamalardan biri olması. Dracula'nın saçtığı dehşeti ve hissettiği aşkı hastalıklı olduğunu görecek kadar fantastik bir korku filmi, izleyicinin empati kurmasını sağlayıp o korkunun etkisinden çıkartacak kadar da romantik bir dram filmine dönüşebiliyor. Filmin tonu izleyiciyi kolayca etkisi altına alırken hala birçok kişinin favori uyarlaması olmasıyla ününü devam ettiriyor. 

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.