Beğenmekten Kendinizi Alamayacağınız 10 Müzikal Şarkısı

Beğenmekten Kendinizi Alamayacağınız 10 Müzikal Şarkısı
  • 0
    0
    0
    0
  • Müzikal filmler için seveniyle de sevmeyeniyle de son yıllarda aşırı ilgi gören, Hollywood'un en bolundan bütçeler ayırdığı, şarkılı-müzikli bir film türü diyebiliriz. Tarihine indiğimizde ise söyleyebiliriz ki savaştan ve krizden daha yeni çıkmış insanları eğlendirmek için sinemaya sesin de eklenmesiyle ortaya çıkmış olan bu film türü, şimdilerde en çok bütçe ayrılan türlerden biri. Broadway kültürünün beyaz perdelere taşındığı, seveninin de sevmeyenin de kendinden bir parça bulduğu, müzikleri, şarkıları, dansları, kostüm ve dekorlarıyla bizleri hikayenin içine hapseden ve bambaşka dünyalara götüren gelmiş geçmiş müzikal filmlerden en müthişlerini ve bu filmlerin en müthiş şarkılarını sizler için derledik.

    1- Singing In The Rain (1958) - Singin' in The Rain

    1958 yılında çekimleri tamamlanan Singing In The Rain filmi, müzikal bir başyapıt kabul edilmesinin yanı sıra en az bir kez yağmurda şarkı söylemeye başlamamıza sebep olmuştur. Baş rollerinde Gene Kelly, Donald O'Connor ve Debbie Reynolds'un bulunduğu müzikal-komedi türündeki film, bizlere sinemaya ses ve dublajın girişini anlatır. Klasik haline gelen ve filmle aynı ismi taşıyan Singin'in The Rain şarkısı ise filmi izlememiş olsanız bile takım elbiseyle yağmurun altında şarkı söyleyen bir adamın sokak lambasının üstüne çıktığı sahnesi ile herkes tarafından bilinen bir "an" haline gelmiştir. Bu sahne çekilirken Gene Kelly'nin ateşinin 39.4 derece olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

    2- West Side Story (1961) - America

    West Side Story 1957'deki Broadway başarısının ardından 1961 yılında beyaz perdeye uyarlanan bir müzikal film. Klasik bir Romeo & Juliet hikayesinin güncel versiyonu aslında. Başrollerini Natalie Wood, Richard Beymer ve Russ Tamblyn'in paylaştığı film Manhattan'da yaşayan iki düşman sokak çetesinin hikayesini anlatıyor. Filmde birçok etkileyici şarkı bulunsa da America şarkısı hemen sıyrılıyor aralarından. Müzikalinde yalnızca kadınların söylediği Amerika'da yaşayan insanların avantajlarına ve dezavantajlarına mizahi bir şekilde değinen şarkı filmde çetenin erkek üyelerinin de eklenmesiyle daha etkili hale getirilmiş. Zaten -bizce- biraz da bu şarkının etkisiyle Rita Moreno "Anita" rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ına sahip olmuş. Ve son olarak filmin En İyi Film Oscar'ı dahil 10 Oscar ödülünün kazananı olduğunu da söylemezsek ayıp ederdik.

    3- The Sound of Music (1965) - My Favourite Things

    The Sound of Music filmi müzikal-dramanın en başarılı örneklerinden biri. Yine Broadway müzikalinin başarısının ardından filme uyarlanmış. Aday olduğu 10 Oscar ödülünün 5'ini kazanmıştır. İçimizi ısıtan sımsıcak bir hikaye aslında The Sound of Music. Ediz Hun ve Hülya Koçyiğit'in başrollerini paylaştığı Sen Bir Meleksin filmini az çok hepimiz hatırlarız. İşte o film aslında bu film. Rahibe olmak isteyen genç bir kadının şarkı söylemeye olan arzusu kiliseyi telaşlandırınca 7 çocuklu annesi olmayan bir ailenin yanına çocuk bakıcısı olarak gönderilir. Babaları tarafından katı kurallarla yetiştirilen çocuklar babaları etrafta olmayınca küçük yaramazlıklar yaparlar ve hiçbir bakıcı onlara dayanamaz. Genç kadının şarkılarıyla ve iyi kalbiyle çocukları çözmesiyle başlar film ve daha birçok olayla devam eder. Ne diyebiliriz ki, ailenizle oturup keyifli bir film izlemek istiyorsanız aradığınız film kesinlikle bu film.

    4- Grease (1978)- Summer Nights

    Gerçekten bu film hakkında birkaç şey söylemek istiyoruz ama Grease demek yeterli oluyor. Başrollerini John Travolta, Olivia Newton-John ve Stockard Channing'in paylaştığı film müzikal-komedi türünün en başarılı örneklerinden biri olmakla kalmayıp kendini her daim izlettirip kendinizden bir parça bulacağınız zamansız bir gençlik filmi. Çok başarılı şarkılara sahip olsa da bizim favorimiz tabii ki Summer Nights. Keşke olmasaydı dediğimiz bir ikinci filmi çekilse de ilk filmdeki başarısını yakalayamamıştır.

    5- Moulin Rouge (2001) - Lady Marmalade

    Moulin Rouge, başrollerini Nicole Kidman ve Ewan McGregor'un paylaştığı romantik-müzikal filmi. 21. yüzyılın en başarılı filmler listesinde 53. sıradan giren bir filmden bahsediyoruz sizlere. 2 dalda Oscar kazanmış bir film. Ve sizin için seçtiğimiz şarkısı Lady Marmalade olan bir film. Daha fazla söylenecek sözümüz kalmadı.

    6- Chicago (2002) - All That Jazz

    Chicago, Chicago'daki ünlülerin yolsuzluklarının işlendiği müzikal-suç filmi. Her dakikasıyla sizi içine hapsedecek filmin en etkileyici sahnelerinden biri ise sizler için seçtiğimiz All That Jazz sahnesi. Bunu Cell Black Tango ile arasında epeyce kalarak söylüyoruz çünkü filmin her sahnesi muhteşem! 12 dalda Oscar adaylığı bulunan film En iyi Film dahil 6 dalda ödülün de sahibi olmuştur. Son olarak Chicago etkileyicidir ama unutmamak gerekir ki bu şehirde ilişkiler pek sağlam değildir.

    7- Mamma Mia! (2008) - Dancing Queen

    Başrollerini Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Dominic Cooper, Julie Walters ve Christine Baranski'nin paylaştığı 2008 yapımı müzikal-komedi filmdir. Meryl Streep yine döktürmüş demekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Dancing Quenn de bunun en iyi örneklerinden. Ne diyelim Mamma Mia!

    8- Les Miserables (2012) - I Dreamed a Dream

    Başrollerde Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway ve Amanda Seyfried yer almıştır. Victor Hugo'nun Sefiller romanından aynı adla uyarlanan film başarılı bir müzikal filmin yanı sıra iyi bir uyarlamadır. Fransa sokaklarında kaybolduğumuz filmde Anne Hathaway'in seslendirdiği I Dreamed a Dream şarkısı gözlerimizi nemlendirmekle birlikte bu filmle kazandığı En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını da sonuna kadar hak ettiğini bizlere kanıtlar nitelikte.

    9- La La Land (2016) - City of Stars

    Söylenecek hiçbir şey yok. Sizi La La Land, Ryan Gosling ve City of Stars ile baş başa bırakıyoruz.

    10- The Greatest Showman (2017) - This Is Me

    Başrollerinde Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams, Rebecca Ferguson, Keala Settle ve Zendaya'nın yer aldığı film gerçek bir hikayeden uyarlanmıştır. P. T. Barnum'un hayat hikayesinin anlatıldığı film 2017 yılında çıkan çok başarılı diğer filmlerin gölgesinde kalmış olsa da bizim için bu listeye girecek kadar değerlidir. En İyi Film Şarkısı dalında Oscar adaylığı bulunan film kazanamamış olsa da gönlümüzün kazananı olmuştur.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.