Edebiyatla Sevişen Albüm

Edebiyatla Sevişen Albüm
  • 0
    0
    0
    0
  • Edebiyatla konuşan müzik
    Müzikle edebiyat sevişmiş böyle bir çocuk doğmuş.Konsept bir albümle karşı karşıyayız,öncelikle konsept albümü açıklayarak başlayalım bir olayı,hikayeyi ya da bir konuyu albüm çatısı altında şarkılarla anlatarak yapılan albümdür.Hikaye Nicholas isminde bir gencin bir türlü anlayamadığı rüyalar görmesiyle başlıyor ve hipnoz terapisine gidiyor.Terapide Nicholas'ın Victoria isminde 1928 yılında ölen bir kadını gördüğü anlaşılıyor.Through My Words bu parçada Nicholas'ın Victoria ile bağlı olduğunu öğreniyoruz.Nicholas hipnozdayken gördüğü eve gitmeye karar veriyor,bu evde sorularına cevap bulma umuduyla.Eve ulaştığında,çok yaşlı bir adam Nicholas a evde bir kadının öldüğü bilgisini verir.
    "Senin nasıl öldüğünü öğrenmenin zamanı geldi. Unutma ki ölüm bir son değildir, sadece bir geçiştir."
                                                            Scene Three: II.Fatal Tragedy
    Beyond This Life parçasında Victoria ile ilgili o zamanın gazete manşetlerini görüyor ve görgü tanığının anlattıklarına tanık oluyor.Tanık Victoria'nın erkek arkadaşı tarafından öldürüldüğünü söylüyor.Nedeni Victoria'nın ihanet etmesi.Tanık Victoria öldükten sonra erkek arkadaşı'nın kendini vurduğunu belirtiyor. Through Her Eyes parçasında aslında hepsinin bir yalandan ibaret olabilciğini görüyoruz.Nicholas kendisinin kim olduğunu öğrenmesi için Victoria'nın ölümünü çözmesi gerektiğini anlıyor.
    Home parçası hikaye hakkında çok bilgi edindiğimiz bir parça.Burda Victoria sevgilisinin alkol ve kumara düşkünlüğü yüzden ondan soğumuş ve terk etmiştir.Sevgilsinin erkek kardeşi ile yeni bir ilişkiye başlayan Victoria acaba eski sevgilsinin kıskançlığı yüzünden mi öldü.
    Nicholas,anlıyor katil eski sevgili değil.Victoria,Edward'ın(eski sevgilin erkek kardeşi) cahil ve sığ bir insan olduğunu öğrenip eski sevgilisine geri dönmüştür.Gizli bir ilişkiye başalayan Victoria Edward'ın bu gizili ilişkiyi fark etmesiyle iksini öldürüp suçu erkek kardeşine atmıştır.
    Nicholas Victoria ile arasındaki bağı anlamıştır.Victoria,Nicholas'ın eski hayttaki kişiliğidir.Nicholas her şeyi öğrendi ama hikaye daha bitmedi.Nicholas terapiden çıkıp eve giderken terapisti tarafından öldürülür.Terapisti eski hayatında Edward'dır.Victoria yine ölmüştür Edward intikamını yeniden almıştır.
    Hikayeyi çok kısa tutum uzatsam çok uzar bu konu tek tek şarkılara girmek isterdim aslında.Bu denli güzel bir hikayeyi efsane müzikle harmanlayıp bize sunan Dream Theater a tekrar teşekkür ediyorum.Edebiyatla müzik birleşince sanki kirli kan ve temiz kanın karışımı oluyor ve bu beni mutluluktan öldürüyor.Yazıma albümün son şarkısından bir sözle son vericem.
    "Bir gün yeniden karşılaşacağız, dostum. Çok yakında!"
                                                                        Scene Nine: Finally Free

     

    <iframe src="https://open.spotify.com/embed/album/1QZi8laY96nhaeGSklvN4D" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.