Stil Sahibi Dizi Karakterleri

Stil Sahibi Dizi Karakterleri
  • 4
    0
    0
    1
  • Hepimiz onları her bölüm baştan aşağı süzdük. Tek tek baktık nereden giyinmişler, nereden almışlar, o kotla o bluzu nasıl böyle güzel birleştirmişler diye düşündük durduk. Onlar Türk dizi tarihinin en güzel giyinen karakterleri. İşte karşınızda kurgu karakterlere hayat veren oyunculuklarının yanı sıra giydikleri kıyafetlerle de çok konuşulan stil sahibi dizi karakterleri.
    Mira Beylice (Medcezir)
    Sizi bilmem ama Medcezir’i yayımladığı tarihte (2013-2015) her cuma akşamı izlemek benim için bir ritüel haline gelmişti. Her bölüm Serenay Sarıkaya’nın hayat verdiği Mira Beylice’nin ne giydiğini nereden giydiğini araştırmadan durmadığım bir saniye olmuyordu. Tarzını kendime en yakın bulduğum stillerden biri olan Mira’nın stilinde her an kendinize yakın bir şey bulabiliyordunuz. Giydiği bomber ceket, parıltılı eteklerin altına giydiği asker botları ile enerjik ama bir o kadar da cool bir stili vardı Mira’nın. Pek çok markadan parçalar ile oluşturulan stilde yer yer enerjik yer yer de rock chic görüntüsü ile her seferinde kendisine hayran bırakmayı başarıyordu. Ne diyebilirim seni özlüyoruz Mira Beylice.
    Defne Topal (Kiralık Aşk)
    Defne tatlı bir karakter olmasının yanı sıra Passionis’te işe başladığı ilk günden beri güzelliğinin yanı sıra giydiği her şeyde hem şirkette(!) hem de izleyenler tarafından çok konuşulmaya başlamıştı. İşe başladığı ilk gün o dönemde çok ünlü olan yeşil Zara marka elbiseyi unutmak ne mümkün. Yaz geldi, kış geçti ama Defne her zaman şık, tatlı ve kışları genelde ‘cozy’ bir görüntü sergiledi. Renk ayrımı olmayan tatlış karakterimize zaten her renk o kadar çok yakışıyordu ki sevmediğiniz rengi üstünde gördüğünüz de ‘fena renk değilmiş aslında’ diye kendinizi düşünürken bile bulabilirsiniz.
    Sühan Korludağ (Cesur ve Güzel)
    Tuba Büyüküstün’ün hayat verdiği Sühan Korludağ kurgu bir karakterden ziyade, yaşayan gerçek biri gibi stili en güçlü olan dizi karakterlerinden biri. Her bölümde daima bakımlı saçları, doğal tonlarda makyajı ve giydikleri ile yine bizi çokça sahnede kendisine hayran bıraktı. Kahve tonlarındaki uzun kabanlar, mini süet etekler, dizine kadar gelen çizmeler ve boğazlı kazakları ile tomboy ve counrty stilde görebilirsiniz sevgili Sühan’ı. Eh şehir dışında ormanlık alanda çiftlikte yaşamak da stilinizi etkiliyor tabii ki. (Coğrafya kaderdir…)
    Derin Çelik (İntikam)
    Beren Saat deyince akan sular durur. Girdiği her rol, hayat verdiği karakterler her zaman çok konuşuldu. İntikam dizisinde hayat verdiği Derin Çelik karakteri de gizemli hayatı, acı dolu çocukluğu ve intikam için yaşan bir ruhun ötesinde o da stilinden ödün veren bir karakter değildi. İntikam peşinde de olsanız siz de Derin kadar tarz olabilirsiniz. Kıyafetler ile iki farklı karakter ile oluşturulan stiller, karakterlerin kendisini ifade etme biçimlerinden biri haline gelmişti. Bihter Ziyagil gibi gösterişli parçalar kullanılsa da başarılı bir şekilde Bihter’den farklı duruyordu. Derin Çelik geçmişin tozlu sayfalarında kalmış olsa da hala kalbimizde stiliyle yaşıyor.
    Ayşegül Çilingir (Poyraz Karayel)
    Poyraz Karayel’i çok fazla takip eden biri değildim fakat dizilerdeki stiller deyince akla gelen isimlerden biri de Burçin Terzioğlu’nun hayat verdiği Ayşegül Çilingir karakteriydi. Saçları, makyajı ve taşıdığı birbirinden farklı ve güzel parçalar ile diziye ilgisi olmayanları bile (benim gibi) kendisine çekmeyi başarıyordu. Ayşegül Çilingir’in sanırım gerçekten en sevdiğim yanı stilini bütünleyen saçları. Tabii ki burada stilden bahsediyoruz saçtan değil fakat bu faktörü de es geçemedim.
    Gülfem Sipahi (Güllerin Savaşı)
    ‘Gülru, banyomu hazırla.’ Gülfem Sipahi’nin o donuk sesiyle bunu okuduysanız tebrikler siz de Güllerin Savaşı fanısınız. Moda tasarımcısı Gülfem Sipahi’ye hayat veren Canan Ergüder’in oyunculuğu ve müthiş bir stil danışmanlığı çalışmasıyla ortaya gerçek hayatta yanımızdan geçse rüzgarından saçımızın başımızın dağılacağı bir kadın var karşımızda. Her bölümde giydiği farklı tasarımlar, Gülru’nun gazabına uğrasa bile stilin Allah’ını oluşturacak kıvamdaydı. Televizyonda bu kadar cool ve bir o kadar da stil sahibi birini görmeyi en az Mira Beylice’yi izlemeyi özlediğim kadar özledim. (Abartmıyorum.)
    Elif Denizer (Kara Para Aşk)
    Elif Denizer, mafyaların içinde kalmış saf aşkını kurtarmaya çalışırken nasıl bu kadar tarz sahibi olmayı başardı? (Babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi?) Tuba Büyüküstün’ün İtalya’da takı tasarımı okumuş bir takı tasarımcısına hayat verdiği bu karakter üzerinde taşıdığı parçalar ile karakterini en güzel şekilde ifade ediyor. Elif’in giydiği parizyen parçalar, basic parçalar ile birleştirdiği jeanleri, oversize hırkaları ve minimal ölçüde tuttuğu takıları ile ''Her bölümde bu kadar olay içinde nasıl bu kadar güzel olmayı başardın Elif?'' sorusunu bana her seferinde sorduruyordu. Siz de biraz diziyi izlerseniz aynı soruyu kendinize sorarken bulabilirsiniz.
    Bihter Ziyagil (Aşk-ı Memnu)
    Bu yazıyı Bihter Ziyagil’i anmadan bitireceğimi sanmadınız değil mi? Öyleyse bu beni çok kırar. Aradan 25 bin yıl geçse de tarzını hala konuşmaya devam edeceğim ve edeceğimiz tek efsane dizi karakteri kendisi olabilir. Saçı, makyajı, tavrı, kıyafetleriyle bir bütündü Bihter Ziyagil. Aradan ciddi anlamda 11 yıl geçmiş olsa da onun giydiği kazağı bugün bulup alacak pek çok stil avcısı olduğuna eminim. (Ben de dahilim.) Bihter yüzüğü, Bihter çizmesi, Bihter geceliği… Üzerine ayrı bir yazı yazılacak bu Bihter stili için şimdilik size fotoğraflarla baş başa bırakıp biraz inzivaya çekilip ağlamak istiyorum. (Yazar Aşk-ı Memnu izlemeye gidiyor.)

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.