Olağanüstü Bir İlham Kaynağı: Aurora Aksnes

Olağanüstü Bir İlham Kaynağı: Aurora Aksnes
  • 1
    0
    0
    0
  • İsmi, Roma Mitolojisi’nde güzel bir kadın görünümünde, gökyüzünde uçarak güneşin yükseldiğini müjdeleyen "Şafak Tanrıçası" anlamına gelen Aurora Aksnes, 23 yaşında Norveçli genç bir müzisyen. Müziğe henüz 6 yaşındayken evlerinin çatı katında bulduğu piyano ile başlayan sanatçı, ilk şarkı sözlerini 9 yaşındayken yazdı ve 16 yaşına geldiğinde de ilk teklisi "Puppet" ı yayımlayarak bizi kendisine hayran bıraktı. Enya, Bob Dylan ve Leonard Cohen gibi sanatçılardan, doğadan, Ay’dan ve kuşlardan ilham aldığını söyleyen Aksnes, indie pop, synthpop ve electropop tarzında müzik yaparak mistik sesiyle alanında öne çıkan bir isim olması ile birlikte tarzıyla da fazlasıyla dikkat çekiyor. [gallery size="full" columns="2" ids="185199,185200"] Seçtiği kıyafetlerde moda kurallarına ve trendlere uymayarak ve nasıl hissediyorsa o şekilde giyinmeyi tercih ederek kendine has bir tarz yakalayan sanatçı, modayı gerçekten çok seviyor. Genelde moda tasarımcısı kız kardeşinin, Viktoria Aksnes, tasarladığı el yapımı ürünleri ya da vintage olan salaş ve büyük beden kıyafetleri giymeyi tercih ediyor ve bu şekilde “özgür” hissediyor. [gallery size="full" ids="185202,185203,185205"] Animeleri çok sevdiğini ve daha önce hiçbir yerde görmediği tarzda bir saç kesimi olsun istediğini söyleyerek saçlarını kendisi kesiyor ve bu kimsede görmediğimiz "Norveçli Viking" tarzı saç kesimi ile daha rahat ve özgür hissettiğini de belirtiyor. İki kız kardeşe sahip Aurora. Bir tanesi Viktoria Aksnes, bir moda tasarımcısı ve daha önce de söylediğimiz gibi kardeşi Aurora’ya kıyafetleri ve kombinleri konusunda yardımcı oluyor. Diğer kardeşi ise bir makyaj sanatçısı olan Miranda Aksnes, ailesi hakkında şu sözleri söylüyor:

    "Ailemde birçok yaratıcı kişi var. Ebeveynlerimiz bizi asla istemediğimiz bir şeyi yaptırmaya zorlamadılar. Biz özgür bir aileyiz."

    Aurora da Viktoria'nın doğum gününde Instagram hesabında aşağıdaki postu paylaşarak dünyada bulamayacağı farklı kıyafetleri yapmasına yardımcı olduğu için ve bu parçaları üretirken doğaya zarar vermeyen kumaşları tercih ettiği için ona teşekkür ediyor. https://www.instagram.com/p/BtQmdJMlP8v/ Aurora'nın fotoğraflarına baktığımız zaman çoğu kombininde etek giymeyi tercih ettiğini görüyoruz. Aurora uzun etek giymeyi çok seviyor çünkü uzun etek giydiğinde kendini bir cadı gibi hissediyor. Kadınların, özellikle akıllı olanların, cadılara oldukça yakın ve bağlı olduğunu düşünüyor. Onların kadınlar için öldüğünü ve kadınların da o mirası sürdüreceğini söylüyor bir ">röportajında. [gallery size="full" columns="2" ids="185239,185240"] Son olarak albüm kapaklarında ve çoğu fotoğrafında gördüğümüz kırmızı göz makyajı, hiç sıradan bir makyaj değil ve farklı bir anlamı var. Bu kırmızı çizgiler sanatçının içsel duygularını göstermesini sağlıyor. Gözünün altındaki iki dik çizgi gözyaşlarının, yan taraflardaki iki yatay çizgi ise güldüğünde oluşan kırışıklıkların bir göstergesi; yani hüzün ve mutluluk bir arada. Genç sanatçı, hem müziğiyle hem tarzıyla hem de hayata bakış açısıyla birçok kişiye ilham oluyor. Ona kariyerinde ve hayatında başarılar diliyoruz ve hep böyle "farklı" kalmasını umuyoruz. Aurora'yı bu linklerden takip edebilirsiniz: 1, 2, 3 Kaynak: 1, 2, 3, 4, 5

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.