Valentina Sampaio: İlk Transseksüel Victoria's Secret Modeli

Valentina Sampaio: İlk Transseksüel Victoria's Secret Modeli
  • 0
    0
    0
    0
  • Valentina Sampaio, kadın iç çamaşırı markası Victoria's Secret'a katılan ilk transseksüel model.

    https://www.instagram.com/p/B0oDsqnC2am/?utm_source=ig_embed 22 yaşındaki Brezilyalı model Valentina Sampaio, iç çamaşırı modellerinin giydiği bornoz ile verdiği kulis pozunu Instagram'da paylaşarak Victoria's Secret PINK serisinin yeni yüzlerinden biri olduğunu duyurdu. “Bir rüya gerçek oldu ve bu çok şey ifade ediyor” sözlerini ekledi. Takipçileri, haberi büyük bir sevinçle kutladı ve sosyal ağlarda büyük yankılar yarattı.

    İlk transseksüel güzellik elçisi, kapak modeli, VS modeli:

    Valentina Sampaio, Ceará Aquiraz'daki bir balıkçı köyünde doğdu. Kendini her zaman bir kadın olarak hisseden Valentina, 8 yaşındayken psikoloğu sayesinde transseksüel olduğunu fark etti. 10 yaşına geldiğinde ise Valentina oldu. Model ve oyuncu olan 22 yaşındaki genç kadın aynı zamanda bir mimarlık öğrencisi. Valentina Sampaio kariyerine 2016 yılında, yani 19 yaşında, "L'Oreal Paris Güzellik Elçisi" seçilerek başladı ve transseksüel bir model olarak moda dünyasında yankı yarattı. Vogue Paris kapağında yer alan ilk transseksüel kadın olarak tarihe geçti. Mert & Marcus  / Vogue Paris Mart 2017 Tahmin edileceği üzere transseksüel bireylerin sık sık çektiği sıkıntılardan uzak olmayan Valentina Sampaio, bir markanın reklam kampanyasında model olarak yer almasının reddedilmesi gibi durumlar yaşamış. Bir röportajında anlattığı bu anısına şu sözleriyle devam ediyor: "Kariyerimin başında bazı olumsuz şeylerin yaşandığını inkar etmiyorum. Bir model olarak kendimi çok kötü hissettim, çalışmayı bırakmak istedim ama sonunda bu işi sevdiğimi fark ettim ve beni durduramadı." Genç modelin instagram takipçileri haberlerin yayılması sonrasında neredeyse bir saatte bin kişi artıyor. Şu an için 163 bin takipçisi var.

    Victoria's Secret Geri Adım Attı

    Victoria's Secret geçtiğimiz yıl Vogue ile yaptığı röportajda marka temsilcisi Edward Razek tarafından yapılan yorumlardan dolayı ateş altında kalmıştı. Firmanın neden gösterilere transseksüel veya artı beden mankenler dahil edilmediği sorulduğunda, gösteriye "fantezi" diyerek, öne çıkmaları gerektiğine inanmadıklarını söylemişti. VS, podyumlarda çeşitlilik olmadığı için oldukça eleştirildi ve hatta 1955'ten bu yana her yıl düzenlenen şov bu sene iptal edildi. CNBC'nin Victoria's Secret'tan edindiği bir not ile bitirelim. "Moda bir değişim işidir. Büyümek için gelişmeli ve değişmeliyiz. Bunu akılda tutarak, geleneksel Victoria's Secret Show'unu yeniden düşünmeye karar verdik. İleriye gitmek için televizyonun doğru bir seçim olduğuna inanmıyoruz. 2019 ve ötesinde, heyecan verici ve dinamik içerikler ve yeni bir etkinlik geliştirmeye odaklanıyoruz/ küresel ve dijital çağda modanın sınırlarını zorlayacak şekilde ..." Kaynak: 1, 2

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.