Harry Potter Serisi Hakkında 15 Bilinmeyen

Harry Potter Serisi Hakkında 15 Bilinmeyen
  • 0
    0
    0
    0
  • Galiba konuşmaktan asla sıkılmayacağımız konulardan Harry Potter. Her deştiğimizde yeni bir şeyler keşfetmek mümkün... Bu yazıdaysa Harry Potter serisinden bilinmeyenleri listeledik. Her filmini izlediğinde ilk kez izlemiş gibi heyecanlanıyor, kitaplarını ilk kez okuyormuş gibi tek solukta bitiriyorsan sana bundan daha uygun bir liste düşünemiyoruz! 1 - Weasley İkizleri İkizlerden Fred'in Hogwarts'ta Voldemort ve Ölüm Yiyenlere karşı yapılan savaşta öldürüldüğünü biliyoruz. Daha sonrasında Rowling'in yaptığı bir açıklamaya göre; George ilk çocuğunun adını Fred koymuş... Ee tabi bizim gözyaşlar sel oldu!

    2 - Voldemort İsminin Anlamı

    Yazarımız J. K. Rowling Fransız dili ve edebiyatı okumuş. "Vol de Mort"un Fransızca karşılığıysa "Ölüm Uçuşu" demekmiş.

    3 - Snape, Hermione'ye Fazla mı Gıcık?

    Severus'un biricik aşkı Lily, kendi okul yılında sınıfın en çalışkanıydı. Bilgelik tam olarak onun göbek adıydı, yani tıpkı Hermione gibi. Snape'in Hermione'yi hiçbir zaman takdir etmemesinin nedeni Lily'nin en parlak cadı ünvanının Hermione'ye geçmesini istememesiymiş.

    4 - Michael Jackson'ın Harry Potter Müzikal'i

    Olmadı öyle bir şey olmadı, olsa bilirdik! Michael Jackson, Harry Potter serisini bir müzikale dönüştürme fikriyle J.K. Rowling’e gitmiş ancak Rowling projeye güvenmemesi sebebiyle reddetmiş.

    5 - Bellatrix'in Voldemort'a Aşkı

    "My Lord, My Lord..." Bellatrix'in Voldemort'un bir dediğini iki etmemesi, en büyük destekçisi olması, yanından asla ayrılmamasının nedeniyse ona olan saplantılı aşkıymış.

    6 - Malfoylar

    Malfoyların soyadları, Latince “maleficus” kelimesinden türetilmiş. Maleficus, Latince’de şeytan demek.

    7 - Harry Potter'ın Gözlükleri

    Harry Potter'ın gözlüklü olmasının özel bir anlamı var mıydı? Rowling, Harry’yi gözlüklü yapmasının nedenin Harry’nin kırılgan ve incinebilir yapısını okuyucuya her zaman hatırlatmak olduğunu açıklamış.

    8 - Rowling'in Doğum Günü

    Harry Potter ile yazarımız J.K Rowling'in doğum günleri aynı günmüş.

    9 - Ron Weasley Ayrımı

    Kitaplar-Filmler arasında karakter değişiminden nasibini Ron da almış. Ron; kitapta, filmde yansıtılandan daha karanlık bir karaktermiş ve son zamanlara doğru da arkadaş canlısı pek de onu niteleyen bir kavram sayılmazmış.

    10 - Ruh Emiciler

    Rowling, ruh emicileri yaratırken annesi öldükten sonra yaşadığı depresyondan esinlenmiş. Bu onun ruhunun nasıl "emildiğinin" tam olarak dışavurumu!

    11 - Akraba İlişkilerine Bak Sen!

    Fantastic Beasts filminin kahramanı Newt Scamander, Luna Lovegood'un hikayemizde evlendiği isim Rolf Scamander'in dedesiymiş.

    12 - Draco Malfoy (Harry Potter)?

    Draco Malfoy'a can veren Tom Felton en başta Ron ya da Harry olarak düşünülmüş ve denemeler yapılmış, sonradan Draco rolüne uygun görülmüş.

    13 - Tom Riddle'ın Mezar Taşı

    Edinburgh Greyfriars Kirkyard mezarlığında Thomas Riddle, William McGonagall ve Elizabeth Moodie adına üç mezar taşı vardır.

    14 - 'Hermione' Telaffuzu

    Herm-van? Herm-yon? Hermione isminin telaffuzu sette ve oyuncular arasında o kadar gündem olmuş ki Hermione'nin, Viktor Krum'a adını telaffuz ettiği sahnenin nedeni buna adanmasıymış.

    15- All Was Well

    J.K Rowling çok uzun bir süre final kitabının son sözüne "scar" "yara izi" yazarak noktalamayı düşünmüş, sonrasında "All was well", "her şey yolunda" ile bitirmiş.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.