Tamamen Subjektif Bir Sıralamayla En İyi 10 Black Mirror Bölümü

Tamamen Subjektif Bir Sıralamayla En İyi 10 Black Mirror Bölümü
  • 0
    0
    0
    0
  • İlk iki sezonuyla tüm zamanların en iyi dizilerinden olacağının sinyallerini veren fakat ilerleyen yıllarda tüm umutlarımızı çöpe atan 5 sezonluk antoloji Black Mirror'ın bana göre en iyi 10 bölümünü listeledim. Hâliyle listenin özellikle ilk basamakları 1. ve 2. sezon ağırlıklı. Geçtiğimiz haziran ayında yayınlanan 5. sezonundan ise hiçbir bölüm yer almıyor. Liste spoiler içermiyor, henüz Black Mirror izlemediyseniz de rahatlıkla okuyabilirsiniz.

    10 - Hang the DJ (S4E4)

    Hang the DJ, duyguötesi bir toplumda gelişmiş bir eşleşme uygulamasının uygun gördüğü partner ile yine eşleşme uygulamasının uygun gördüğü kadar zaman geçiren insanların arasında "gerçek aşkı" bulan Amy ve Frank'in sistemi çözme öyküsünü anlatıyor.

    9 - Hated in the Nation (S3E6)

    Sosyal medyanın da gelişmesiyle çığ gibi büyüyen linç kültürünün yakın gelecekte ne hâle gelebileceğini işleyen bu bölüm, suçlu ve mağdur tarafların ne kadar hızlı değişebileceğini de gözler önüne seriyor.

    8 - The Entire History of You (S1E3)

    İnsanların her şeyi kaydeden ve tekrar izlemeye olanak sağlayan hafıza implantlarına sahip olduğu bu dünya aslında bazı şeyleri unutuyor olmamızın iyi bir şey olabileceğini hatırlatıyor.

    7 - Playtest (S3E2)

    Bu bölümde gönüllü denekler arayan bir oyun geliştirme firmasına başvuran Cooper'ın sanal ve gerçek dünya arasındaki hikâyesine tanık oluyoruz.

    6 - Black Museum (S4E6)

    Önceki sezonlara fazlaca gönderme yapılan bölümde baş karakterimiz Nish arabasının şarjının dolmasını beklerken yakında bulunun suç müzesini gezmeye karar veriyor. Müzede sergilenen teknolojik suç aletlerinin hikâyelerini,aynı zamanda hikâyelerde hatrı sayılır bir yeri olan müze müdürünün ağzından dinliyoruz.

    5 - Fifteen Million Merits (S1E2)

    Hayatını bisiklet sürerek kazanılan krediler üzerinden işleyen bir sistem içerisinde geçiren Bing, şarkı yarışmasına katılmak isteyen Abi'ye yardım ediyor. Fifteen Million Merits, tüketim toplumuna yapılan hızlı geçişle sistemin insanları nasıl kendine mahkum edebileceğini oldukça rahatsız edici bir biçimde işliyor.  

    4 - San Junipero (S3E4)

    Tutucu bir aileden gelen, çekingen Yorkie ile oldukça cüretkar ve girişken Kelly'nin tanışma ve hayatlarını nasıl geçireceklerine karar verme öyküsünü ele alan bu bölüm, bizi en çok değer verdiğimiz şeyleri sorgulamaya itiyor.

    3 - The National Anthem (S1E1)

    Dizinin oldukça ses getiren ilk bölümü, insanoğlunun ne kadar büyük ikilemler içinde kalabileceğini ve bunları çözmeye çalışırken neleri gözden kaçırabileceğini çarpıcı bir şekilde işliyor.

    2 - White Cristmas (S2E4)

    Yılbaşı özel bölüm yayınlanan dizinin ikinci sezon dördüncü bölümünde, birbiriyle bağlantılı üç farklı hikâyeyi dinlerken onları bağlayan teknolojinin insanlığı nerelere sürükleyebileceğine hayret ediyoruz.

    1 - White Bear (S2E2)

    Birincilik koltuğuna layık gördüğüm bu bölümde, tanımadığı bir evde, hiçbir şey hatırlamaz hâlde uyanan Victoria dışarı çıktığı anda kendini bir avın ortasında buluyor. Üstelik avcıların peşinde olduğu "şey" kendisi. Listenin 9 numarasında bahsettiğim Hated in the Nation bölümünde olduğu gibi linç kültürünün gelebileceği noktayı öngören bölüm, işlerin nasıl karanlıklaşabileceğini ve toplumun buna ayak uydurmasın ne kadar kolay olacağını gözler önüne seriyor.  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.