Justice League’in Bilinmeyenleri

Justice League’in Bilinmeyenleri
  • 0
    0
    0
    0
  • DC Comics’in en ünlü süper kahraman birliği olan Justice League, nihayet sinemalarda da boy göstermeye hazır. Çizgi roman sektörünün Batman, Superman, Flash gibi önemli kahramanlarını bir arada görebileceğimiz film, çizgi roman severleri oldukça heyecanlandırıyor. Biz de film öncesinde Justice League ekibinin bazı bilinmeyenlerini sizler için derledik. Gelin en eski kahraman birliklerinden olan Justice League’e daha yakından bakalım.

    JUSTICE LEAGUE İLK BÜYÜK SÜPER KAHRAMAN EKİBİ DEĞİL

    Her ne kadar oldukça köklü olsa da Justice League, ilk büyük süper kahraman takımı değil. Bu onur Justice Society of America ekibine ait. Justice Society of America, ilk olarak 1940'lı yıllarda All Star Comics ile ortaya çıktı. Ekibin üyeleri arasında ise Golden Age kahramanlarından Flash, Atom, Dr. Fate, Green Lantern, Hawkman, Hourman, Sandman ve Spectre yer alıyordu. 1940 yılının Kasım ayında Adolf Hitler, Spear of Destiny adında mistik bir silah keşfetti. Hitler bu silah yardımıyla insanları manipüle etmeyi ve böylece Avrupa’yı hakimiyeti altına almayı amaçlıyordu. Hitler’in bu planını engellemek amacıyla dönemin Amerika Başkanı Roosevelt’in emri üzerine Flash ve Green Lantern bir araya geldi. Flash ve Green Lantern’in önderliğinde 8 kahraman güçlerini birleştirdi. Böylece Justice Society of America doğmuş oldu. Ayrıca Superman ve Batman de ekibin fahri üyeleri arasında yer aldı.

    7 ASİL ÜYE

    Justice Society of America yaratıldığında bazı kuralları vardı. Bunlardan en önemlisi ekipteki üyelerin kendine özel çizgi roman serileri olamamasıydı. Bu sebeple Batman ve Superman fahri üye olarak sayılıyordu. Daha sonra Justice League of America kurulduğunda ise bu kural ortadan kalktı. Bunun sebebi yeni kurulan ekibin kendine özel serilerinin hali hazırda var olmasıydı ve DC Comics, bu serilerin satışından oldukça memnundu. Editörlerden Julius Schwartz, “league” kelimesinin “society” kelimesine göre daha güçlü bulmuş ve yeni kurulan ekibin Justice League olmasına karar vermişti. Kurulan ekibin 7 ana üyesi vardı. Bunlar Batman, Superman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern, Aquaman ve Martian Manhunter’dı. Yıllar geçtikte ekipteki üyeler arasında ufak değişmeler olsa da bu 7 kahraman, ekibin ana üyeleri olarak kabul gördü.

    BİRÇOK FARKLI JUSTICE LEAGUE TAKIMI

    Aquaman’in takımdan ayrılmasından sonra Martian Manhunter ekibin liderliğini devraldı. Martian Manhunter’ın liderliği esnasında ekip, Darkseid ve Professor Ivo tarafından iki kez feci şekilde yenilgiye uğratıldı. Bunun üzerine Martian Manhunter hariç diğer üyeler ekipten ayrılmak zorunda kaldı. Ekipte kalıp ekibin devamlılığını isteyen Martian Manhunter, Justice League’in küreselleşmesinde öncü konuma geldi. Justice League International, sadece Amerika değil tüm Dünya’dan sorumluydu. Ayrıca bu ekip DC Comics’in geri planda kalmış Blue Beetle, Shazam ve Mister Miracle gibi karakterlerini de öne çıkardı. Fakat üyeler arasındaki bazı çekişmeler, ekibi ana amacından oldukça uzaklaştırdı. Bunun üzerine takım, Justice League of Europe ve yeni Justice League of America olarak ikiye ayrıldı. Daha sonra DC Comics, Martian Manhunter’ın liderliğinde Justice League Task Force adında yeni bir ekip yarattı. Sonuç olarak artık 3 farklı ekip vardı. 1996 yılında bu 3 ekip tekrar bir araya getirildi ve Justice League of America yeniden ortaya çıktı. Ancak daha sonra DC Comics’in yazarları derslerini almamış olacaklar ki Justice League Elite, Formerly Known as the Justice League ve Cry for Justice gibi ekipler de ortaya çıktı.

    FANTASTIC FOUR VE AVENGERS’IN OLUŞUMUNDA JUSTICE LEAGUE’İN ÖNEMİ BÜYÜK

    Her ne kadar birinci olmasa da Justice League, kurulan ilk süper kahraman ekiplerinden biri. Bu sebeple Justice League’in, çizgi roman tarihine etkisi oldukça büyük. Bu etki DC Comics gibi çizgi roman sektörünün en önemli öncülerinden Marvel’a da yansıdı. Hem de büyük ölçüde... Justice League of America DC Comics’e oldukça büyük kazanç sağladı. Bu durum yayıncı Martin Goodman ve sahibi olduğu Timely Comics’in de gözünden kaçmadı. Goodman, Stan Lee’ye tıpkı Justice League of America gibi bir ekip kurmaları gerektiğinden bahsetti. Timely Comics, Marvel’ın isim değiştirmeden önceki adıydı ve Stan Lee de baş yazardı. Lee bunun üzerine Jack Kirby ile birlikte bir süper kahraman ekibi kurmak için kolları sıvadı. Böylece modern Marvel çizgi romanlarının doğuşu olan Fantastic Four ortaya çıktı. Ekibin çizgi romanları oldukça büyük bir başarıya ulaştı ve Fantastic Four; Iron Man, Hulk ve Thor gibi kahramanların yaratılmasında da büyük rol oynadı. Lee daha sonra DC Comics’in Justice League of America olarak bilinen bu kazanç formülünü tekrar uyguladı ve bu sefer sonuç Avengers oldu.

    CYBORG EKİBE SONRADAN KATILDI

    Justice League’in filminde ekibin ilk üyelerinden biri olan Cyborg, ekibe ilk olarak çizgi romanlarda değil çizgi dizide katıldı. Cyborg, DC Comics’in diğer takımlarından Teen Titans üyesiydi. 1985 yılında yayınlanan Super-Powers: Galactic Guardians çizgi serisinde Justice League, Darkseid ve onun ordusuyla savaşmaktaydı. O zamanlar Teen Titans oldukça popüler bir çizgi roman serisiydi ve bu sayede Cyborg çizgi dizinin kadrosuna dahil edildi. Her ne kadar engelli çocuklara yardım amaçlı yaptığı çalışmalar sebebiyle Justice League’e katılmayı ilk başlarda reddetse de Cyborg, Darkseid saldırdığı sırada kendi yüksek teknolojisini kullanıp Darkseid’ın sistemini hackledikten sonra kendini ekibin dahilinde buldu.

    JUSTİCE LEAGUE FİLMDEN ÖNCE DE EKRANLARDAYDI

    Justice League ekranlarda ilk defa film ile karşımıza çıkmayacak. Ekibin filmden önce 3 farklı animasyon serisi ve 8 farklı animasyon filmi mevcut. Üstelik bu yapımlar haricinde ekip yardımcı rollerde Lego Batman, Justice League vs. Bizarro League, Superman: Doomsday gibi yapımlarda da boy gösterdi. Bu yapımlardan en bilineni ise 2001 yılında Cartoon Network tarafından yayınlanan 2 sezonluk Justice League animasyon serisi. Ayrıca sonraki yıllarda bu seri, Justice League Unlimited olarak isim değiştirdi ve 3 sezon daha devam etti. DCEU’nun animasyon alanında başarıları oldukça fazla. Her ne kadar çoğu çizgi roman sever film için heyecanlansa da Justice League: War, Justice League: The Flashpoint Paradox ve yakın zamanda kendini gösteren Justice League Dark gibi animasyon filmleri de oldukça kaliteli yapımlar. Kaynak: 1,

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.