Yanlış Filmleriyle Oscar Ödülü Kazanan Oyuncular

Yanlış Filmleriyle Oscar Ödülü Kazanan Oyuncular
  • 0
    0
    0
    0
  • Geçtiğimiz haftalarda 92. Oscar Ödülleri adaylıkları açıklandı. Kimlerin kazanacağı merak konusuyken bizler de gözlerimizi önceki senelerde ödül alan oyunculara çevirdik. Elbette ki hepsi çok başarılı oyuncular ve aldıkları ödülü sonuna kadar hak ediyorlar. Peki ya ödül aldıkları filmler gerçekten oyuncuların en iyi performanslarını sergiledikleri filmler miydi? Gelin birlikte hangi oyuncu hangi filmiyle Oscar ödülü almalıydı bir bakalım.

    Morgan Freeman

    Million Dollar Baby mükemmel bir film, fakat tabii ki bir Shawshank Redemption değil. Freeman, Million Dollar Baby filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünden önce Shawshank Redemption ile En İyi Erkek Oyuncu ödülünü almalıydı.

    Kate Winslet

    Titanic ile dikkatleri üzerine çeken oyuncu, Eternal Sunshine of the Spotless Mind filmindeki performansıyla da eleştirmenlerden tam not almış olsa da En İyi Kadın Oyuncu Oscar ödülünü The Reader ile aldı.

    Al Pacino

    Scent of a Woman dram kategorisinde oldukça beğenilen bir film ama kabul edelim, The Godfather gibi kült bir filmin yanında biraz sönük kalıyor. Al Pacino, En İyi Erkek Oyuncu Oscar ödülünü Michael Corleone rolüyle almalıydı.

    Jack Nicholson

    As Good as It Gets filminde Nicholson mükemmel bir performans sergiledi evet; ama bu performansı Chinatown ya da The Shining'deki performanslarıyla kıyaslanamaz bile. Özellikle Chinatown ile aday olduğu En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kesinlikle almalıydı.

    Jodie Foster

    The Silence of the Lambs'deki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülünü sonuna kadar hak etti, bunu tartışmak bile gereksiz. Peki ya Taxi Driver dururken The Accused'deki oyunculuğuyla ödül alması hiç hoş oldu mu? Bizce olmadı.

    Leonardo DiCaprio

    DiCaprio'nun Oscar'a layık o kadar çok performansı var ki; Catch Me If You Can, The Departed, The Aviator, Gangs of New York, Shutter Island, Inception. Ama bunların hiçbirinden Oscar ödülünü alamayınca, oyuncunun çoktan hak ettiği ödülü akademi daha fazla mahcup olmamak adına The Revenant ile verdi sanki.

    Jennifer Lawrence

    Lawrence için durumlar biraz farklı. Silver Linings Playbook ile En İyi Kadın Oyuncu Oscar ödülünü alan genç oyuncu, iki yıl önce aynı kategoriden aday olduğu Winter's Bone filmi ile de bu ödülü almalıydı.

    Reese Witherspoon

    Walk the Line ile En İyi Kadın Oyuncu dalında ödülünü almasında akademinin biyografileri sevdiği gerçeğini göz ardı etmemek lazım. Witherspoon bu ödülü Election'daki muhteşem performansıyla çoktan almış olmalıydı.

    Russell Crowe

    Gladiator'deki oyunculuğuyla seyircileri oldukça etkilemiş olsa da En İyi Erkek Oyuncu Oscar ödülünü bir sene önce The Insider ile almalıydı. Bir sene sonra A Beautiful Mind ile aynı kategoriden aday oldu fakat ödülü alamadı. Crowe'un, A Beautiful Mind'daki olağanüstü performansı da Oscar'ı hak ediyordu.

    Whoopi Goldberg

    Ghost döneme damgasını vuran filmlerdendi ve Goldberg'in çılgın performansını da çok beğenmiştik. Fakar Goldberg bu film ile aldığı Oscar ödülünü beş sene önce çektiği The Color Purple filmi ile daha çok hak etmişti.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.