Vanilla Sky Filminde Çalan Birbirinden Güzel 10 Şarkı

Vanilla Sky Filminde Çalan Birbirinden Güzel 10 Şarkı
  • 0
    0
    0
    0
  • Bir filmi etkileyici yapan en büyük unsurlardan biri hiç kuşkusuz ki o filmin müzikleridir. Bazı filmler müzikleri ile adeta bütünleşir, hem görsel hem işitsel şölen sunar. Vanilla Sky bunun en iyi örneklerinden biridir. Vanilla Sky İspanya'da vizyona giren Abre Loj Ojoz adlı filmin Amerikan yapımı versiyonudur. Baş rollerini Tom Cruise, Penelope Cruz ve Cameron Diaz'ın oynadığı, yönetmenliğini Cameron Crowe'un yaptığı 2002 yılına ait, konusu ve müzikleri ile bizleri etkilemeyi başarmış harika bir yapımdır. Konu olarak:
    David Aames (Tom Cruise), başarılı ve karizmatik kişiliğiyle çevresinde beğenilen saygı duyulan biridir. Bir gün kız arkadaşı ile tartışırken geçirdiği trafik kazasında yüzünden kötü bir biçimde yaralanır. Bu olay neticesinde kendisini çevresinden soyutlar ve içe dönük bir yaşantısı olur. Psikolojik olarak zor günler yaşadığı zamanlarda bir doktor kendisini tedavi edebileceğini ve eski yaşantısına dönebileceğini söyler. Ancak David başına neler geleceği konusunda en ufak bir fikir sahibi değildir.
    Vanilla Sky, film müzikleri ile Akademi Ödülleri'ne aday olarak gösterildi. The New York Times, filmi müzik şaheseri olarak adlandırdı. Filmin kült olmasında müziklerin büyük bir payı bulunmakta.
    İşte sizlere Vanilla Sky'ın harika sahnelerine eşlik eden harika şarkılardan bazıları;
    Filmin başlangıcında Radiohead çalmasıyla, adeta filmin harika geçeceğinin sinyallerini vermişti. Şarkının ismiyle özleşen sahnesinde Tom Cruise harika giden hayatında rutinlerini yapmaktadır.
    The Beatles efsanesi Paul McCartney'in film ile aynı ismi taşıyan şarkısı ile devam ediyor.
    İngiliz kült müzisyen Peter Gabriel'in şarkısı Sollsbury Hill ile devam edelim.
    Fimle Julianna Gianni adlı şarkıcıyı oynayan Cameron Diaz'ın şarkısı I Fall Apart. Bu şarkı Cameron Diaz'ın oyunculuğu kadar sesinin de harika olduğunu keşfetmemi sağlamıştır.
    Hüzünlü bir parça olması nedeniyle bizleri uzaklara daldıran bir şarkı; Red House Painters - Have You Forgotten
    Ana karakterimiz David'in kendini kaybettiği sahnede çalan farklı bir şarkı; Leftfield - Afrika Shox
    İskandinav müziklerinin en iyilerinden olan Sigur Ros'un mükemmel şarkısı Svefn-g-englar
    Yine ana karakterimiz David'in, ataları Karslı olan Bob Dylan hayranlığından dolayı çalan şarkı; Bob Dylan - Fourth Time Around.
    Filmin finalinde çalan harika bir şarkı; R.E.M. - Sweetness Follows
    Son olarak, filmin müzik konusunda gerçekten bir başyapıt olmasının etkenlerinden bir parça daha; Jeff Buckley - Last Goodbye
    Eğer izlemediyseniz Vanilla Sky filmini şiddetle tavsiye ediyoruz.
    Her geçen dakika, hayatını değiştirmek için yeni bir fırsattır.
    Open your eyes.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.