Dostluk Konulu 10 Film Önerisi

Dostluk Konulu 10 Film Önerisi
  • 2
    1
    1
    0
  • Eğlenceli oldukları kadar dramatik anlatımlarıyla da insanın içini ısıtıp aynı zamanda hüzünlendirmeyi başaran; dostluk üzerine etkileyici 10 filmi sizler için derledik.

    1- Thelma and Louise

    90'ların en iyi filmleri arasında yer alan film, Louise ve Thelma’nın bir hafta sonu birlikte araba seyahatine çıkmasıyla başlıyor. Devamında ise uğradıkları bir barda Louise'in, Thelma'ya tecavüze yeltenen bir adamı öldürmek zorunda kalmasıyla, polisin kendilerine inanmayacağı paranoyasına kapılan kadınlar kaçmaya karar verirler ve bir anda kanun kaçağı durumuna düşerler. Yollarına çıkan genç bir kovboy sayesinde işler daha da sarpa sarmaya başlar.

    2- The Sisterhood of the Traveling Pants

    The Sisterhood of the Traveling Pants Gif ile ilgili görsel sonucu
    Başrollerinde Amber TamblynAlexis BledelAmerica Ferrera ve Blake Lively'yi gördüğümüz film doğdukları zamandan beri hiç ayrılmayan dört iyi arkadaşın ilk defa birbirlerinden ayrı geçirecekleri o güzel yazın hikâyesini anlatıyor. Genç kızlar hepsine tesadüf bir şekilde uyan bir pantolon alırlar ve farklı vücut yapılarına sahip oldukları için bunun bir sihir olduğunu düşünürler. Bu pantolonu birbirleri arasındaki bağları için kullanmaya karar verirler.

    3- Good Will Hunting

    Good Will HuntingGif ile ilgili görsel sonucu Will Hunting, çok yüksek bir zekâ seviyesine sahip, MIT’de temizlikçi olarak çalışan genç bir çocuktur. Temizlik yaptığı akşamlardan birinde, bir sınıfın tahtasında yazılı olan bir matematik sorusuna denk gelir. Çözülmesi neredeyse imkânsız olan bu problemi rahatlıkla çözen Will, sessizce ortadan kaybolur. Kısa zaman içerisinde problemi yazan profesör tarafından keşfedilen Will, bu başarısını diğer sorularda da sürdürecektir. Ancak bir kavga sebebiyle hapis cezasına çarptırılan gencin, bu beladan kurtulabilmek için profesöre ihtiyacı vardır. İki Oscar ödüllü bu film kesinlikle hafızalara kazınan enfes bir yapıt.

    4- Sleepers

    Sleepers Gif ile ilgili görsel sonucu Film New York’un yaşanması en tehlikeli mahallelerinden birinde yaşayan bir grup gencin hikâyesini anlatıyor. Bu dört genç bir gün yanlışlıkla bir kazaya sebep olduklarında gençlik ıslah merkezinde bir yıllık cezaya mahkum edilirler. Sadece bir yıl sürecek bu ceza dönemi hayatlarını derinden etkileyecek travmatik olaylarla geçer. Gardiyanlar tarafından dövülen ve taciz edilen bu gençler, bu travmaları hayatları boyunca yanlarında taşırlar. Ta ki on yıl sonra kendilerini savunabilecek kadar büyüdüklerinde, gardiyanlardan biriyle karşılaşana dek...

    5- The Boy in the Striped Pyjamas

    The Boy in the Striped Pyjamas Gif ile ilgili görsel sonucu
    Bir Nazi subayının oğluyla, Auschwitz toplama kampında esir bir Yahudi çocuk arkadaş olabilir mi? Bruno'nun yaşadığı yer, 1.5 milyon Yahudi'nin öldürüldüğü Auschwitz toplama kampının bitişiğindedir. Babasının işi için taşındıkları bu yerde bir de arkadaş edinir. Arkadaşı tellerin arkasında kalan bir Yahudi'dir... John Boyne’un dünya çapında güzel eleştiriler alan aynı adlı romanından uyarlanan film, tarihin acıyla dolu anısını küçük bir çocuğun gözünden anlatıyor.

    6- Life of Pi

    life of pi gif ile ilgili görsel sonucu Hindistan’dan Kanada’ya giden bir yük gemisi, içindeki hemen hemen tüm canlılarla birlikte trajik şekilde batar. Hayatta kalmayı başarabilen mürettebatlar ise bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan, üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ve Pi adlı 16 yaşında Hintli bir çocuktan oluşmaktadır. Pi, kurtuluş yok gibi görünen bu okyanusta zayıf bir sandalda yanındaki hayvanlarla birlikte hayatta kalma savaşı verir.

    7- Sukkar Banat

    caramel movie gif ile ilgili görsel sonucu Beyrut’ta yaşayan beş kadın; aşk, evlilik, dostluk, iş aramak gibi konularla bir araya gelirler. Bu kadınlar bir güzellik salonunda buluşup her şeyden konuşurlar. Hatta bu birkaç farklı nesilden kadınları içeren sohbetlerdir. Sırlar paylaşılır, hayaller dile getirilir burada. Burası şehrin en renkli yerlerinden biridir. Khaled Mouzannar imzalı etkileyici müzikler eşliğinde sıcacık bir hikâye sunan film, bu kadınların paylaşımlarına ve farklı hayat hikâyelerine odaklanıyor.

    8- The Help

    The Help movie gif ile ilgili görsel sonucu

    "Beyaz bebeklere annelik yapan Siyahlar." Eugenia Phelan, bir genç kız olarak iyi eğitim aldığı okuldan mezun olmuştur ve diğer kız arkadaşları gibi evlenip, çocuk yapmak yerine kendine meslek edinmek ister. Bir yazar olmayı kafasına koyan genç kız, ailesinin beklentilerini de boşa çıkartarak yerel bir gazetede küçük bir köşe sahibi olur. Ev işlerinde püf noktalarını yazdığı bu minik köşe için en yakın arkadaşının hizmetçisi Aibileen'dan yardım ister ve böylece kendisini sıra dışı bir projeye başlarken bulur. 1960'lı yılların Mississippi eyaletinde geçen ve sosyal yönlü olan bu film, gizli bir yazı projesi etrafında birbirlerine daha çok yaklaşan üç farklı kadının dostluk öyküsünü anlatıyor.

    9- The Kite Runner

    The Kite Runner movie gif ile ilgili görsel sonucu Amir, Kabil’de geçen çocukluk yılları sırasında evin hizmetçisinin oğlu Hasan ile çok sağlam dostluk bağları kurmuştur. Ancak bir uçurtma yarışı sırasında Hasan’ın başına gelen olayda ona yardım edebileceği halde ona sırtını dönerek en sevdiği arkadaşına ihanet etmiştir. Aradan geçen uzun yıllar boyunca bu ihaneti ve suçluluk duygusu hiç aklından çıkmaz. Yıllar sonra Hasan ve karısının Taliban tarafından öldürüldüğü haberini alır. Bunun üzerine bir zamanlar ihanet ettiği çocukluk arkadaşının oğlunu bulmak ve onun hayatını kurtarmak için Taliban yönetiminin kontrolündeki Afganistan’a geri döner.

    10-  Mary and Max

    Mary and Max movie gif ile ilgili görsel sonucu Mary, Avustralya'nın kenar mahallelerinden birinde yaşayan, sekiz yaşındaki yalnız bir kız çocuğudur. Küçük kızın konuşabildiği tek kişi mektuplaştığı Avustralyalı bir savaş gazisidir. Postaneye gittiği bir gün şans eseri bir adres rehberi görür. Rehberi karıştıran Mary, New York'ta yaşayan Max Jerry Horowitz isimli bir adama mektup yazmaya başlar. Max, Manhattan'daki dairesinde yalnız yaşayan, ruhsal problemleri olan asosyal bir adamdır. 44 yaşındaki Max, Mary'nin mektubunu alır ve cevap yazmaya koyulur. Aralarında gelişen dostluk, hayat hakkında acı ve tatlı gerçeklikleri beyazperdeye sevimli ve dokunaklı bir şekilde yansıtır. Genç yönetmen Adam Elliot'ın ilk uzun metrajı olan film animasyon sinemasının en önemli eserlerinden biridir.

    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.