En İyi 10 Jake Gyllenhaal Filmi

En İyi 10 Jake Gyllenhaal Filmi
  • 1
    0
    0
    0
  • Bazen umursamaz bir dağcı, bazen tutkulu bir boksör, bazen eşcinsel bir kovboy... Karşımıza çıktığı her rolün hakkını veren Yahudi asıllı oyuncu Jake Gyllenhaal'ın en iyi 10 filmini listeledik.

    Nightcrawler (2014)

    Jake Gyllenhaal'ın kariyer peşinde, genç ve fazlaca hırslı bir adam olan Louis Bloom'u canlandırdığı filmde; ahlak ve etik kavramını kaybeden bir karakterin "başarı öyküsü"nü izliyoruz. Louis gece saatlerinde kamerası ile sonraki günün haberleri için kaza ve suçları kaydetmeye karar veriyor, en kanlı görüntüleri alıyor ve kısa sürede başarılı oluyor. Louis’in 'gece suç avcısı' kariyeri yükseldikçe, suçları kamerasıyla çekmek ile kamera için suç yaratmak arasındaki çizgi giderek kayboluyor. Ve bu sayede kariyerinde benimsediği yolun bir faturası olacağını da görüyoruz...  

    Brokeback Mountain (2005)

    İkisi de sert koşullar altında yaşayan bir çiftçi bir de kovboyun yolları bölgedeki Brokeback Dağı'nda kesişir. Bu dağdaki çiftlikte tanışan ikili arasında zamanla bir çekim oluşur ve günlerini birlikte geçirmeye başlarlar. Bu birliktelik son derece içten ve duygusal bir boyut kazanır... Ünlü Tayvanlı yönetmen Ang Lee'nin E. Annie Proulx'un meşhur hikayesinden uyarladığı film, destansı bir aşkı tüm incelikleriyle yansıtıyor beyazperdeye. Kısa bir sürede eşcinsel temalı sinema örneklerinin en önemlilerinden biri haline gelen film ayrıca üç kategoride Oscar ödülüyle onurlandırılmıştı.

    Zodiac (2007)

    San Francisco’da bir seri katil, mektuplar ve şifreli mesajları ile polis ile alay etmektedir. Dedektifler, muhabirler, bu katili yakalamaya ant içmiş dört kişi filmin esas karakterleridir. Katilin ardında bıraktığı izleri takip eden takıntılı dört adam, ne yazık ki aslında katilin adımlarını izler biçimde şekillenmektedir. Bu katil yıllarca görünmedikten sonra yine ortaya çıktığında sadece öldürdüğü insanlar için değil tüm şehrin kabusu haline gelecektir. Seven, The Game ve Fight Club gibi filmlerle gerilim alanında sağlam bir yer edinen David Fincher, bu filmde de hikayeyi son derece başarılı bir biçimde beyaz perdeye aktarıyor.

    Southpaw (2015)

    Billy Hope kariyerinin zirvesine çıkmak için çabalayan başarılı bir boksördür. Kusursuza yakın bir hayat sürerken karısının trajik ölümüyle sarsılan Billy, kendini alkol ve uyuşturucu batağında bulur. Düştüğü deliğin en dip noktasıyla ise kızının velayetinin elinden alınması ve evini kaybetme ihtimalinin ortaya çıkmasıyla tanışır. Billy bu noktada eski bir boksör olan Tick ile buluşup ondan kendini eğitmesini ister. Tick genç adamı yalnızca boks alanında değil ruhsal anlamda da geliştirmeye çalışır. Billy üst seviyede profesyonel bir boksör olup hayallerini gerçekleştirmeye çalışırken kızını geri kazanmak için de mücadele edecektir. Yönetmenliğini başarılı yönetmen Antoine Fuqua'nın üstlendiği filmin senaryosu Sons of Anarchy dizisinin yaratıcısı Kurt Sutter'a ait. Filmde Jake Gyllenhaal'e, Rachel McAdams, Naomie Harris, 50 Cent ve Forest Whitaker gibi yıldız isimler eşlik ediyor.

    Demolition (2015)

    Eşini trafik kazasında trajik bir şekilde kaybeden yatırım uzmanı Davis Mitchell, duygusal bir çöküntü yaşamaktadır. Davis, tüm hayatını sorguladığı bu dönemde giderek kontrolünü kaybetmektedir. Bir gün parasını kaptırdığı bankamatiği üreten şirkete bir şikayet mektubu yazar. Davis, bu mektup sayesinde şirketin müşteri temsilcisi Karen ile yakınlaşacak ve bu beklenmedik ilişki, hem Karen hem de Davis’in tekrar hayata sıkı sıkıya sarılmasını sağlayacaktır. Yönetmen koltuğunda Oscar Ödüllü “Dallas Buyers Club”, “Wild” ve “C.R.A.Z.Y.” filmlerine imza atan Jean-Marc Vallée'yi görüyoruz.

    Enemy (2014)

    Üniversitede tarih dersleri veren Adam, okul ve ev arasında gidip gelen monoton hayatına en azından bir kız arkadaş sığdırmayı başarmıştır. Bir gün bir arkadaşının tavsiyesi üzerine bir film izler ve o filmde kendisine çok benzeyen birisini görerek, bu oyuncunun peşine düşer. Adam artık, kendisine ikizi kadar benzeyen Anthony'nin de hayatının bir parçasıdır, tabii Anthony de onunkinin. Yönetmenliğini Denis Villeneuve'nin üstlendiği gerilim filminin senaryosunu ünlü yazar José Saramago'nun romanından uyarlayan isim ise Javier Gullón.

    Donnie Darko (2001)

    Jake Gyllenhaal'ın keşfedilmesinde önemli bir rol oynayan bu film, Donnie Darko'nun bir gece insan-tavşan karışımı olan bir yaratık tarafından odasından çıkarılıp bir sırra doğru sürüklenmesiyle başlar. Yaratık, genç çocuğa 28 gün, 6 saat, 42 dakika, ve 12 saniye sonra dünyanın sonunun geleceğini söyler. Donnie, bu büyük sırrın ağırlığı altında, tüm sosyal yaşantısını sonlandırarak bu gizemli tavşanın peşinden gidecektir.

    The Day After Tomorrow (2004)

    Roland Emmerich’ten etkileyici bir aksiyon ve gerilim filmi daha. İklim bilim uzmanı olan Jack Hall, Antarktika’da büyük bir buzulun koptuğunu keşfeder. Ancak henüz fark etmediği şey ise bu olayın, dünya popülasyonunu etkileyecek bir doğal afetin tetikleyicisi oluşudur. Son üç haftadır aralıksız yağmurlar yağmaktadır ve tüm dünyada bir dizi iklimle ilişkili felaketler meydana gelmeye başlamıştır. Herkes dünyanın yeni bir buzul çağına girmekte olduğunu fark eder.

    Source Code (2011)

    Hızlı trende uyanan ve burada nasıl bulunduğuna dair hiçbir fikri olmayan Yüzbaşı Colter Stevens, karşısında Christina adlı kendisinin tanımadığı birini bulur. Kadının hareketlerinden Colter'ı tanıdığı anlaşılır. Ne olup bittiğini anlamaya çalışan Colter, tuvalette kendine sığınacak yer ararken aynada kendi yerine başkasının yüzünü görmesiyle şok olur. Cüzdanında da bir sınıf öğretmeni olan Sean Fentress'ın kimliği bulunuyordur.

    Prisoners (2013)

    Maccachusetts eyaletinin Brockton bölgesinde, Şükran Günü'nü kutlamak için bir araya gelen Dovers ve Birches aileleri her şeyin yolunda gittiği bu yemek esnasında korkunç bir haberle altüst olurlar. Gecenin ilerleyen saatlerinde ailelerin iki küçük kızlarının kaybolması sonrasında panik dolu anlar yaşanır. Saatler ilerler, ancak kızlar halen daha ortada yoktur ve durum kaçırılmış oldukları gerçeğini kuvvetlendirir. Polise başvursalar da hızlı ve nitelikli bir sonuç alamazlar. Keller Dover ise bir hayli panik içerisindedir ve polisin çabalarını yetersiz bulup adaleti kendi elleriyle aramaya karar verir.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.