Dolu Kadehi Ters Tut'un Gaziantep Konseri İptal Edildi

Dolu Kadehi Ters Tut'un Gaziantep Konseri İptal Edildi
  • 1
    0
    0
    0
  • 7 Mayıs Salı günü Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilmesi planlanan Dolu Kadehi Ters Tut grubunun konseri üniversitenin aldığı karar sonucu iptal edildi.
    Gaziantep Aile Platformu'nun baskıları sonucunda DKTT'nin LGBTİ+ destekçisi olmasını hedef gösterdiği için konser iptal edildiği biliniyor.
    Konserin iptaline ilişkin üniversite yönetiminden herhangi bir açıklama ise yapılmadı.
    Dolu Kadehi Ters Tut, konser iptaline ilişkin yaptığı açıklamada "Kültür Merkezi'ne yapılan baskılar sonucu resmi herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin sahne almamız engellenmiştir" ifadelerini kullanıldı.


    Bunun üzerine Şehitkâmil Belediyesi tarafından gruba Şehit Kamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi tahsis edildi. Ancak bu kez de Kültür Merkezi'nde yapılması planlanan konserin baskılar nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

    Konserin iptal edilmesinin ardından gerici Gaziantep Platformu tarafından yapılan açıklamada ise: “Bu etkinlik Gaziantep Aile Platformu girişimleri ile iptal edildi. Üniversite yönetimine ve inisiyatif alan sivil toplum kurumlarına teşekkür ediyoruz. Milli ve manevi değerlerimize aykırı, özellikle gençlerimize zarar verecek içeriklere sahip bu ve benzeri sözde etkinliklere izin verilmemeli.”
    Diğer yandan ise, 

    Yeniden Refah Partisi Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı ve Gaziantep 28. Dönem Milletvekili Adayı Faruk Soner Ataş, sosyal medya hesabından konser iptaline ilişkin yaptığı açıklamada Vali Kemal Çeber'e teşekkür etti:

    “LGBT propagandası yapan dolu kadehi ters tut grubunun önce GAÜN Mavera’da programı iptal edildikten sonra Şehitkamil Kültür Merkezine alınıp daha sonra Valilik kararıyla program iptal edilmiştir. Bu kararı veren başta Gaziantep Valimiz Kemal Çeber, beyefendi ve heyetine teşekkür eder gazi şehrimizde böyle bir olaya bizlerde müsaade etmeyeceğiz.”

    Kaynak: cumhuriyet


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.