Deneysel Rock Sevenlerin Keşfetmesi Gereken Grup: Electric Litany

Deneysel Rock Sevenlerin Keşfetmesi Gereken Grup: Electric Litany
  • 3
    0
    0
    0
  • Electric Litany 2007 yılında kurulan post-rock, experimental, elektronica tarzı ve akıldan çıkmayan sinematik melodileriyle bilinen Londra merkezli bir grup.

    Müzik sahnesine 2010 yılında ilk albümleri "How to Be a Child and Win the War" ile giriş yapan grubun bu albümü ücra bir kilisede ruhani bir emekle kaydetti. Büyük beğeni toplayan albümden kısa bir süre sonra Interpol'ün de destek verdiği bir Avrupa turnesine çıktılar.  Heyecan verici performansları festival izleyicileri üzerinde silinmez bir etki bıraktı ve Electric Litany'nin kaçırılmayacak bir canlı performans olduğunu kanıtladı.

    Pink Floyd, The Beatles gibi ismlerin ses mühendisliğini yapmış olan efsane isim Alan Parsons gruptan öylesine etkilendi ki “Enduring Days You Will Overcome” isimli albümlerinde co-producer olarak yer aldı. Parsons grupta farklı bir şeyin olduğunu vurgulayarak kednilerini geleceğin Radiohead'i olarak tanımlamakta.

    ">

    Electric Litany, 2020 yılında Demeter International Film Festival’inde  “Refugee” ve “Sealight” şarkıları ile en iyi müzik videosu ödülünü aldı.

    ">

    Müzikte çeşitliliğin tanımını yeniden yapan grup şarkılarında Daft Punk'tan alışık olduğumuz robotik ses (Vocodex), trompet ve doğuya ait çeşitli enstrümanlarla dikkat çekmeyi başardı.

    En güzel Electric Litany şarkıları için oluşturduğum playlist'e aşağıdan ulaşabilirsiniz;


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.