Quentin Tarantino'nun Mutlaka İzlenmesi Gereken 5 Filmi

Quentin Tarantino'nun Mutlaka İzlenmesi Gereken 5 Filmi
  • 4
    0
    0
    0
  • Amerikan bağımsız sinemasının sembol isimlerinden biri olan Quentin Tarantino 27 Mart 1963 tarihinde doğdu. Kendine özgü tarzı, çarpıcı diyalogları, filmlerindeki stilize şiddet ve çılgın karakterleriyle tanınan Quentin Tarantino, sinema dünyasının en özel yönetmenlerinden biridir. Bu yazımızda usta yönetmenin mutlaka izlenmesi gereken 5 filmini sizler için derledik.

    5. Django Unchained (IMDb: 8.5)

    Quentin Tarantino'nun Unchained Django'su, İç Savaş'tan üç yıl önce, serbest bırakılan Django adlı bir kölenin, Alman ödül avcısı Dr. King Schultz ile ortaklık kurup zalim Calvin Candie'nin kölesi olan karısı Broomhilda'yı kurtarmak için çıktığı yolculuğu konu alıyor. Christoph Waltz, Foxx'la birlikte rol alıyor; Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson ve Kerry Washington, Tarantino'nun revizyonist Spaghetti Western'i diyebileceğim yapımın kadrosunu tamamlıyor.

    4. Kill Bill (IMDb 8.2)

    Quentin Tarantino'nun başta tek film olarak düşündüğü fakat çok uzun olduğu gerekçesiyle kendisinden kısaltılması istenen Kill Bill, Tarantino'nun filmde hiçbir yeri kesmeye tabiri caizse kıyamaması ve dolayısıyla ikiye bölmesi ile sonuçlanmıştır. Filmin ana konusu intikam almaya çalışan bir gelinin hikayesidir. Aslında listeye sadece ikinci filmi dahil etmek istemiştim. Çünkü; Kill Bill de aynı Godfather serisi gibi ikincisi, ilkinden daha başarılı bulduğum nadir filmlerdendir. 

    3. Inglourious Basterds (IMDb 8.4)

    Inglourious Basterds, II. Dünya Savaşı sırasında, mümkün olduğu kadar çok Nazi öldürmek için Nazi işgali altındaki Fransa'ya sızan bir grup Yahudi amerikan askerini konu alıyor. Bu yolculuk sırasında Shoshanna (Mélanie Laurent) adlı genç bir kadın, Adolf Hitler'in yakın çevresinin özel bir Nazi propagandası gösterimi için sinemasına geleceğini öğrenince o da gizli bir ölüm görevine hazırlanır. Ancak doğal olarak akla gelebilecek her türlü ihtimal onların aleyhinedir.

    2. Reservoir Dogs IMDb (IMDb 8.3)

    Quentin Tarantino'nun ilk uzun metrajlı filmi Reservoir Dogs, başrollerinde Harvey Keitel, Michael Madsen, Tim Roth, Steve Buscemi, Lawrence Tierney, Chris Penn ve Edward Bunker'ın yer aldığı bir topluluk filmi. 1992 yapımı film, mükemmel olduğu iddia edilen soygun ters gidince içlerinden birinin gizli polis olduğundan şüphelenmeye başlayan bir grup suçlunun etrafında dönüyor.

    1. Pulp Fiction (IMDb 8.9)

    Pulp Fiction'da dört benzersiz hikaye konu olarak işleniyor ve bu hikayeler birbiriyle bağlantılı. Bir lokantayı soyan bir çift, tehlikeli olduğu bilinen bir patron, adı geçen patron ve karısının etrafında dolaşan iki tetikçi ve ruhunu satmanın eşiğindeki bir boksör. Hikayeleri birbirine bağlandıkça, suç hayatları açığa çıkıyor ve ölüm ya da kefaret yoluyla yargıya sunuluyor.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.