Wednesday Addams'ın İlk Sezondaki 13 Kostümü

Wednesday Addams'ın İlk Sezondaki 13 Kostümü
  • 2
    0
    0
    0
  • Netflix'in Wednesday kadrosu, Enid'in kabarık pembe paltosundan Rave’N’ın kana bulanmış elbiselerine kadar harika kıyafetlerle övünürken, özellikle Wednesday onun kişiliğini ve karakterini vurgulayan bi’ takım benzersiz kıyafete sahip. Wednesday, Jenna Ortega'nın kötü şöhretli Wednesday Addams'ı olarak oynadığı bir drama ve gizem dizisi. Dizi, Nevermore Academy'ye katılmaya başladığı ve çözülmesi gereken çeşitli sırlarla karşılaştığı olaylarla ilerliyor.
     
    Netflix'te Wednesday yayınlanmasından çok önce, Addams Ailesi'nin sevilen kızı, beyaz yakalı ve uzun, koyu renk örgülü ikonik siyah elbisesiyle biliniyordu. Bu nedenle, Wednesday'i yaratırken, karakter için gençliğini, önceliklerini ve kişiliğini yansıtan bir stil duygusu yaratmak kaçınılmazdı. Colleen Atwood gerçekten mükemmel bir iş çıkarmış bunu da eklemeden devam edemem o zaman geçelim kostümlere.
     

    13. Morg görünümü


     Wednesday 4. bölümünde, tamamen siyah, casus benzeri bir kıyafet giyerek canavarın en yeni kurbanını araştırmak üzere adli tıp görevlisinin ofisine gizlice giriyor. Klasik Wednesday stilindeki bu katmanlı görünüm, rahatlık ve kullanışlılık için yapılmış. Wednesday, ikonik örgülerinin yanı sıra siyah balıkçı yaka, siyah hırka kazak, siyah pantolon ve kabarık siyah yelek giyiyor. Bu kıyafet onu yalnızca dışarıdaki sonbahar soğuğundan korumakla kalmıyor, aynı zamanda o ve Thing ipucu ararken ve adli tıp görevlisinden saklanırken özgürce hareket etmesine de olanak tanıyor. 
     

    12. Dar çizgili süveter ve yelek


     Wednesday 6. bölümde yalnızca bir kez görünen benzersiz görünümlerinden biri daha, dar çizgili süveter ve yeleği. Wednesday, Xavier'i stüdyosunda ziyaret ederken ince beyaz çizgili siyah bir süveter ve üzerine klasik kabarık siyah yeleğinin yanı sıra siyah pantolon ve bot giyiyor. Bir kez daha, bu kıyafet, soğuk soruşturma gecelerinde onu sıcak tuttuğu ve kısıtlama olmaksızın hareket etmesine izin verdiği için Colleen biraz bundan faydalanmış diyebiliriz.
     

    11. Damalı kazak
     

    Wednesday gençliğini mükemmel yansıtan bir kıyafet seçimi, 5., 6. ve 7. bölümlerde giydiği iki damalı kazak. İlk kazak, serbest bırakma girişimi sırasında sert, yüksek yakalı bir gömlekle giydiği bol, kareli bir süveter. Fester Amca ile Nightshade Kitaplığı'nı ararken ikinci süveter hala kareli ama kısa kollu ve siyah boğazlı kazakla daha kalın. Her iki süveter de desenleri ve yelek formu nedeniyle daha çok Z Kuşağı tarzını vurguluyor ancak Wednesday’in karanlık tarzına sadık kalıyor.
     

    10. Enid’in ördüğü “Snood”
     

    6. bölümde Wednesday, Enid ve Tyler, davayı çözmeye yardımcı olacak kanıtlar bulmayı umarak terk edilmiş Gates evine girerler ve onlar ipuçlarını ararken Wednesday, klasik Addams görünümüne ekstra bir sürpriz katar. Bu sahnede Wednesday, çok sevdiği kabarık siyah yeleği ve Enid tarafından örülmüş siyah beyaz bir snood ile tipik bir siyah beyaz süveter giyiyor. Kızlar snoodları başlarına dolayarak planlarına biraz eğlence katıyorlar, ayrıca Wednesday’in de başına takması onun Enid ile güçlenen bağını gösteriyor.
     

    9. Yakası dantelli siyah elbise
     

    Wednesday sezonunun sonunda, unvanlı karakter, ikonik Wednesday Addams görünümünün güzel bir varyasyonunu giyiyor. Karakterin sade siyah elbisesi ve beyaz yakasıyla tanındığı yerde, Wednesday beyaz dantel yakalı siyah bir elbise ve siyah tayt giyiyor. Dantelin eklenmesi, tanıdık ve çok sevilen bir kostüme modern ve farklı bir görünüm kazandırıyor. Artı, kıyafet, bölümün karanlık olaylarından sonra çok işe yarayan, mutlu sonun temiz, tatlı görünümüne sahip. Genel olarak, güzel ve ilham verici bir kıyafet.
     

    8. İlk bölüm çiçek desenli elbise

    Wednesday'nın ikonik karakterine bir saygı duruşu olarak kullandığı bir diğer kıyafet, serinin ilk kıyafeti. Wednesday, yüzme havuzuna piranalar atarak lisesindeki zorbaları korkuturken, ince beyaz çiçek desenli ve beyaz yakalı sade siyah bir elbise giyiyor. Bu elbise, karakter olarak Wednesday Addams'ın tanıdık görsellerini çağrıştırmakla kalmıyor, aynı zamanda Christina Ricci'nin Addams Ailesi’ndeki Wednesday karakterinin giydiği bir elbiseyi de anımsatıyor. Bu kıyafet, serinin geri kalanının ambiyansını mükemmel bir şekilde belirliyor.
     

    7. Çizgiler ve büyük bir hoodie

     
    Wednesday en yaygın giyim modellerinden biri siyah beyaz çizgili desenler ve bunları sezon boyunca farklı formlarda sık sık giyiyor. Özellikle biri önü düğmeli düz çizgili bir gömleği ve yakası fiyonklu çizgili bir süveteri var. Wednesday, bu gömleklerin yanı sıra genellikle büyük boy bir kapüşonlu veya platform spor ayakkabılarla görülüyor. Bu ona kendi havasını bozmadan, rahat bir görünüm katıyor. Wednesday ilk bölümde karnavalda, çatıda çello çalarken ve araştırmasını yaparken bunları giyiyor. Bu gömlekler, Netflix'in Wednesday dizisi için ikonik hale geldi.
     

    6. Wednesday’in seyahat ceketi

    Wednesday’de kıyafetler aşırı şık veya feminen olmaktan uzaklaşırken, Wednesday ilk bölümdeki bu palto, karakterin gardırobundan çok sevimli bir parça. Morticia ve Gomez Wednesday'i Nevermore'a getirirken, dizinin açılış sahnelerinde giydiği elbiseye benzer, üzerinde küçük çiçekler bulunan siyah ipek bir ceket giyiyor. Ceketin detayları çok güzel ayrıca, Addams Ailesi'nde stilin ne kadar öncelikli olduğunu gösteriyor. Sezon boyunca yalnızca bir kez göründü, ancak umarım Wednesday 2. sezonda geri dönüş yapılır. Colleen duy beni
     

    5. Siyah Eskrim kıyafeti

    Wednesday en iyi kıyafetlerinden bazıları sıra dışı olanlar, ilk bölümde giydiği tamamen siyah eskrim üniforması bu gruba dahil. Annesinin izinden giden Wednesday, Nevermore'daki ilk gününde siren Bianca ile karşılaşarak eskrim becerilerini sergiliyor. Diğer öğrenciler tipik beyaz eskrim üniforması giyerken, Wednesday kendine sadık kalıyor ve siyah giyiyor. Bu görünümde, akranlarından tamamen farklı ve önsezili görünüyor, bu kesinlikle karakter için bir imza.
     

    4. Nevermore Üniforması

    Muhtemelen en çok giydiği kıyafeti, Wednesday Nevermore üniforması benzersizliğiyle öne çıkıyor. Nevermore dışlanmışları mavi ve mor giyerken, Wednesday kasvetli siyah ve gri bir üniforma giyiyor. Wednesday, ona herkesinkinden farklı bir kıyafet vererek, ana karakterin uyum sağlamayı reddettiğini ve işleri yalnızca kendi yöntemiyle yapacağını daha ilk bölümden kanıtlıyor. Kasvetli renklere rağmen, Wednesday Nevermore üniforması, onun en iyi görünümlerinden biri ve farklı şekillerde görünüyor, tamamen düğmeli ve düzenli, bir süveter yeleği ve gömlek kollarına kadar sıyrılmış veya uzun, koyu renkli bir paltoyla aksesuarlanmış. Üniforma, Wednesday’i diğer Addams Ailesi içeriklerinden ayıran unutulmaz bir kostüm.
     

    3. Tyler’la Date Görünümü

    Wednesday 7. bölüm, baş karakteri Tyler'la olan randevusundan Thing'in ölüme yakın olmasına kadar çeşitli duygusal iniş ve çıkışlardan geçiyor, ancak tüm bunlara rağmen Wednesday’in kıyafeti mükemmel. Şık, siyah spor benzeri bir ceketle siyah beyaz damalı bir gömlek giyiyor. Bu görünümde, Wednesday özellikle sıradan normal bir genç gibi görünüyor, bu da onun romantizm ve trajedi yaşadığı bu tür sahnelerde işe yarıyor. Bu kıyafeti giyen Wednesday, esprili, zeki benliği değil, güvenebileceğini düşündüğü kişiler tarafından hâlâ manipüle edilebilecek ve ihanete uğrayabilecek genç bir kız. Bu sayede modaya uygun ve sembolik.
     

    2. Turnuva kıyafeti

    Tamamen iş ve çok az oyun olmasına rağmen, Wednesday Addams en azından zaman zaman eğlenceli görünebiliyor ve Poe Turnuvası kostümü bunu gözler önüne seriyor. Wednesday, Poe Turnuvasında Enid ile birlikte yarışırken, bir casusunkine benzer, kedi kulakları ve çizilmiş bıyıkları olan siyah bir kostüm giyiyor. Etkisi, aynı zamanda şık olurken hareket için mükemmel olan sevimli ama ölümcül bir görünümdür. Bu kesinlikle Wednesday en iyi görünümlerinden biri çünkü onun için çok sıra dışı ama yine de onun karanlık kişisel tarzıyla aynı hizada.
     

    1. Rave’N Elbisesi

    Wednesday’de en büyük moda şoku ve genel olarak en iyi kıyafet seçimi, eski ve siyah Rave'N elbisesi. Wednesday sadece Nevermore'u değil, aynı zamanda saçları "milkmaid" örgüsü şeklinde düzenlenmiş gotik elbisesiyle göründüğü için izleyicileri de sersemletiyor. Kıyafet güzel ama aynı zamanda benzersiz ve tüm dansın gerçekte olduğu gibi Wednesday rahatlık bölgesinin bir adım dışında. Elbise, Wednesday dans hareketleriyle birlikte Rave'N'ı serinin en ikonik anlarından biri haline getiriyor ve Wednesday geleceğinde daha fazla moda riskine kapı aralıyor. Bu nedenle, bugüne kadarki en iyi Wednesday kıyafeti. Teşekkürler Collen Atwood
     
    Netflix'in Wednesday’i, hikayelerden nostaljiye kadar pek çok şeye sahip olsa da, dizi, kostümü ve görselleri ile kesinlikle bir tık yukarıda ve öteye gidiyor. Küçük bir şey gibi görünse de Wednesday kıyafetleri karakter olarak onun kim olduğunu ifade ediyor ve kişiliğini sağlamlaştırmaya yardımcı oluyor. Kareli kazaklardan aptalca burun kıvırmalara kadar Wednesday modası, gösteriyi pekiştirmek için pek çok önemli iş yapıyor. Tüm bu kıyafetleri göz önünde bulundurarak izleyiciler, Wednesday gelecek sezon mağazada hangi görünümün olacağını tahmin etmelidir.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.