Can Ozan Kimdir?

İstanbul Kültür Üniversitesinde Reklamcılık bölümünü bitirip Bahçeşehir Üniversitesinde Ses Teknolojileri üzerine yüksek lisans yapan Can Ozan Özçelik, 7 Ekim 1990 yılında İstanbul'da doğdu. Şarkıcı aslen Rizelidir.

Can Ozan müzikten yakından ilgili olmasıyla  birlikte gitar çalarak müzik hayatına girmiştir ve zamanla bunu geliştirmiştir. Şu an çeşitli müzik aletleri çalmaktadır. Can Ozan'ı sanat yönünde etkileyen bir unsur da ablası Ceylan Özgün Özçelik'tir. Ceylan Özgün Özçelik de ünlü senarist ve yönetmendir.

Can Ozan müzik hayatının yalnızca yeteneği üzerine kurulmadığını, çok sıkı çalıştığını ve enstrüman çaldığını da belirtiyor. Ayrıca CKalbimden an Ozan gerek sadece kendi gerekse diğer ünlüler ile yaptığı düetlerinde birçok şarkısıyla güzel bir çıkış yapmıştır. 

Birbirinden başarılı isimlerle şarkı söyleyen Ozan;  Deniz Tekin, Nova Norda, Sedef Sebüktekin, Birkan Nasuhoğlu, Damla Eker, Dolu Kadehi Ters Tut, Ezgi Türkeli, Dilan Balkay, Sufle, Ufuk Kevser, Melis Yelman ve Beyza Doğuç gibi birçok isim ile birlikte anılmıştır.

Can Ozan "Sar Bu Şehri" şarkısı ile Türkiye'ye adını duyurmayı başarmıştır. Bu şarkının Can Ozan'da yerinin ayrı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bir röportajında Ozan bu şarkının hikayesini anlatmıştır:

‘’Sar Bu Şehri’nin hikayesini anlatayım. 2017’de bir şeyler yaşadığım biri vardı. Bir süreliğine birlikteydik, eski sevgilisi sürekli aklına geldiği için yürütemedik ve yollarımızı ayırdık. Bir süre sonra o başka bir müzisyenle beraber olmaya başladı. Ama bir süre sonra onlar da yürütemedi. Kendini kullanılmış hissettiği için büyük bir depresyona girerek iç dünyasına kapandı. Bu süreç içerisinde ara ara görüştük. 

Onun depresyona girmesiyle aynı dönemde ben de nedenini tam anlamadığım derin bir ruh haline düştüm. Hatta en dip noktasındayken saçlarım döküldü. Bu dönem boyunca yavaş yavaş, kelime kelime oluşan bir şarkıydı Sar Bu Şehri.’’

Şimdi ise Can Ozan'ın sevdiğim ve önerdiğim şarkılardan birkaçını sizlerle paylaşacağım. En başta Sar Bu Şehri geliyor tabii ki:) 

-Aşkın Bu Sarhoşluğu

-Küfür mü İltifat mı

-Toprak Yağmura

-Gündelik Düşler Fırtınası

-Kollarıma Dön Bebeğim

-Uykuya Dalmadan

-Baktın Olmuyo

-Belki

-Üzdünüz Beni

-Mutlu Olmak Zordur Derler

-Kalbimden Tenime

-Öyle Kolay Aşık Olmam

Ve son olarak Ozan'ın son çıkardığı Yalnızlık Yeni Baştan şarkısının da çok güzel olduğunu düşünüyorum. Umarım Can Ozan'ın daha nice eserlerini dinleriz,  buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Sizde Can Ozan'ın beğendiğiniz şarkılarını yorumlara yazabilirsiniz:)