Kedi Gibi Düşünmek ve Davranmak

Kedi Gibi Düşünmek ve Davranmak
  • 8
    0
    0
    0
  • 1. Kendinizi ve refahınızı düşünün. Kendine dikkat et. Hiç kimse size yardım etmeyecek veya bunu sizin için sizden daha iyi yapamayacak.

    Kedigiller hayatlarının çoğunu kendi refahlarını garanti altına almaya adarlar. Ayrıca bunu yapabilmek için bazen biraz bencil olmayı bilmeli ve sadece kendini düşünmelisin. Bu, kibirli, narsist veya benmerkezci olmak anlamına gelmez, ancak kendi mutluluğunuzu ara sıra başkalarının mutluluğunun üzerine koymanıza izin vermek anlamına gelir. Kendi geçimini nasıl sağlayacağına dair en ufak bir fikrin yoksa, başka insanlara da bakamazsın.

    2. Meraklı olun! Her şey hakkında!

    Kedigiller, kendi gerçekliklerini sürekli olarak yeniden keşfetmelerini sağlayan dizginlenemez bir meraka sahiptir. Tutarlı bir şekilde, bu anlaşılmaz meraktan güç alan küçük bir fenomenal parça olan başka bir ifşa var. Her gün biraz daha fazla şey öğrenerek ve daha sık şaşkına dönerek hepimiz bundan kazanç sağlayabiliriz. Tutarlı bir şekilde yeni yararlı bilgiler edinme: Her gün için bir anlık ilgi, her yıl 365 yeni bilgi biti anlamına gelir ve bana güvenin, yalnızca çubuk testlerimizde iyi performans gösterme kapasitemiz üzerinde değil, mutluluğumuz üzerinde de önemli bir etkisi vardır (bu hepsinden önemlisidir).

    3. Bir kedi gibi “hayır” demeyi öğrenin.

    Kediler kendilerine ne yapacaklarının söylenmesinden nefret ederler. Emirlere uymak? onlar için değil! “Hayır” demeyi öğrenmek, ailenizin, arkadaşlarınızın ve meslektaşlarınızın saygısını kazanmanın yanı sıra, zamanınızı, eylem kapasitenizi ve hayatınızı nasıl koruyacağınızı bilmek anlamına gelir.

    4. Samimi, sağduyulu, sade ve doğru davranarak etrafınızdaki boşluğu varlığınız ve karizmanızla doldurun.

    Bir kedinin sağduyusu ve karakteri, oturma odasına her girdiklerinde bizi kendi bölgelerine bir göz atmaya mecbur eder. Klas, çok klas. Kim böyle bir çekiciliğe sahip olmaya özenmek ki? Kediniz bu kadar olumlu titreşimler yaymak ve bu kadar saygının odak noktası olmak için ne yapıyor? Hiç bir şey. SİZİN KEDİNİZ SADECE. Dahası, kedinin en büyük egzersizi şudur: Biraz daha hayvansılık ve çekicilik elde etmek istiyorsa, temelde olduğu gibi olmak!

    5. Küçük yaldızlı sarayınızın konforunu ve estetiğini geliştirin, kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.

    Kediler, boyutları ne olursa olsun evlerine saygı duyarlar. Evleri onların alanıdır ve buranın yegâne efendileri onlar. Her halükarda, burada bizi ilgilendiren, bir kedinin evine, kendi bölgesine gösterdiği hayranlık, saygı ve güvendir. Kendinizi nasıl rahat hissediyorsunuz? Duvarlar ve mobilyalar nasıl? Akşam yemeği için arkadaşların olmasını takdir ediyor musun? Evinizi sergilemekten memnun olduğunuzu söylemek güvenli mi? Koşulların tamamını kendi iyiliğiniz için yaptınız mı?

    6. Her şeyde eğlenceyi görün.

    Oyun, kedinizin temel uğraşlarından biridir ve kovalamak, ne kadar soğukkanlı görünse de, bunun bir parçasıdır. Bununla birlikte, biz insanların kıkırdamak ve iyi vakit geçirmek için yığınla yöntem yaratmamıza benzer şekilde, bu, kedinizin kendi kendine eğlenme yöntemidir.


    Kıkırdama uzmanlığı (veya dahası, her şeye nasıl gülüneceğini), kendinizi nasıl ciddiye almayacağınızı anlayın. Zihinsel otoportreler yanlış temsiller geliştirdi… her şeyi - bizi tonla eğlenmekten ve kıkırdamaktan alıkoyan insani nitelikleri - gözden kaçırmalıyız.

    7. Arkadaşlıklarınızı koruyun.

    Kediniz sizi kendi gerçekliğine kabul ettiğinde, sizin sadık, yılmaz arkadaşınız olacaktır. Böylece kediniz her gün sizinle ilgilenecektir. Nasıl olduğunuzu görmek için şefkatle miyavlayarak size doğru yastıklanacak, sızlanmanıza uyum sağlayacak ve sizi nasıl teselli edip destekleyeceğini anlayacaktır. Kediniz her saniye yanınızda olacak.

    Kedilerimizin durumunu takip etmeli ve bize gösterdikleri bağlılığı, inceliği ve akrabalığı almalı ve bunu neredeyse aynen arkadaşlarımıza uygulamalıyız. Sevilmek için, kendinizi kabul ederek ve severek başlamalısınız.

    8. Sevilmek için kendinizi kabul etmek ve sevmekle başlamalısınız.

    Kediler, farklı yaratıklara - bazen de insanlara karşı kibirli zihniyetlerinin gösterdiği gibi, olduklarından memnunlar. Kendinizi nasıl kabul edeceğinizi anlamak, kendisinin de değeri ne olursa olsun olağanüstü olduğuna inanan kedinizin mizacını kabul ettiğinizde karmaşık olmamalıdır. Basitçe şunu deneyin: Günün başlangıcına doğru aynanın karşısına geçin ve "Seni sevdiğimi biliyor musun?" diyin. Basit gibi görünüyor, ancak deneyin. Gülümsemekten başka gerçek bir seçeneğiniz olmayacak.

    **

    Her şey "Kedi Gibi Düşünmek ve Davranmak'ın" Fransız yazarı olan Stéphane Garnier, kendi kedisi Ziggy'yi yıllarca gözlemledikten sonra, Ziggy gibi yaşayabilseydi çok daha mutlu olacağına karar vermesiyle başlıyor. Daha sonra yakında yaptığı bir çalışmayla, yalnızca kedilerin o "je ne sais quoi'ye" sahip olduğuna dair şüphesini doğruluyor e Ziggy'nin doğuştan gelen bilgeliğini dünyayla paylaşmak için bir yola çıkıyor.

    Bütün kedi severlerin bu düşündürücü ve bazen esprili, sevimli küçük kitaba göz atmasını tavsiye ederim. Şimdiden iyi okumalar...


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.