Birbirinden Farklı Rollerde Kendini Kanıtlayan Bir Oyuncu: Miles Teller

Birbirinden Farklı Rollerde Kendini Kanıtlayan Bir Oyuncu: Miles Teller
  • 1
    0
    0
    0
  • Top Gun: Maverick filmiyle adını daha büyük kitlelere duyuran Miles Teller, oynadığı tüm rollerde oyunculuğunu ustalıkla sergiliyor. Romantik komedide, aksiyonda, dramda, biyografide, macerada veya bir müzik klibinde yer alarak aynı zamanda çeşitliliğini de kanıtlıyor. Kimi zaman hırslı bir bateri öğrencisi, çapkın bir bekar, bir distopyadaki düşman hatta Mr. Fantastic bile olarak karşımıza çıkan 20 Şubat 1987 doğumlu Miles Teller; kariyerine kısa filmlerle başlayarak günümüze birbirinden güzel rolleriyle ulaştı. Başarılı oyuncunun kendini kanıtladığı birbirinden farklı rollerinden bir kısmına gelin birlikte bakalım. 

     

    The Spectacular Now (2013)

    Shailene Woodley ile birlikte başrolünü paylaştığı bu gençlik filminde Miles Teller, partiden partiye gezen popüler bir lise öğrencisi Sutter'ı canlandırmıştı. Doğal oyunculuğunun övüldüğü film, Teller'ın Sundance Film Festivali'nden ödül almasına da olanak sağladı. 

    The Spectacular Now'da parti düşkünü Sutter'ın hayata bakış açışı masum bir kız olan Aimee ile tanışmasıyla birlikte değişmeye başlıyor ve bu olgunlaşma süreci hem romantik hem de duygusal sahneleriyle gerçekçi bir şekilde işleniyor. 

    Whiplash (2014)

    Yalnızca 19 günde çekilen ve başarıdan başarıya koşan Oscar ödüllü filmde Miles Teller, genç bir caz bateristi Andrew Neiman'ı ustalıkla canlandırdı. 15 yaşından beri bateri çalan Teller, rolüne haftada 3 kez ders alarak hazırlandı. Filmde bateri çaldığı sahnelerin %40'ında gerçekten kendisi çalıyordu ve tıpkı bazı sahnelerde gördüğümüz gibi elleri gerçekten su toplamış hatta kanı davullara bulaşmıştı. 

    Miles Teller ve J.K. Simmons'ın karşılıklı olağanüstü bir performans sergiledikleri Damien Chazelle imzalı filmde, Andrew Neiman'ın korkunç öğretim tekniklerine sahip Terence Fletcher'ın eğitmenlik yaptığı müzik konservatuarına kaydolmasıyla birlikte hayatı sonsuza dek değişecektir. Dünyanın en büyük caz bateristi olmak isteyen Neiman, hırsına yenik düşerek en iyisi olmak için Fletcher'ın tüm korkunç yöntemlerine katlanmak zorunda kalır ve bu da hem fiziksel hem de mental yıpranmışlığı beraberinde getirir.   

    Divergent Serisi (2014-2016)

    Distopik roman serisinden beyaz perdeye uyarlanan Divergent, beş gruba ayrılan bir toplumda hayatlarının geri kalanında birlikte yaşayacakları grubu seçmek zorunda olan gençler arasından Tris'e odaklanıyor. Shailene Woodley Tris rolüyle, Miles Teller'la birlikte yine aynı filmde bu sefer düşman olarak buluşuyorlar. Miles Teller'ın canlandırdığı Peter Hayes karakteri bu distopik evrenin ilk filminde acımasız bir düşmanken, Insurgent ve Allegiant filmlerinde bazı sert özelliklerini geride bırakarak güzel bir karakter gelişimi gösteriyor. 

    Bleed for This (2016) 

    Bu biyografi filminde Miles Teller dünya şampiyonu boksör Vinny Pazienza'ya hayat veriyor. Gerçek hikayeye dayalı olan filmde ölümcül bir araba kazasından sonra yürüyemeyeceği söylenen boksörün tüm zorluklara rağmen inanılmaz geri dönüşü Teller'ın güçlü performansı aracılığı ile anlatılıyor.  

    The Offer (2022)

    The Godfather'ın yapım sürecinin anlatıldığı Paramount+ dizisinde Miles Teller, ünlü yapımcı Albert S. Ruddy'i canlandırıyor. Teller'ın dizideki performansı örnek alınacak ve mükemmel olarak tasvir ediliyor. 

    Top Gun: Maverick (2022)

    Tom Cruise'un en yüksek hasılat yapan filmi Top Gun: Maverick, gişede büyük başarılar elde etmesi ve seyircilerin övgüleriyle hala daha konuşulmaya devam ediyor. Miles Teller canlandırmış olduğu Maverick'in arkadaşı pilot Goose Bradshaw'ın oğlu Rooster Bradshaw karakteriyle ise herkesi kendine hayran bırakıyor. Film başlamadan önce üç ay boyunca uçuş eğitimi alan Teller, filmde hiç yeşil ekranın kullanılmadığını da dile getiriyor. 

    Teller'ın film için çalmayı öğrendiği çok sevilen "Great Balls of Fire" performasını buradan izleyebilirsiniz:  

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.