Denizlerin Kızı (True Spirit) Film

Denizlerin Kızı (True Spirit) Film
  • 4
    0
    0
    0
  • Geçen gün Netflix'te karşıma çıktı ve ilgimi çekmişti. Hemen izlemek için bir fırsat verdim ve bayıldımmm.9 Ocak 2023 tarihinde Netflix'te yayınlanmaya başlamış. Şimdi gelelim film hakkındaki düşüncelerime ve filmle ilgili bazı bilgiler vermeye.
     
    Hayatımda ilk kez bana ilham kaynağı olan film işte karşınızda "True Spirit" (Denizlerin Kızı).
    Film gerçek bir hayat hikayesinden alınmış. 16 yaşındaki Jessica Watson'nın tek başına teknesi ile 7 ay boyunca süren devrialem gezisini konu alıyor. Küçüklüğünü ailesi ile birlikte karavanda ve teknede geçiren Jessica yelkenciliğe çok küçük yaşlarda ilgi duymaya başlıyor. Ailesi ve hayat şartları konusunda ilk başlarda biraz zorluk çeksede hiçbir zorluk karşısında pes etmeden hayali için yola çıkıyor. 16 yaşında teknesi ile devrialem yapmak isteyen Jessica medya tarafından olumsuz tepkilere maruz kalıyor. Bunun bir nedeni de ilk denemesinin başarısız olması ve herkesin 16 yaşındaki bir kızın tek başıma devrialem yapmasının imkansız olduğunu düşünmesi.Aynı zamanda disleksi gibi bir özel durumu olan birisi olarak da zorlu günler onu bekliyordu bu süreçte. Jessica tüm bunlara göz yumarak ailesi ve çok sevdiği bir büyüğü Ben'in desteği ile büyük okyanuslara açılıyor. Jessica'nın bu macerasına herkesin tanıklık etmesini isteyen ablası Emily onun için bir blog açıyor. Jess her gün videolar çekerek sevenleri ve onu destekleyenler için bloğuna videolar yüklemeye başlıyor. Her geçen gün destekçileri artarken kendi içinde büyük zorluklar atlatıyor. Çok tehlikeli sulardan geçerken ölme riskini göze alarak geçiyor ve başarılı oluyor. Gerçekten çok büyük bir başarı. 16 yaşında tek başına yırtıcı okyanusları geçip rekor kırmak herkesin başarabileceği bir durum değil. İnsanın çok ama çok cesur ve metanetli olması gerekir. Jess de bunlara sahip olan bir kız olarak her şeyin üstesinden gelerek yeni bir dünya rekoru kırıyor. Birçok çocuğa, gence, yaşlıya ilham kaynağı olan Jess bana da çok büyük bir ilham kaynağı oldu. Hayatta istedikten sonra başaramayacağımız bir durum yok. Bu süreçte ne kadar yalnız hissetsek de,  korksak da, endişe duysak da inandıktan sonra her şeyi başarma imkanımız mümkün. Filmin baş kahramanı olan Jessica Watson hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.
    Jessica Watson OAM (18 Mayıs 1993 doğumlu), 16 yaşında tek başına bir devrialem tamamladıktan sonra Avustralya Madalyası ile ödüllendirilen Avustralyalı bir denizcidir. 18 Ekim 2009'da Sidney'den ayrılan Watson, kuzeydoğuya yönelerek nehri geçerek  Atlantik ve Hint Okyanuslarını geçmeden önce Pasifik Okyanusu'nda ekvator.  15 Mayıs 2010'da, 17. doğum gününden üç gün önce Sydney'e döndü, ancak yolculuk, Dünya Yelken Hız Rekoru Konseyi tarafından küresel bir devrialem olarak kabul edilmesi için gerekli olan 21.600 deniz milinden daha kısaydı.Yolculuğu nedeniyle Watson, 2011'de Yılın Genç Avustralyalısı seçildi ve ertesi yıl Avustralya Nişanı Madalyası ile ödüllendirildi.  Şu anda Melbourne'da yaşıyor.
     
    Avustralyalı 16 yaşındaki Jessica Watson, 7 ayda tek başına tekneyle çıktığı dünya turunu tamamlayarak, dünyayı tek başına, durmadan ve yardımsız dolaşan en genç kişi oldu.
     
    Watson, 10 metrelik “Pembe” teknesiyle 18 Ekim 2009'da yola çıktığı Sydney Limanı'na, 210 gün sonra dönüşünde binlerce kişinin coşkulu alkışlarıyla karşılandı.
     Watson Gold Coast, Queensland, Avustralya'da doğdu. 1987'de Avustralya'ya taşınan Yeni Zelandalı Roger ve Julie Watson çiftinin dört çocuğundan ikincisi, çifte Avustralya ve Yeni Zelanda vatandaşlığına sahip. Bir ablası (Emily) ve küçük erkek ve kız kardeşi (Tom ve Hannah) vardır.  Dördü de çocukken yelken dersleri aldı ve aile beş yıl boyunca 16 metrelik bir kabin kruvazöründe yaşadı, çocuklar uzaktan eğitim yoluyla evde eğitim gördü.  Daha sonra bir süre özel olarak yapılmış çift katlı bir otobüste yaşadılar.  Watson on bir yaşındayken ve onlar hala teknede yaşarken, annesi Jesse Martin'in Lionheart: A Journey of the Human Spirit kitabını çocuklara yatmadan önce bir hikaye olarak okudu.  Bu, Watson'ın 12 yaşında dünya çapında da yelken açma hırsını oluşturmasına yol açtı.
     
     
     
     
    Oyuncular 
    Başrol oyuncusu:Teagan Croft 
    Anne ve Babası:Anna Paquin, Josh Lawson
    Ablası, Erkek kardeşi, Kız kardeşi: Bridget Webb              Stacy Clausen,
     
    Filme buradan ulaşabilirsiniz ⬇️

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.