Bağımlısı Olacağınız Podcast Önerileri

Bağımlısı Olacağınız Podcast Önerileri
  • 5
    0
    2
    1
  •   Yolda, yemek yaparken hatta dışarı çıkmak için hazırlanırken dinlediğim, yeni şeyler öğrendiğim ve bazen de dinlerken aşırı eğlendiğim bir yayın türünden bahsetmek istiyorum sizlere. Daha doğrusu bu bir podcast öneri yazısı. Birbirinden farklı ve sıklıkla takip ettiğim podcastleri sizler için derledim.

     
    1)Bu Mu Yani?
    Harika bir konsepti var öncelikle. Kurumsal hayatlarından istifa etmiş iki arkadaş her bölüm farklı konuyu ele alıyorlar. Ama beni cezbeden asıl şey üzerine konuşmak istediğim ne varsa konuşmaları. Yani bir podcast çekseydim bu,bu kadar olurdu.Yanlarında olmak için can atıyorum bazen. Bölümleri ortalama 40 dakika ve oldukça akıcı. En çok dinlediğim podcast olabilir kendileri.

    2)Evrim Kuran İle 3+3
    Son zamanlarda ülkemizde kuşak araştırmacısı olarak tanınan Evrim Kuran aynı zamanda başarılı bir podcast yayıncısı. Her bölümde farklı konukları ağırladığı konseptinde birbirlerine 3 soru soruyorlar. Soruların oldukça ufuk açıcı olduğunu söyleyebilirim. Evrim Kuran’ın kitaplarından sonra podcastine de müptela oldum diyebilirim.

    3)Ortamlarda Satılacak Bilgi
    Şimdiye kadar hep iki veya üç kişilik podcastlerden bahsettik. Açıkçası böyle olması daha akıcı ve eğlenceli . Ve ben de tek kişinin konuşmasındansa iki arkadaşın sohbetini dinlemeyi daha hoş buluyorum. Ancak pozitifliği ve akıcı konuşmasıyla Merve bendeki bu tabuyu yıktı diyebilirim. Birbirinden güzel kitap, belgesel tavsiyeleri; kültür, sanat hakkındaki nice bilgileri öyle güzel harmanlayıp sunuyor ki bir bölümünü izlediğinizde dolu dolu geçen bir zaman geçiriyorsunuz. Dinlerken adının hakkını verdiğini anlayacaksınız.

    4)Meksika Açmazı
    Dinlerken deli gibi eğlendiğim bir podcast. En çok güldüğüm podcast demek bile sönük kalıyor açıkçası. Okula giderken veya dönüşte dolmuşta dinliyorum özellikle ne dert kalıyor ne tasa. Neyse abarttın iyice diyenler gelmeden açıklamamı yapayım. Üç Arkadaşın her bölümde varsayımsal sorular üzerine sohbet etmeleri diyebiliriz kısaca konsept için. Mesut Süre,Fazlı Polat ve Anlatanadam’ın sohbetlerini youtube ya da standuplarından tanıyanlar zaten burayı okumadan dinlemeye gittiler bile.

    5) Genel Sesler Podcast

    İçlerinde en son keşfettiğim ve sonra bağımlısı olduğum bir podcast serisi. Her bölüm çıktığında koşa koşa dinlemeye gittiğim nadir podcastlerden. Kişisel gelişim kitapları ve tavsiyelerden nefret eden biri olarak Bilge'nin değindiği her konuda sanki aynı dertlerden muzdarip iki arkadaş sohbet ediyormuşuz gibi hissediyorum. Ayrıca podcastte konuştuklarını özetleyen içeriklerini sosyal medyadan paylaşması da bulunmaz bir nimet olabilir sizin için. Oldukça pozitif ve samimi olan bu podcast için kısaca şöyle diyebilirim sanırım: genel sesleri dinlemek bana iyi gelecek ve yaralarımı saracak. 

     

    iyi dinlemeler(:


    Yorumlar (2)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.