Tom Odell Tüm Romantizmiyle İstanbul'a Geliyor

Tom Odell Tüm Romantizmiyle İstanbul'a Geliyor
  • 0
    0
    0
    0
  • Wrong Crowd albümü tanıtımı için 23 Eylül’de Türkiye’ye gelecek olan Tom Odell’ı biraz tanıyalım! 24 Kasım 1990’da Chichester’da doğan Odell, piyano öğrenmeye 7, kendi şarkılarını yazmaya ise 13 yaşında başladı. Şarkı yazdığını insanlara söylemeyi hiç istemedi çünkü bunun hoş olduğunu düşünmüyordu. 18 yaşına geldiğinde her zaman hayalini kurduğu York Üniversitesi’ne gitme planlarını kenara itti ve Liverpool’daki bir müzik akademisine girebilmek için çalışmaya başladı. Canı istediğinde büyükannesinin arabasıyla Londra’ya sahne almaya gider ve bazı müzik okullarına reklam verirdi. Brighton Institute of Modern Music’de okumaya başlayan Odell, 2010 yılında Londra’ya gitmeden hemen önce Tom and The Tides adlı bir müzik grubu kurdu. Grubun ilk şarkısı olan Spider’ı okulunun öğrenci albümü için kaydeden Odell, kariyerine solo devam etmek istedi çünkü insanlara güvenmiyordu.

     KARİYER BAŞLANGICI VE LONG WAY DOWN

    [caption id="attachment_11843" align="alignnone" width="542"] Odell'ın albümü Long Way Down'ın kapağı[/caption] Lily Allen tarafından enerjisinin David Bowie’ye benzetilmesi sonucu Columbia Records’la bir anlaşma imzalama şansı elde eden Tom, 2012 yılının Ekim ayında Songs From Another Love EP’sini çıkardı. Odell, Ocak 2013’te BBC’nin “2013’ün En İyi Şarkısı” anketinde beş adaydan biri ilan edildi. Ayrıca Another Love şarkısı BBC 2013 reklamında bir ay boyunca kullanıldı. Odell, aynı yıl BRIT Eleştirmenlerin Seçimi ödülünü aldı. Odell'in ilk albümü, Long Way Down, 24 Haziran 2013’te piyasaya sunulmasının ardından İngiltere müzik listelerinde 1. sıraya kadar yükseldi. Odell, The Rolling Stones'a destek için 13 Temmuz 2013'te Hyde Park'ta sahne alacaktı ancak hasta olduğu için gösteriye çıkamadı. 2014 Ivor Novello Ödülleri'nde Yılın Söz Yazarı seçilen Odell'in şarkısı Can't Pretend, TV serisi olan The 100’da da kullanıldı. Odell’ın bir sonraki adımı ise The Beatles’ın Real Love şarkısının coverını yayınlamak oldu. John Lewis Noel’in 2014 reklamında kullanılan şarkı geniş bir kitleye Odell’ı tanıtmada başarılı oldu. Single ile aynı anda yayınlanan reklam, müzik tanıma servisi olan Shazam’ın trend listelerine birkaç saat içerisinde girerken, sadece üç gün içinde İngiltere müzik listelerinin ilk sıralarında yer almayı başardı.

    WRONG CROWD VE GÜNÜMÜZ

    [caption id="attachment_11844" align="alignnone" width="443"] Odell'ın albümü Wrong Crowd'ın kapağı[/caption] Odell, 2015'te ikinci stüdyo albümünün çalışmalarına başladı ve nihayet 4 Nisan 2016'da ilk tekli olması kararlaştırılan Wrong Crowd  yayınlandı. 15 Nisan 2016'da albümün ikinci teklisi olan Magnetised satışa çıktı. Tam albüm ise 10 Haziran 2016'da satışa sunuldu. Odell, albümün tanıtım turunun Amerika’yı ve Avrupa’yı kapsayacağını söylerken hiç de şaka yapmıyordu. Bayanlar ve baylar, Tom Odell 23 Eylül’de İstanbul’da!  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.